ΕΑΑΚ Αθήνας

Βασικό κέντρο ήταν η μάχη ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου, αλλά και συνολικά οι επιθέσεις ενάντια στα εργατικά κομμάτια της τάξης, όπως οι συγκοινωνίες. Η κυβέρνηση έχει ανοίξει ήδη πολλά μέτωπα στο εργατικό, τα οποία δεν μπορεί να περάσει, γι’ αυτό και έχει παγώσει το ζήτημα των Πανεπιστημίων.

Ωστόσο, ακούγεται ότι το Νομοσχέδιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί στις αρχές Φλεβάρη. Ακόμα και αν αυτό δε συμβεί τα ΕΑΑΚ είμαστε σε επαγρύπνιση για να κλείσουμε τις σχολές και μέσα στην εξεταστική, αν κατατεθεί τότε το Πολυνομοσχέδιο. Επιπλέον, ως αντικαπιταλιστική αριστερά μέσα στα Πανεπιστήμια έχουμε να οργανώσουμε τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους, πράγμα το οποίο κάναμε και στις 8 πανεργατικές της προηγούμενης χρονιάς με πανό μάλιστα των συλλόγων μας σε κάποιες από αυτές, όπως στις 15/12 φωνάζοντας το σύνθημα «φοιτητές – εργατιά μια φωνή και μια γροθιά».

Πολύς λόγος έγινε και για το Αντιρατσιστικό και Αντιφασιστικό μετά το συλλαλητήριο του Σαββάτου 15 Γενάρη ενάντια στον φράχτη στην περιοχή Βήσσα του Έβρου και το ρατσιστικό Νομοσχέδιο του Παπουτσή. Το Σάββατο 15 Γενάρη κατεβάσαμε τέσσερα πανό φοιτητικών συλλόγων, Πολυτεχνείου, Μαθηματικού, Φιλοσοφικής και Νομικής, μετά από αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των σχολών αυτών μαζί με χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους. Παρ’ όλα αυτά η απροκάλυπτη συνεργασία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή εμπόδισαν όλον αυτόν τον κόσμο να πραγματοποιήσει τη συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα. Ακόμα, δυο μέρες μετά ο Μιχαλολιάκος είχε το θράσος να χαιρετήσει ναζιστικά μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας κάτι που στην Ελλάδα δεν έχει ξαναγίνει από την περίοδο της Ναζιστικής Κατοχής.

Από την πλευρά μας, οι φοιτητές του ΣΕΚ, καταθέσαμε κείμενο απόφασης το οποίο θα συμπεριλήφθει στο καταληκτικό κείμενο της διαδικασίας με τα τρία εξής αιτήματα: πρώτον, να βγει εκτός νόμου η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, δεύτερον, να απομακρυνθεί ο Μιχαλολιάκος από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας και τρίτον, για να μην ξεχνάμε τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό όχι φράχτη στον Έβρο και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών τώρα!

Ελίνα Γρύλλη, Φιλοσοφική Αθήνας