Σε συγκέντρωση και πορεία στις 8 Μάρτη στις 7μμ από την πλ. Κλαυθμώνος στο Σύνταγμα καλούν γυναικείες οργανώσεις, στα πλαίσια κινητοποιήσεων που αναμένεται να γίνουν σε 30 χώρες.
Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στο κάλεσμά της η συλλογικότητα «Καμιά Ανοχή» που πήρε και την πρωτοβουλία: «…Θα ενώσουμε τις φωνές μας με κάθε αγωνιζόμενη γυναίκα: γυναίκες που συμμετέχουν σε σωματεία, σε συλλογικότητες στις γειτονιές, σε δομές αλληλεγγύης και δίκτυα αλληλοβοήθειας· γυναίκες που επενδύουν κόπο και χρόνο για τη «φροντίδα» της κοινωνίας και την κοινωνική αλλαγή· γυναίκες που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στο σεξουαλικό και έμφυλο αυτοπροσδιορισμό και αρνούνται τις ταμπέλες και τους κοινωνικά επιβεβλημένους ρόλους. Αλλά και γυναίκες που έχουν γίνει χίλια κομμάτια για να ταΐσουν τα παιδιά τους και να φροντίσουν τις οικογένειές τους, γυναίκες μετανάστριες και πρόσφυγες που αναζητούν μια καλύτερη μοίρα..».
Η ομάδα LGBTQ+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση της 8 Μάρτη. Όπως αναφέρει:
Η Ημέρα της Γυναίκας διατηρεί τη σημασία της μέχρι και σήμερα, μέσα σε ένα σύστημα σε κρίση που χτυπάει την εργατική τάξη… Το 2017 κλείνουν επίσης 100 χρόνια από τη Ρώσικη επανάσταση. Ξεκίνησε το Φλεβάρη του 1917 με την απεργία των εργατριών της υφαντουργίας της Πετρούπολης και οδήγησε στην ανατροπή του Τσάρου. Τα εργατικά συμβούλια, τα σοβιέτ, πήραν την εξουσία τον Οκτώβρη του ίδιου έτους και έδειξαν τι σημαίνει εργατική εξουσία και χτύπημα κάθε μορφής καταπίεσης. Όλοι οι νόμοι που διαιώνιζαν την καταπίεση των γυναικών, καταργήθηκαν με μια μονοκονδυλιά. Το ίδιο και οι νόμοι που θεσμοθετούσαν τις διακρίσεις εις βάρος των ομοφυλόφιλων…
Η παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας παραμένει επίκαιρη και μας υπενθυμίζει ότι η χειραφέτηση των γυναικών είναι μια μάχη για όλο το εργατικό και αντιρατσιστικό κίνημα, αλλά και ότι η μάχη ενάντια στο ρατσισμό, τη λιτότητα και τον πόλεμο είναι πιο δυνατή με τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή».