Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
“Αγανακτισμένοι πολίτες”: Μήνυση στη ΓΣΕΕ γιατί συμπαραστέκεται στον Τζαβέντ Ασλάμ!

Από αριστερά προς τα δεξιά: Γιάννης Κορνάρος, Γιώργος Αλεβυζάκης, Πέτρος Κωνσταντίνου, Τζαβεντ Ασλάμ και Αρης Μουσιώνης

Μία πρώτη απάντηση στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν επτά «πολίτες» της Καβάλας κατά της ΓΣΕΕ για την εγγύηση των 30.000 ευρώ που έδωσε για την αποφυλάκιση του Τζαβέντ Ασλάμ, δόθηκε στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα 8 Γενάρη στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο.

«Μετά τη μηνυτήρια αναφορά επιβεβαιώνεται ότι η πράξη της ΓΣΕΕ ήταν σωστή», είπε ο Γιώργος Αλεβυζάκης εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ. «Φανταστείτε τα συνδικάτα και οι δημοκρατικοί πολίτες του εξωτερικού να μην βοηθούσαν τους ελληνες που βρίσκονταν εκεί στην περίοδο της δικατορίας και να τους είχαν απελάσει, τι θα γινόταν. Τα συνδικάτα έχουν την ευαισθησία να βοηθάνε κάθε δημοκρατικό πολίτη εργαζόμενο και μετανάστη που έρχεται στη χώρα μας είτε κυνηγημένος από το καθεστώς είτε κυνηγημένος από τη φτώχεια και την ανεργία. Ο πρόεδρος των Πακιστανών είναι δημοκρατικά εκλεγμένος από χιλιάδες πακιστανούς, έχει δημοκρατική παρουσία στην Ελλάδα εδώ και κάποια χρόνια. Κάποιοι στήσανε μία οργανωμένη παγίδα σε συνενόηση με τις ελληνικές αρχές για να σπιλώσουν τον πρόεδρο των Πακιστανών. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε όλους τους εργαζόμενους ελληνες και ξένους. Η ΓΣΕΕ απολογείται μόνο στα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες και σε κανέναν αποτυχημένο υποψήφιο».
«Γιατί έκαναν μήνυση στη ΓΣΕΕ;», είπε ο Τζαβέντ Ασλαμ. «Μήπως θέλουν να μην υπερασπιστεί κανείς το δίκαιο; Εγώ και όλοι όσοι με υπερασπίζονται πιστεύουν στη δημοκρατία. Θέλω να ευχαριστήσω τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ, και όλους εσάς που με στηρίξατε. Είμαστε σε σωστό δρόμο και στις 13/1 θα είμαστε χιλιάδες πακιστανοί στα Προπύλαια μαζί με τα συνδικάτα και κάθε πολιτικό κόμμα που στηρίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα».

Ο Αρης Μουσιώνης βουλευτής Σερρών- ΠΑΣΟΚ είπε στη συνέχεια: «Οι δημοκρατικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα κάθε έλληνα πολίτη και μετανάστη, σε κάθε προσπάθεια διεύρυνσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Τα 30.000 ευρώ που έδωσε η ΓΣΕΕ σαν εγγύηση για την αποφυλάκιση του Τζαβέντ δεν χάθηκαν γιατί ο Τζαβέντ δεν φυγοδικεί. Τα στοιχεία που τον οδήγησαν στο δικαστήριο, λείπουν. Δε θα θέλαμε να χαθεί η ευαισθησία απέναντι στην παραβίαση των δημοκρατικών ελευθεριών που κερδίθηκαν με αγώνες σε περιόδους που δεν υπήρχε στη χώρα μας δημοκρατία. Απαιτούμε μία δίκαιη δίκη για τον Τζαβέντ. Στις 22 Δεκέμβρη κατέθεσα επερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης και ζητώ να μου απαντήσουν στο πώς είναι δυνατόν να γίνεται ανεκτή η συστηματική αντιδημοκρατική και παράνομη δραστηριότητα του πρέσβη του δικατορικού καθεστώτος του Πακιστάν, η συστηματική παραβίαση της ελληνικής έννομης τάξης, η ευθεία παρέμβασή του στην ελληνική δικαιοσύνη. Προς τους συμπατριώτες μου της Καβάλας θέλω να τους πω πως το πιο σημαντικό είναι να αποδειχθεί ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που οι πολίτες είναι αλληλέγγυοι σε όλους τους λαούς της γης που βρίσκονται στη χώρα μας και συμβάλουν στην ελληνική οικονομία. Τους ευχαριστούμε και τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη και παλεύουμε για να έχουν τα ίδια δικαιώματα σύμφωνα με το ελληνικό και διεθνές δίκαιο».

«Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει στον τύπο οι «πολίτες» της Καβάλας που έκαναν τη μηνυτήρια αναφορά αντιλαμβάνονται τη ΓΣΕΕ σαν ένα κομμάτι του αυταρχικού κρατικού μηχανισμού, σαν το συνδικαλιστικό της Ασφάλειας. Αυτό είναι το ιδεολογικό στίγμα που αποπνέει η ενέργεια αυτή» είπε ο Γιώργος Γκουντούνας δικηγόρος του Τζαβέντ Ασλάμ. «Εχει σαφές ρατσιστικό υπόβαθρο και θα πρέπει ο εισαγγελέας να ελέγξει αυτεπάγγελτα αν υπάρχει ποινική ευθύνη. Γιατί από όλη αυτή την ιστορία κράτησαν την απόλυτα σεβαστή ενέργεια της ΓΣΕΕ; Υπάρχει καταγγελία ότι ο πρέσβης του Πακιστάν γυρνάει τα αστυνομικά τμήματα και δίνει εντολές στους αστυνομικούς διευθυντές. Γιατί δεν ζήτησαν να ελεχθούν οι αστυνομικοί διευθυντές;»
Παρέμβαση στη συνέντευξη τύπου έκανε και ο Γιάννης Κορνάρος εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, που τόνισε ότι από την πλευρά της οργάνωσης η δίωξη του Τζαβέντ θεωρείται πολιτική και υποστήριξε το αίτημα της μη απέλασής του στο Πακιστάν.

17 Μάρτη

«Θέλουμε να καταγγείλουμε τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ. Παραμονές της δίκης, έχουμε επισκέψεις ανωτέρων αξιωματούχων των ΗΠΑ και διώξεις», είπε ο Γιάννης Σηφακάκης, συντονιστής της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο. «Το Σάββατο χιλιάδες άνθρωποι ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν και δεν σταματάμε εδώ. Θα κερδίσουμε στο Εφετείο γιατί έχουμε δίκιο και θα νικήσουμε ενάντια στις προπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να χτυπήσει τα δημοκρατικά δικαιώματα. Θα βγούμε στους δρόμους μαζικά σε συντονισμό με το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα στις 17 Μάρτη, την ημέρα που κλείνουν 4 χρόνια από την εισβολή στο Ιράκ, που σήμανε τη φρίκη των 650.000 νεκρών και του απαγχονισμού του Σαντάμ. Ο Μπους μπορεί να μειοψήφισε στις εκλογές αλλά ετοιμάζεται να στείλει 20.000 στρατό στο Ιράκ και ξέρουμε πως στις παραπλευρες απώλειες αυτού του πολέμου είναι η ένταση στο χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων μας» .