Η άποψή μας
Η άποψή μας: Δεν θα περάσουν ούτε η Συμφωνία της ΕΕ-Φρούριο ούτε το σφαγείο του 3ου Μνημονίου

Θεσσαλονίκη 19 Μάρτη - πρόσφυγες από τη Συρία έδωσαν τον τόνο

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κατρακυλάει όλο και πιο χαμηλά κλιμακώνοντας τη χειρότερη επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης σε όλα τα μέτωπα. Έβαλε την υπογραφή της στη «Συμφωνία του αίσχους» ανάμεσα στην ΕΕ και στον Ερντογάν, μια ρατσιστική συμφωνία που προβλέπει απελάσεις των προσφύγων που περνούν στο Αιγαίο με κίνδυνο της ζωής τους και εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όσων πρόλαβαν να περάσουν πριν από τη Συμφωνία.


Και σαν να μην έφτανε αυτό, προχωράει να κλείσει με την Τρόικα (ή το Κουαρτέτο των θεσμών όπως το λένε τώρα) τα προαπαιτούμενα της «αξιολόγησης», δηλαδή το Ασφαλιστικό-σφαγείο, το φορολογικό-λεηλασία και νέα μέτρα περικοπών με στόχο δημοσιονομικό πλεόνασμα 3,5% το 2018!


Κάθε δικαιολογία ότι τάχα όλα αυτά γίνονται παρά τη θέλησή της έχει καταρρεύσει καθώς ο ίδιος ο Τσίπρας και οι υπουργοί του συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση αυτής της επίθεσης. Ήδη πρόσφυγες οδηγήθηκαν με χειροπέδες σε αστυνομικές κλούβες για να μεταφερθούν σε κέντρα κράτησης!


Κροκοδείλια δάκρυα
Την ίδια ώρα ξεδιπλώνεται μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία τρομοϋστερίας. Η Βέλγικη αστυνομία ανακάλυψε και συνέλαβε έναν καταζητούμενο για τις επιθέσεις στο Παρίσι ακριβώς τη στιγμή που η Σύνοδος της ΕΕ έκλεινε τη ρατσιστική συμφωνία. Ακολούθησε βομβιστική επίθεση στις Βρυξέλλες με τραγικό απολογισμό 21 νεκρούς και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της ΕΕ άρχισε τα κροκοδείλια δάκρυα. 


Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στη χορωδία δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά, δηλώνοντας ότι «ο φόβος και το μίσος δεν θα νικήσουν την Ευρώπη». Τι υποκρισία την ώρα που η Ευρώπη της ΕΕ δηλώνει ανοιχτά το φόβο της για τις «προσφυγικές ροές» και στρώνει το δρόμο στις κραυγές του μίσους ενάντια στους μουσουλμάνους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Η ισλαμοφοβική υστερία είναι η άλλη όψη της πολιτικής που καταστρέφει ζωές με τη λιτότητα, τις απολύσεις και την οικονομική κρίση. Οι ίδιες δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα κέντρο απελάσεων προσφύγων στην Τουρκία είναι αυτές που απαιτούν τη σφαγή των συντάξεων και των κοινωνικών δαπανών.


 Γι’ αυτό η απάντησή μας θα είναι συνδυασμένη και ταυτόχρονη. Τα μαζικά συλλαλητήρια της 19 Μάρτη ενάντια στο κλείσιμο των συνόρων έδωσαν την καλύτερη αφετηρία για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε συντονισμένα την εργατική αντεπίθεση. Δεν θα αφήσουμε τη «Συμφωνία του αίσχους» να εφαρμοστεί. Ούτε μια απέλαση πρόσφυγα στην Τουρκία! Ούτε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης! Απαιτούμε άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, διεκδικούμε προσλήψεις στα σχολεία και στα νοσοκομεία για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων μας, παλεύουμε για να μην φτάσει στη Βουλή ούτε το Ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου ούτε το φορολογικό του Τσακαλώτου.


Θα είμαστε στους δρόμους ξανά στις παρελάσεις της 25 Μαρτίου και θα ετοιμάζουμε την απεργία της 7 Απρίλη που ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ με στόχο να γίνει Πανεργατική. Ο ρατσισμός και τα Μνημόνια δεν θα περάσουν!