Mεγάλη συμμετοχή, φορέων, συνδικάτων, Δήμων και δημοτικών κινήσεων, κοινοτήτων μεταναστών, προσφύγων και συλλογικοτήτων είχε η ανοιχτή σύσκεψη που κάλεσε η ΚΕΕΡΦΑ την Παρασκευή 13/1 στην ΕΣΗΕΑ, και η οποία αποφάσισε στήριξη του συλλαλητηρίου στις 18 Μάρτη στην Ομόνοια στις 3μμ.
Στη σύσκεψη τονίστηκε από τη μεριά της ΚΕΕΡΦΑ η τεράστια αναγκαιότητα της διεθνούς κινητοποίησης στις 18 Μάρτη σε μιά περίοδο που η Ευρωπη-φρούριο οδήγησε στο κλείσιμο των συνόρων, τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους πνιγμούς πέντε χιλάδων στη Μεσόγειο, ανοίγοντας το δρόμο στην άνοδο της φασιστικής απειλής και της ακροδεξιάς. Έγινε ενημέρωση ότι σε 14 χώρες της Ευρώπης (Βρετανία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Πολωνία, Ιρλανδία, Ελβετία, Καταλωνία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρο) και στην Τουρκία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία θα υπάρξουν διαδηλώσεις στις 18 Μάρτη.
Όπως ανακοίνωσε η ΚΕΕΡΦΑ “παραβρέθηκαν στη σύσκεψη ο Γιώργος Μακρυνός, πρόεδρος του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών Κορυδαλλού και η Ελένη Χατζηδημητρίου, πρόεδρος του ΣΕΜ Αγίου Δημητρίου. Συμμετείχαν δημοτικές κινήσεις όπως η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρύπολης με τον Χρήστο Κορτζίδη, η Ανοιχτή Πόλη του Δήμου Αθήνας με επικεφαλής τον Ρήγα Αξελό, η Ανταρσία στη Κοκκινιά με την Κατερίνα Θωίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων Ορέστης Ηλίας. Στη σύσκεψη συμμετείχε η πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής με τον Κώστα Παπαδάκη. Συμμετείχε ομάδα δασκάλων προσφύγων από το στρατόπεδο του Ελληνικού, η κατάληψη του 5ου Λύκειου της Πρασσά, πρόσφυγες από την Ερυθραία, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Κοινότητα Σενεγάλης, η Κοινότητα Μπαγκλαντές, το Σωματείο Ρακοσυλλεκτών της μουσουλμανικής μειονότητας η Πρόοδος.
Ο Συντονισμός για το προσφυγικο/μεταναστευτικό συλλογικοτήτων και σωματείων με την Ντίνα Ρέππα, το Κοινωνικό Φαρμακείο-Ιατρείο Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Ιωνίας, η ΚΑΡ.
Εκπρόσωποι της ευρωβουλεύτριας Κωνσταντίνας Κούνεβα και της βουλεύτριας Εύης Καρακώστα. Το Τμήμα Δικαιωμάτων της ΛΑΕ με τον Δ.Σαραφιανό και την Μάνια Μπαρσέφσκυ.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με εκπροσώπους τον Π.Αντωνόπουλο και τον Γ.Σηφακάκη.
Παρών ήταν ο Γιώργος Φιλιππάκης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΣΦΕΑ, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Βασίλης Κουκαλάνι, ο Λεωνίδας Κοντουδάκης, μάρτυρας στη δίκη του Γρηγόρη Λαμπράκη, το Μουσικό συγκρότημα Ρωμιοσύνη. Επίσης πολλοί ακτιβιστές από τις τοπικές ΚΕΕΡΦΑ του λεκανοπέδιου της Αττικής. Στην συζήτηση μπήκαν προτάσεις για την καλύτερη ανάπτυξη της δράσης για την επιτυχία του συλλαλητηρίου καθώς και προτάσεις για να προχωρήσουν τα βήματα για συντονισμό όλων των φορέων που θα καλέσουν στις 18 Μάρτη στην Ομόνοια.
Στην κατάληξη ανακοινώθηκαν τα παρακάτω κοινά βήματα:
• Προχωράμε στην κατάθεση ψηφίσματος στήριξης του συλλαλητηρίου στις 18 Μάρτη, σύμφωνα με την αποφαση της ΑΔΕΔΥ, σε Δημοτικά συμβούλια, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, μαθητικά συμβούλια.
• Αντιφασιστική συγκέντρωση στα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, Εφετείο Αθήνας, Τρίτη 17/1, 8.30πμ και παρουσία στο ακροατήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής.
• Διαδηλώσεις στη μέρα ορκωμοσίας του Τράμπ σε συντονισμό με το διεθνές κίνημα. Στην Αθήνα το Σάββατο 21 Γενάρη 4μμ στο Σύνταγμα. Διαδηλώσεις γίνονται επίσης σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Χανιά, Ηράκλειο, Βόλο, Γιάννενα.
• Καμπάνια “Όχι οι πρόσφυγες το χειμώνα στα στρατόπεδα”, κλείστε τα τώρα, φέρτε τους στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις, με αξιοπρεπή στέγαση σε δημόσιους χώρους, ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, σταμάτημα των απελάσεων των προσφύγων. Παρεμβάσεις στα κάμπ σε συνεργασία με εργαζόμενους των ΜΚΟ, γιατρούς και σωματεία”.
Συνδικάτα, δήμοι, πρόσφυγες ενωμένοι
Στη διάρκεια της σύσκεψης έγιναν μία σειρά παρεμβάσεις. Ακολουθούν κάποιες από αυτές.
“Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από κανέναν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που ζούνε μέσα στα χιόνια έγκλειστοι εξ αιτίας των πολιτικών της ΕΕ”, είπε ο Κώστας Καταραχιάς πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. “Πιο παλιά οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ είχαμε καταφέρει και μπήκαμε στην Αμυγδαλέζα. Σήμερα η ανάγκη για τέτοιες επισκέψεις είναι πολύ μεγαλύτερη. Ως σωματείο πρωτοστατούμε σε τοπικούς συντονισμούς με τους καθηγητές και ως νοσοκομείο διεκδικούμε ανοιχτά νοσοκομεία για τους πρόσφυγες, γιατί επί της ουσίας υπάρχουν προβλήματα. Έχουμε, επίσης πάρει αποφάσεις για στάσεις εργασίας για να υπάρχει συμμετοχή από κόσμο του νοσοκομείου στη δίκη της ΧΑ. Οι σταθμοί που μπαίνουν είναι πολύ κρίσιμο να γίνονται κτήμα όλου του εργατικού κινήματος και για τις 18 Μάρτη έχουμε ήδη πάρει απόφαση να είμαστε στις 3μμ στην Ομόνοια”.
Η Φορουζάν, πρόσφυγας από το Αφγανιστάν και δασκάλα στο στρατόπεδο του Ελληνικού, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που ζουν στο Ελληνικό. “Πριν έρθουμε στην Ευρώπη νομίζαμε ότι τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά. Ζούμε 650 άτομα στο Ελληνικό, με 2 τουαλέτες, είναι πολύ δύσκολο να κάνει κανείς μπάνιο. Πηγαίνουμε στη Βικτώρια και η αστυνομία μας σταματάει και μας ζητάει εισιτήριο. Όταν ήρθα στην Ελλάδα ήμουν πολύ στεναχωρημένη, και έλεγα στον εαυτό μου ότι θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας. Και γι αυτό άρχισα να διδάσκω αγγλικά, παρόλο που οι μαθητές μου δεν έχουν ούτε στυλό. Πρέπει όλα τα παιδιά να μορφωθούν γιατί αποτελούν το μέλλον. Και πρέπει αυτό να γίνει προτεραιότητα”.
Ο Κώστας Παπαδάκης από την πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής αφού ενημέρωσε για τις αποκαλύψεις που έχουν αναδειχθεί στη διάρκεια της δίκης, συμπλήρωσε ότι “έχουμε ανάγκη μία μεγάλη ενωτική συγκέντρωση και πορεία στις 18 του Μάρτη γιατί είναι μία χρονιά αυτή που ξεκινάει, που είναι ικανή να φέρει τα πάντα, από εκλογές μέχρι πόλεμο. Οι σκηνές που ζούμε αυτές τις μέρες με τους πρόσφυγες είναι πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία. Χρειάζεται να είμαστε όλοι ενωμένοι και δυνατοί για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα ανατρέψουν την εκτροπή της ατζέντας προς τα δεξιά”.
“Αν υπάρχει ένα στοίχημα στις 18 Μάρτη-και το λέω ως εκπρόσωπος του Δήμου Κορυδαλλού και πρόεδρος του ΣΕΜ, είναι μεγαλύτερο γιατί πρέπει να υπάρχει ενιαία έκφραση και κίνηση”, είπε ο Γιώργος Μακρυνός. “Το ενωτικό δεν αφορά μόνο τις κινήσεις και τους πολιτικούς χώρους, αλλά και όλους τους φορείς. Μιλήσαμε για την ΑΔΕΔΥ, υπάρχει η ΠΟΕ ΟΤΑ, πρέπει να συμπεριλάβουμε τα ΣΕΜ” και πρότεινε μέχρι τις 18 Μάρτη να υπάρχει συντονισμός και κοινές πρωτοβουλίες στις γειτονιές, όπως της Β' Πειραιά, ενώ τάχθηκε και κατά της προσπάθειας νομιμοποίησης της Χρυσής Αυγής.
Μετανάστες
Ο Τζαβέντ Ασλάμ μίλησε για την πρόσφατη ρατσιστική επίθεση που έγινε στην Ελευσίνα, όπου το θύμα αντί να πάει στο νοσοκομείο πήγε στα κρατητήρια. “Από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα πάνω από 50 άτομα έχουν χτυπηθεί από ρατσιστές και φασίστες”, είπε και πρόσθεσε ότι “στη Γκορίτσα και στο Μενίδι, τις τελευταίες δύο εβδομάδες χτυπάνε με ρόπαλα. Ζητάμε την αλληλεγγύη όλων για να σταματήσουμε το ρατσισμό. Ετοιμαζόμαστε στις 17/1 να είμαστε στο Εφετείο και καλούμε κάθε κοινότητα και κάθε μετανάστη να είναι εκεί γιατί μόνο με την ενότητά μας μπορούμε να τους σταματήσουμε”.
“Δε χωράει καμία αμφιβολία ότι αυτή τη χρονιά το αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό, αντιπολεμικό, εργατικό και φιλοπροσφυγικό κινήμα χρειάζεται να είναι εξαιρετικά αναβαθμισμένο, πολύ περισσότερο από όλες τις προηγούμενες” τόνισε η Ντίνα Ρέππα από το Συντονισμό για το προσφυγικό. “Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο και κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει με τα καθιερωμένα. Χθες στην παράσταση που έκανε ο Συντονισμός στο υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής και στη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα, μας είπε ότι η βασική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης είναι η ‘περιφρούρηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και ότι πρώτη τους προτεραιότητα είναι να αποσυμφορηθούν τα νησιά μέσω των επαναπροωθήσεων και του ασύλου’. Είμαστε πολύ δεκτικοί να συντονιστουμε και να συνδιοργανώσουμε”.
Ο Δημήτρης Σαραφιανός, από τη ΛΑΕ τόνισε ότι “θεωρούμε πολύ σημαντικό ότι γίνεται μία ενωτική προσπάθεια για να μπορέσουν όλες οι δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Όλο το κίνημα τα σωματεία οι φοιτητικοί σύλλογοι τα συνδικάτα θα πρέπει να αντιτάξουν μία διαφορετική πολιτική. Κάθε σωματείο, σύλλογος, συνδικάτο να πάρει απόφαση συμμετοχής στις 18 Μάρτη να μπουν οι όροι της καταγγελίας της συμφωνίας ΕΕ Τουρκίας να ενεργοποιηθούν τα σωματεία και οι χώροι με εκδηλώσεις ώστε να μπορέσει να κινητοποιηθεί ο κόσμος για να συμμετάσχει. Υπάρχει δυνατότητα γιατί υπάρχει ευαισθησία στα λαϊκά στρώματα, ιδίως στο χώρο της νεολαίας. Αυτό προϋποθέτει μία δράση από κοινού στην ενεργοποίηση. Ιδίως στις περιοχές των νησιών”.
Η Κατερίνα Θωίδου, Δημοτική Σύμβουλος Νίκαιας τόνισε ότι η κυβέρνηση εξαναγκάζει τους πρόσφυγες να ζουν μέσα στο χιόνι μόνο και μόνο γιατί έχει στόχο να κλιμακώσει τις απελάσεις στο όνομα της Συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας και τόνισε ότι “η μάχη για να κλείσουν τα στρατόπεδα και να ενταχθούν οι πρόσφυγες στις πόλεις είναι μία μάχη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, και για αυτό όσοι είμαστε σήμερα εδώ χρειάζεται να συναποφασίσουμε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να βγάλουμε χιλιάδες κόσμο στο δρόμο στις 18 Μάρτη στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις. Υπάρχει τεράστια δυνατότητα να βάλουμε σε κίνηση σωματεία και δημοτικά συμβούλια” και μετέφερε το παράδειγμα από το δήμο Νίκαιας που έχει αποφασίσει να υιοθετήσει την πρόταση να ανοίξει κλειστό κτίριο για τους πρόσφυγες.
Πλειοψηφία
“Εκφράζω τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στην ΕΡΤ και στα ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα”, είπε ο Γαβριήλ Κασιμάτης από την ΠΟΣΠΕΡΤ. “Χρειάζεται να καταβάλουμε προσπάθειες στην ευαισθητοποίηση σε αυτά τα ζητήματα και για την προπαγάνδιση αυτού του μεγάλου συλλαλητηρίου, να περάσει και από τους συλλόγους μας όχι μόνο από την Ομοσπονδία, ώστε να αντιληφθούν όλοι οι συνάδελφοί μας ότι καμιά διεκδίκηση δεν έχει αξία αν δεν έχουμε εξασφαλίσει την αντίθεσή μας στο ρατσισμό, το φασισμό και την υπεράσπιση της ειρήνης”, είπε και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται “να σταματήσει η ξενοφοβική και φασιστική ρητορεία μέσα από τα ΜΜΕ και κυρίως την ΕΡΤ”.
“Θεωρώ μεγάλη νίκη το γεγονός ότι καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την προσπάθεια των φασιστών να βάλουν πόδι στα σχολεία μέσα από τη δράση των εκπαιδευτικών συνδικάτων. Θέλουμε τα παιδιά των προσφύγων στα δημόσια σχολεία σε πρωινό ωράριο, με περισσότερους καθηγητές, για αυτό οι αντιρατσιστικές διεκδικήσεις συναντούν τις εργατικές”, τόνισε η Γεωργία Κόφφα από τη Γ' ΕΛΜΕ, που συμπλήρωσε ότι η ΕΛΜΕ έχει πάρει ήδη απόφαση για στάση εργασίας στις 17/1 έξω από το Εφετείο, και στις 18 Μάρτη στην Ομόνοια, ενεργοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει από τους αντιπροσώπους της μέχρι τις επιτροπές αγώνα. “Ο κόσμος είναι θυμωμένος για την κατάσταση στα στρατόπεδα αλλά αυτός ο θυμός πρέπει να σημάνει κοινές πρωτοβουλίες και ανάληψη δράσης”.
Ο Παύλος Αντωνόπουλος, από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόνισε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει πάρει απόφαση να συμμετέχει στη σύσκεψη, χαιρέτησε το κάλεσμα για κοινή διαδήλωση στις 18 Μάρτη λέγοντας ότι είναι αναγκαίο όσο ποτέ. Συμπλήρωσε ότι η άνοδος του φασισμού είναι συνέπεια των πολεμικών επιχειρήσεων που δημιούργησε κύμα προσφυγιάς το οποίο εκμεταλλεύονται οι φασίστες και είπε ότι έχει σημασία η συμμετοχή των συνδικάτων σε μία ενωτική συγκέντρωση στις 18 Μάρτη.
Ο Ορέστης Ηλίας, δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βριλησσίων, θύμισε τις εμπειρίες οργάνωσης του αντιρατσιστικού κινήματος τον περσινό Μάρτη, “με εκδηλώσεις στα Λύκεια, συναυλίες, αντιρατσιστικά μαθήματα, που είχε σαν αποτέλεσμα μαζικό κατέβασμα μαθητών στο συλλαλητήριο. Το σωματείο του δήμου είχε οργανώσει ανοιχτή εκδήλωση και κατέβηκε στο συλλαλητήριο. Πέρσι είχαμε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν ομόφωνη, φέτος θα πάμε με μεγαλύτερους στόχους, να διοργανώσει ο Δήμος εκδήλωση, να βάλει αεροπανό, η Επιτροπή Παιδείας να πάρει απόφαση ότι θα είναι μία εβδομάδα με εκδηλώσεις στα σχολεία”.
Ο Βασίλης Συλαϊδής, από την Ιντρακόμ μετέφερε τη απόφαση του σωματείου των εργαζόμενων να συμμετάσχει στη κινητοποίηση στις 18 Μάρτη. “Συμμεριζόμαστε τους στόχους που βάζει αυτή η κινητοποίηση που συμπίπτει με τον ένα χρόνο από την υπογραφή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που πρέπει να ανατραπεί. Έχουμε πάνω από 5000 θανάτους από πνιγμό στη διάρκεια τους 2016 ρεκόρ όλων των εποχών, γεγονός που συνδυάζεται με την άνοδο της ακροδεξιάς στη Ευρώπη”.
Ο Μιχαήλ Ζερβός, πρόεδρος εκτάκτων ΥΠΠΟ, τόνισε ότι το σωματείο είναι πάντα δίπλα σε κάθε αντιφασιστικό κάλεσμα και θύμισε ότι έχει διοργανώσει εκδήλωση με την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι “θα είμαστε παντού όσο χρειαστεί ενάντια στο ναζισμό”.
“Να πάμε όλοι μαζί”
Το άνοιγμα της σύσκεψης έκανε ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου ο οποίος τόνισε ότι η 18 Μάρτη δεν είναι μια οποιαδήποτε ημερομηνία. “Είναι η επέτειος της υπογραφής αυτής της αιματοβαμμένης συμφωνίας, που οδήγησε στο να πνιγούν πέρσι 5.000 άνθρωποι. Αυτή ήταν η δουλειά που έκανε η Frontex και το ΝΑΤΟ και όλοι αυτοί που έκλεισαν τα σύνορα και οδήγησε στο μαζικό εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.
Αυτός ο χιονιάς αποκάλυψε αυτό που λέμε ότι παγιδεύσανε κόσμο στον κλειστό βαλκανικό διάδρομο, η φρίκη της Μόρια δεν είναι απομονωμένη. Η Ευρώπη αντιμετώπισε τους πρόσφυγες σαν εμπορεύματα που μπήκανε λαθραία στα σύνορά της και ο μόνος στόχος της είναι να τα στείλει πίσω. Άρα η προτεραιότητα είναι οι απελάσεις και το κλείσιμο των συνόρων. Αυτή είναι η διαχείριση του προσφυγικού, κοστίζει ζωές, εγκλωβίζει κόσμο, στερεί δικαιώματα, απειλεί τις ελευθερίες όλων μας.
Και είναι μία Ευρώπη που παίζοντας αυτό το χαρτί έχει ανοίξει το δρόμο προς την ακροδεξιά. Είχαμε την απειλή του να βρεθεί ο πρώτος φασίστας πρόεδρος στην Αυστρία, που δεν πέρασε με κινητοποιήσεις χωρίς να σημαίνει ότι στην Αυστρία τελείωσε.
Απειλή
Είναι η Λεπέν η οποία διεκδικεί την προεδρεία της Γαλλίας, να περάσει στο δεύτερο γύρο, είναι οι εκλογές στην Ολλανδία, η Γερμανία. Αυτές οι πολιτικές έχουν φουντώσει παντού την ακροδεξιά, την ισλαμοφοβία. Η συνέχιση του πολέμου και η φρίκη που είδαμε στη Μοσούλη και στο Χαλέπι, σημαίνει ότι αυτές οι επεμβάσεις φέρανε τις επιθέσεις στη Γαλλία, στο Βερολίνο, παντού και φέρανε ένα κράτος εκτάκτου ανάγκης και απαγορεύσεις πρωτοφανούς μεγέθους στην Ευρώπη.
Και άρα έχει κεντρική σημασία να πάρουν μία απάντηση ότι η πλειοψηφία του κόσμου είναι αλληλέγγυα προς τους πρόσφυγες, είναι κατά του φασισμού, κλείνει το δρόμο στη ακροδεξιά και τους φασίστες. Στις 18 Μάρτη να δώσουμε τη δυνατότητα και στο εργατικό κίνημα και στον κόσμο στις γειτονιές και στη νεολαία και στους ίδιους τους πρόσφυγες να εκφράσουν αυτή την οργή και ταυτόχρονα να παλέψουμε για να καταργήσουμε τη συμφωνία και να βάλουμε τους νεοναζί στη φυλακή.
Προτείνουμε να πάμε όλοι μαζί για το συλλαλητήριο της Αθήνας. Θέλουμε να είναι ένα συλλαλητήριο σεισμός που να εκφράσει τον κόσμο της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, και να βάλει απέναντι στην κυβέρνηση το δεν πάει άλλο. Ήδη μία σειρά από συνδικάτα έχουν ξεκινήσει προς αυτή την κατεύθυνση, με πρώτο το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕ ΟΤΑ, πρωτοβάθμια σωματεία, εκπαιδευτικών και νοσοκομείων. Όλο το επόμενο διάστημα να δημιουργήσουμε ένα ορμητικό ποτάμι που να σημάνει ότι το συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη θα είναι σταθμός, όπως τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια του 2003 ενάντια στον πόλεμο στο Ιράκ”.