Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
18 Mάρτη: Bιβλία ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή

Η μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες, με τελευταία κορυφαία στιγμή τις διαδηλώσεις στις 18 Μάρτη, βρίσκεται στο κέντρο του κινήματος τα τελευταία χρόνια διεθνώς. Η επιλογή των βιβλίων στις δπλανές στήλες μπορούν να την κάνουν ακόμα δυνατότερη.

Βιβλία όπως το “Γκρεμίστε το φράχτη-ανοίξτε τα σύνορα” του Γιώργου Πίττα και της Κατερίνας Θωίδου, “Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό σήμερα” του Θανάση Καμπαγιάννη, “Ρατσισμός, τι είναι και πώς παλεύεται” του Αλεξ Καλίνικος ή το συλλογικό “Η πάλη ενάντια στην ισλαμοφοβία” δίνουν ακλόνητα επιχειρήματα ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης-Φρούριο.

Αντίστοιχα, βιβλία όπως “Η ανατομία του φασισμού” του Ρόμπερτ Πάξτον, “Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής” του Δημήτρη Ψαρρά, “Οι Δίκες των Δοσιλόγων 1944-1949: Δικαιοσύνη, συνέχεια του κράτους και εθνική μνήμη” του Δημήτρη Κουσουρή αποτελούν όπλα ενάντια στη ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής και τη φασιστική απειλή συνολικότερα σήμερα. Το ίδιο ισχύει με τα βιβλία για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές μάχες που έχει δώσει το εργατικό κίνημα στο παρελθόν, όπως το “Η πάλη ενάντια στο φασισμό στη Γερμανία” του Λέον Τρότσκι, “Ισπανία 1936, Λαϊκό Μέτωπο και επανάσταση ενάντια στο φασισμό” των Αντυ Ντάργκαν και  Τόνι Κλιφ και το “Αντίσταση - η Επανάσταση που χάθηκε” του Λέανδρου Μπόλαρη.

 

Δείτε όλη τη σελίδα με τα βιβλία εδώ

Θα τα βρείτε στο marxistiko.gr