Εργατικό κίνημα
Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΑΔΕΔΥ: Οχι άλλη αναμονή

Από την πορεία σωτηρίας του ΕΣΥ στις 9/9 στη Θεσσαλονίκη

Πέμπτη και Παρασκευή στις 22 και 23 Σεπτέμβρη συγκαλείται η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ στο ξενοδοχείο Novotel. Ο Κώστας Πίττας, γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων τ. ΥΠΑΝ μίλησε στον Κυριάκο Μπάνο για τα ζητήματα που ανοίγονται και τη σημασία της συνδιάσκεψης.

Πρόκειται για ένα κατ' αρχήν θετικό βήμα το ότι γίνεται αυτή η συνδιάσκεψη. Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στις 11/5/16 ήταν αυτό που πήρε απόφαση για την πραγματοποίησή της. Η ετήσια συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ υπάρχει στο καταστατικό της. Στο άρθρο 31Α αναφέρει συγκεκριμένα πως στο πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε Σεπτέμβρη συγκαλείται ετήσια πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ. Ωστόσο απ' όσο θυμάμαι δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. 
 
Το κύριο αντικείμενο της Συνδιάσκεψης είναι «η διαμόρφωση πολιτικοσυνδικαλιστικής τακτικής και δράσης της ΑΔΕΔΥ για την επόμενη χρονιά». Η Συνδιάσκεψη παίρνει αποφάσεις οι οποίες απευθύνονται στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Συμμετέχουν τα μέλη του Γενικού Συμβούλιου, τα προεδρεία των Ομοσπονδιών και τα προεδρεία των νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ. Από αυτή την άποψη μιλάμε για μεγάλο αριθμό συνδικαλιστών και συνέδρων. 
 
Παρά το γεγονός ότι έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, από την στιγμή που θα μαζευτεί τέτοιο νούμερο συνδικαλιστών για να συζητήσουν για τη φάση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, και έχοντας υπόψη πως στις 29 Νοέμβρη 1, 2 και 3 Δεκέμβρη γίνεται το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αυτό αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα.
 
Δυο βασικά είναι τα ζητήματα που απασχολούν τη συνδιάσκεψη. Το ένα είναι το πρόγραμμα δράσης της ΑΔΕΔΥ για την επόμενη περίοδο. Το δεύτερο είναι πως επειδή το συνέδριο που έρχεται θα έχει καταστατικό χαρακτήρα, θα υπάρξουν καταστατικές αλλαγές που απαιτούν ισχυρή πλειοψηφία. 
 
Στο καταστατικό το βασικό ζήτημα που προκύπτει είναι η εγγραφή στην ΑΔΕΔΥ συναδέλφων οι οποίοι δεν εργάζονται στο δημόσιο με ένα χαρακτήρα μονιμότητας. Αυτή τη στιγμή μέλη στην ΑΔΕΔΥ θεωρούνται τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν μόνιμη μισθωτή σχέση με το δημόσιο είτε αυτή είναι δημοσίου δικαίου είτε ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Η διαφορά που έχει υπάρξει με όλη την προηγούμενη περίοδο είναι ότι πλέον οι προσλήψεις που γίνονται είναι ως επί το πλείστον προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και όχι μόνιμοι. Αυτή τη στιγμή  σε όλο το δημόσιο υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοι που δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΑΔΕΔΥ όπως στα νοσοκομεία και στους δήμους με τους 5μηνους και 8μηνους εργαζόμενους.
 
Είναι πάρα πολύ θετικό το ότι πρωτοβάθμια σωματεία, πχ οι ΕΛΜΕ, χαρακτηρίζουν ως μέλη τους και τους συναδέλφους που είναι αναπληρωτές παρά το γεγονός ότι στο καταστατικό της ΑΔΕΔΥ δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Ακόμα και σε Υπουργεία και σε Γενικές Γραμματείες υπάρχει πια πολύς κόσμος που προσλαμβάνεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Βέβαια, το κεντρικό αίτημά μας πρέπει να είναι οι προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους- και αυτό πρέπει να παλέψουμε. Όμως είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή και θα δυναμώσει πάρα πολύ την ΑΔΕΔΥ, και προφανώς θα καλύψει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους, το να βρεθεί ένας τρόπος να γραφτούν στην ΑΔΕΔΥ. Είναι ενδεικτικό πως πρωτοβάθμια σωματεία όλου του δημόσιου τομέα παίρνουν αποφάσεις εγγραφής των συμβασιούχων καλύπτοντας τους συναδέλφους. Αυτό είναι το βασικό ζήτημα στην αλλαγή του καταστατικού.
 
Το δεύτερο, πιο σημαντικό και άμεσο ζήτημα της Συνδιάσκεψης είναι το πρόγραμμα δράσης της ΑΔΕΔΥ από δω και μπρος. Ήδη το Γενικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική της ΑΔΕΔΥ είχαν πάρει αποφάσεις ότι με το ξεκίνημα του φθινόπωρου θα υπήρχε μια πρώτη 24ωρη απεργία ενάντια σε όλες τις επιθέσεις που προκύπτουν από τα παλιά μνημόνια αλλά και τις συνέπειες του τρίτου μνημόνιου που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
 
Οι επιθέσεις στους δημόσιους υπάλληλους συνεχίζονται, όπως συνεχίζονται σε ολόκληρη την κοινωνία. Μέσα στο επόμενο διάστημα προχωράει και έρχεται να περάσει το νομοσχέδιο για την κινητικότητα που στην πραγματικότητα ανοίγει τη δυνατότητα για αναγκαστικές μετακινήσεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν επειδή έχουν σταματήσει οι προσλήψεις. 
 
Προσλήψεις
Το ζήτημα των προσλήψεων είναι κεντρικό. Το σταμάτημα των προσλήψεων και οι συνταξιοδοτήσεις δεκάδων χιλιάδων έχουν οδηγήσει σε διάλυση των υπηρεσιών στα νοσοκομεία, στα σχολεία, παντού. Ακόμα και στην κεντρική διοίκηση μέσα από την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, προκειμένου να μετατρέψουν τα υπουργεία και τις γραμματείες σε “επιτελικού” χαρακτήρα υπηρεσίες με ελάχιστο κόσμο, υπάρχουν τεράστια προβλήματα . Προφανώς πρέπει να συζητήσουμε και το πού έχουν φτάσει οι μισθοί με τις περικοπές. 
 
Ωστόσο ένα από τα πιο βασικά ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας είναι η μεγάλη επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και στα εργασιακά. Δεν πρέπει να περιμένουμε και να συρθούμε σε μια κατάσταση όπως έγινε με το ασφαλιστικό την Άνοιξη. Τότε μετά από τη μεγάλη απεργία στις 4 Φλεβάρη και ενώ ήταν αποφασισμένο απ' όλους να περάσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις, στην πραγματικότητα ακολουθήθηκε από όλες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες μια τακτική αναμονής με «κλιμάκωση» και απεργία όταν η κυβέρνηση θα έφερνε το νομοσχέδιο. Φτάσαμε στις επιτροπές και στην ολομέλεια της Βουλής χωρίς κινητοποιήσεις με αποτέλεσμα το νομοσχέδιο να κατατεθεί το Σαββατοκύριακο του Θωμά. Δεν θέλουμε να περιμένουμε ξανά τα Χριστούγεννα, αλλά να εμποδίσουμε εξ αρχής την κυβέρνηση να καταθέσει όλες αυτές τις επιθέσεις. 
 
Και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί ήδη έχουμε ξεκινημένες κινητοποιήσεις. Οι δάσκαλοι, οι νοσοκομειακοί και μια σειρά άλλες μάχες είναι ήδη πραγματικές μέσα στο δημόσιο. Μαζί με αυτές πρέπει να συμπορευθεί η ΑΔΕΔΥ καλύπτοντάς τις και σταματώντας την κυβέρνηση από το να φτάσει να καταθέτει τα νομοσχέδια. 
 
Προφανώς και το ζήτημα των εργασιακών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων δεν αφορά μόνο τους δημόσιους υπάλληλους αλλά και τον ιδιωτικό τομέα και ταυτόχρονα όλα αυτά τα ζητήματα πάνε μαζί, αφού οι ιδιωτικοποιήσεις επιταχύνονται. 
 
Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να πιέσουμε την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει άμεσα την απεργία με προοπτική κλιμάκωσης. Έτσι θα μπουν οι πιέσεις και στην ΓΣΕΕ για Πανεργατική απεργία. Η δυνατότητα υπάρχει γιατί ήδη στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν ανοιχτές μάχες με τα κλεισίματα και τις χρεοκοπίες όπως είδαμε με μια σειρά από χώρους όπως ο Μαρινόπουλος, αλλά και κομμάτια των ΔΕΚΟ όπως ο ΑΔΜΗΕ και το νερό που ιδιωτικοποιούνται.
 
Δίπλα στις γενικές συνελεύσεις μας στους πρωτοβάθμιους συλλόγους, η Συνδιάσκεψη δίνει την ευκαιρία να δώσουμε τη μάχη για να στείλουμε το μήνυμα στο Γενικό Συμβούλιο να πάρει άμεσα αποφάσεις απεργιακών κινητοποιήσεων μαζί με τα σχολεία και τα νοσοκομεία, ώστε να βάλει την πίεση για να φτάσουμε σε μια μεγάλη πανεργατική κλιμάκωση ενάντια στις επιθέσεις.