ΠΗΓΑΣΟΣ

Αφού προχώρησε στη συγχώνευση των αθλητικών τμημάτων των εντύπων του, τώρα ζητάει από τους αθλητικούς συντάκτες εκ περιτροπής εργασία και μείωση στην αμοιβή της Κυριακής. Και φυσικά υπόσχεται απολύσεις κάνοντας εκβιασμούς. Αφού πρώτα απειλούσε ότι θα κλείσει το «Έθνος», τώρα δήλωσε στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ: «Και απολύσεις θα κάνω και μειώσεις αποδοχών. Κι αν αντιδράσετε θα κλείσω το Goal news και τον Sentra fm».

Δυστυχώς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, στη συνέλευση στις 21/2 δεν παρουσίασε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης απέναντι στο πλήθος επιθέσεων που δέχεται ο κλάδος. Αυτό που είπε ο Σόμπολος είναι ότι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν και τα συνδικαλιστικά και τα νομικά δικαιώματα ενώ η Νταουντάκη (αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ), ανάμεσα σε άλλα, είπε ότι η απεργία «ίσως είναι παρωχημένο μέσο διεκδίκησης». Τα πράγματα έβαλε στη θέση τους, η πρώην εκπρόσωπος των εργαζόμενων (στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ), Πόπη Χριστοδουλίδου, λέγοντας ότι η ΕΣΗΕΑ πρέπει να διαπραγματευτεί και να θέσεις τις κόκκινες γραμμές της, «οι οποίες αν παραβιαστούν, η απάντηση θα είναι απεργία διαρκείας». Και κατα­χει­ρο­κρο­τή­θη­κε.

Υπάρχει άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί μια εργασιακή επιτροπή των εργαζόμενων σε όλα τα έντυπα του ομίλου «Πήγασος» προκειμένου να προστατεύονται οι αποφάσεις των συνελεύσεων και να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα της απεργοσπασίας. Τις τελευταίες φορές, τα φύλλα κυκλοφορούσαν κανονικά παρότι υπήρχε απεργία.

Ανταπόκριση από τον Πήγασο