«Πάνω από 3000 διαδηλωτές συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις στην Πάτρα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε προσυγκέντρωση στο παράρτημα του πανεπιστημίου μαζί με φοιτητικούς συλλόγους και την τοπική ΕΛΜΕ. Στη διαδήλωση που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο συμμετείχαν οι εργαζόμενοι από την ΙΝΤΡΑΚΟΜ, την ΕΒΟ, κούριερ και άλλοι. Πανό είχαν ακόμα το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΕΑΜ. Κόσμος που είχε στηρίξει το ΠΑΣΟΚ έλεγε να πάμε για σύγκρουση. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι οργισμένη για το ζήτημα του 14ου μισθού. Μετά την απεργιακή διαδήλωση έγινε μια πρώτη σύσκεψη για να συγκροτηθεί το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στην Πάτρα», μας δήλωσε ο Νίκος Αναστασίου.
Παρόμοια εικόνα και στη Θεσσαλία. Τόσο στο Βόλο όσο και στη Λάρισα έγιναν τεράστιες διαδηλώσεις. «Υπάρχει διάθεση για αγώνα σε μεγάλα κομμάτια του κόσμου, οργή και θυμός σε ακόμα περισσότερα. Στη Λάρισα διαδήλωσαν πάνω από 1500 άτομα. Είχαν κατέβει εργαζόμενοι από δεκάδες χώρους. Οικοδόμοι, πολιτικοί μηχανικοί, μηχανικοί του δημοσίου, εργάτες γαλακτοβιομηχανίας, stage, υπάλληλοι σε super market, εργάτες κλωστοϋφαντουργίας, η «Βοήθεια στο Σπίτι», δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι Τύπου και Χάρτου. Με πανό συμμετείχαν και οι Παρεμβάσεις που έγραφε: Να κάνουμε ανταρσία, ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας. Ακόμα, συμμετείχαν η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, η Ταξική Πορεία και αναρχικοί», μας είπε ο Πέτρος Θεοδοσιάδης.
Μετανάστες
Στις διαδηλώσεις στην Κρήτη συμμετείχαν και μετανάστες εργαζόμενοι όπως συνέβη και στην Αθήνα. «Πάνω από χίλιοι ήταν οι απεργοί που συμμετείχαν στην διαδήλωση στα Χανιά. Μαζικό μπλοκ είχαν οι εκπαιδευτικοί, ενώ με δικό τους πανό συμμετείχαν και οι αδιόριστοι συνάδελφοι. Οργανωμένα είχαν κατέβει και οι απολυμένοι της Ολυμπιακής. Πανό είχαν οι φοιτητές από το Πολυτεχνείο, ενώ στην πορεία υπήρχαν πολλοί εργαζόμενοι από το νοσοκομείο και την εφορία. Μαζί με το μπλοκ του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βάδισαν μετανάστες εργαζόμενοι από το Σύλλογο Μαγκρέμπ. Η πορεία κατευθύνθηκε στην Περιφέρεια και κατέληξε για διαμαρτυρία στην Πλατεία Δικαστηρίων. Εκεί η κατασκευαστική εταιρία ΑΚΤΕΡ είχε αναλάβει την ανάπλαση του χώρου που ήταν πάρκο και τώρα έχει καταπατήσει το χώρο. Ταυτόχρονα, έχει απολύσει πολύ κόσμο και οι εργαζόμενοι είναι έξι μήνες απλήρωτοι», μας δήλωσε η Δώρα Κιντή.
Από το Ρέθυμνο μας μετέφερε την εικόνα της πορείας η Χρύσα Παπαδογιάννη. «Συμμετείχαμε με πανό της Εργατικής Αλληλεγγύης στην διαδήλωση που είχε πάνω από 150 άτομα. Μαζί μας διαδήλωσαν και μετανάστες. Οργανωμένα κατέβηκαν και οι καθηγητές με την τοπική ΕΛΜΕ και οι φοιτητικοί σύλλογοι από το πανεπιστήμιο».
Για την πορεία στην Ξάνθη μας μίλησε ο Τζεμαλί Μηλιαζίμ: «Από το πρωί άρχισε να συρρέει πλήθος κόσμου στο Εργατικό Κέντρο όπου στις 10.30 ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση. Στις 11.00 ξεκίνησαν οι ομιλίες από τους εκπρόσωπους των σωματείων. Πριν ξεκινήσει η πορεία είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 1000 άτομα, που για τα δεδομένα της Ξάνθης είναι πολύς κόσμος. Πολλά σωματεία κατέβηκαν με τα πανό τους. Οι δάσκαλοι, οι μηχανικοί του δημοσίου, οι οικοδόμοι ήταν μόνο μερικά από τα σωματεία που έδιναν παλμό και ζωντάνια στην διαδήλωση. Οι σύντροφοι του ΣΕΚ ήμασταν στην πορεία και φωνάζαμε συνθήματα όπως: «Τίνος είναι ρε Γιωργάκη τα λεφτά; Είναι από τις εισφορές μας και τις τσέπες τις δικές μας, να ποιανού ναι ρε Γιωργάκη τα λεφτά», «Ευρώπη του πολέμου και του ρατσισμού, αυτό είναι το πρόσωπο του καπιταλισμού» και άλλα. Μοιράστηκε πλατιά η προκήρυξη της Εργατικής Αλληλεγγύης και δώσαμε 10 εφημερίδες και 2 ΣΑΚ. Μοιράστηκε και η προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πολλοί αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν στην πορεία και έδιναν αντικαπιταλιστικό τόνο στην διαδήλωση».