ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Την Πέμπτη 10 Φλεβάρη, ο Σύλλογος Εργαζομένων οργάνωσε κλείσιμο του Γραφείου Κίνησης, ώστε να περάσουν όλοι οι ασθενείς δωρεάν χωρίς να πληρώσουν το χαράτσι των πέντε ευρώ, σε συνεννόηση και με τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Μας ζητήσανε να στηρίξουμε και εμείς την κινητοποίηση και έτσι στις 8 το πρωί ο Σύλλογος μαζί με τους συμπαραστάτες άνοιξε το πανώ του που έγραφε «Το ΔΝΤ βλάπτει σοβαρά την υγεία». Κάναμε μια περιοδεία σε όλα τα τμήματα καλώντας όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν και όντως πολλοί κατέβηκαν και έκλεισε το γραφείο Κίνησης.

Από τη δική μας πλευρά πήραμε την πρωτοβουλία να καλεστούν σε αυτήν την κινητοποίηση ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών και η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, που φρόντισαν να εκδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες.

Ετσι στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί που ενημέρωναν ότι στα σχολεία αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα σχολείων.

Όπως αναφέρει στο ψήφισμα που εξέδωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου «οι εκπαιδευτικοί, όπως όλοι οι εργαζόμενοι που καλούνται να πληρώσουν την κρίση χωρίς να ευθύνονται γι’ αυτήν, είναι κάθετα απέναντι στον υλοποιούμενο σχεδιασμό εμπορευματοποίησης της υγείας και κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα της. Δηλώνουμε απερίφραστα την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας και την απόφασή μας να αγωνιστούμε μαζί τους για παιδεία, υγεία και κοινωνική πρόνοια».

Μέσα από αυτήν την κοινή επιτυχημένη κινητοποίηση έγινε και ένα βήμα παραπάνω. Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου, ο Σύλλογος των Δασκάλων και των Νηπιαγωγών και η ΕΛΜΕ συζητούν για το πώς μπορούν να συντονιστούν μέσα από ένα κοινό όργανο μεταξύ τους, ώστε από εδώ και πέρα να έχουν κοινή παρέμβαση. Όπως και στις 15 Δεκέμβρη, έτσι και ενόψει της πανεργατικής απεργίας στις 23 Φλεβάρη τα τρία σωματεία ετοιμάζονται να κατέβουν σε κοινό μπλοκ και μαζί τους θα κατέβουμε και εμείς με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τόνια Λαχανιώτη, περιφερειακή σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια