Δραστηριότητες
Ανοιχτές εκδηλώσεις ΚΕΕΡΦΑ και βιντεοπροβολή από το διήμερο στον Έβρο: “Από την κινητοποίηση στον Έβρο στη διεθνή μέρα δράσης στις 19 Μάρτη’’

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2/3, καφέ Τριώτα (Μετρό Αγ. Αντωνίου), 7μμ
Ομιλητής: Γιάννης Μαρίνης, Δ.Σ ΕΛΜΕ
 
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/3, Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, 7μμ
Ομιλητές: Σωτήρης Αλεξόπουλος, Παμπειραϊκή πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, Αντώνης Νταλακογεώργος, πρόεδρος ΠΕΝΕΝ, Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ
 
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ - ΚΟΥΚΑΚΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ 9/3, καφέ Κρίκος, 7μμ
Ομιλητές από Ε’ ΕΛΜΕ, Σύλλογο γονέων και Συλλόγους μεταναστών 
 
Στις σχολές
 
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2/3, ΣΓΤΚΣ Αιθ. Προβολών, 2μμ 
 
ΦΜΣ
ΠΕΜΠΤΗ 3/3, Χημικό Α15, 2μμ
 
ΠΑΝΤΕΙΟ 
ΠΕΜΠΤΗ 3/3, αίθουσα Ε14, νέο κτίριο (5ος όροφος) 2.30μμ
 

Εκδήλωση στο Βόλο

Στις 24/2 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Βόλου για την 19 Μάρτη, διεθνή μέρα δράσης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Η εκδήλωση έλαβε μέρος στην Αρχιτεκτονική σχολή, όπου συμμετείχαν γύρω στα 15 άτομα. 
 
Ξεκίνησε με προβολή βίντεο από το διήμερο κινητοποιήσεων στον Έβρο στις 23-24 Γενάρη και ακολούθησε συζήτηση, στην οποία εισηγητές ήταν ο Δημήτρης Στεφανάκης από την ΚΕΕΡΦΑ Βόλου και ο Αντώνης Κόλλιας από το σχήμα ΜΠΕΤΟ-ΕΑΑΚ της σχολής των Πολιτικών Μηχανικών. Ο Δημήτρης ανέλυσε την κατάσταση στην Μ. Ανατολή και τον ρόλο που έχουν παίξει οι κυβερνήσεις με τις επεμβάσεις τους, θύμισε το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη και κατέληξε στα καθήκοντα που έχει το κίνημα σήμερα, με επόμενο σταθμό τις 19 του Μάρτη. Ο Αντώνης από την μεριά του μίλησε για την σημασία της κινητοποίησης στις 19 του Μάρτη σε αυτή την περίοδο και για το πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στην αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση. 
 
Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ενδιαφέρουσα με τοποθετήσεις για την ανάγκη σύνδεσης της πάλης ενάντια στους φράχτες και τα μνημόνια με την πάλη ενάντια στον πόλεμο αλλά και με τοποθετήσεις από κόσμο που συμμετείχε στο διήμερο 23-24/1 που μετέφεραν την αυτοπεποίθηση και τις εμπειρίες της κινητοποίησης. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Νικηφόρου, φοιτητή αρχιτεκτονικής που συμμετείχε στο διήμερο, πως τελικά δεν είμαστε μόνοι απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν, αλλά ότι είμαστε πολλοί και ότι όλοι μαζί έχουμε την δύναμη να νικήσουμε.
Σωκράτης Ταγκόπουλος