Δήμοι και Περιφέρειες
Μαζική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Φιλαδέλφεια

Κατάμεστη η αίθουσα στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Φιλαδέλφεια, 27/4

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Ν. Φιλαδέλφεια την Πέμπτη 27/4, ενάντια στα καταστροφικά για την πόλη επιχειρηματικά σχέδια του μεγαλοκαπιταλιστή Μελισσανίδη και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει στην περιοχή.

Εκατοντάδες αγωνιστές κι αγωνίστριες γέμισαν την αίθουσα που έγινε η συζήτηση, αλλά και τους υπόλοιπους χώρους του Πνευματικού Κέντρου.  

Τη συζήτηση άνοιξαν οι Δέσποινα Κουτσούμπα, Γιώργος Ράγκος και Άγγελος Χάγιος. 

Η Δ. Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, παρουσίασε το σχέδιο παράδοσης των δημόσιων χώρων στο κεφάλαιο, προσθέτοντας εκτός της Φιλαδέλφειας και το δρομολογούμενο ξεπούλημα χώρων στο Γουδή, το Ελληνικό κ.α.

“Η παράδοση των χώρων στο κεφάλαιο είναι συνδεδεμένη με την επίθεση που φέρνει το 4ο Μνημόνιο” σημείωσε ο Γ. Ράγκος, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. “Μπορούμε να τους σταματήσουμε στο δρόμο. Εκεί σπάει ο φόβος, εκεί γεννιέται η ελπίδα. Αυτή η εκδήλωση έδειξε ότι  μπορούμε να δυναμώσουμε και να συνεχίσουμε μέχρι την τελική νίκη” συνέχισε. 

“Σε αυτό τον τόπο ο λαός μας έχει σηκώσει το ανάστημά του σε φασίστες, τραμπούκους και ιδιωτικούς στρατούς” τόνισε ο Α. Χάγιος, μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. “Ο Τσίπρας εξαγγέλλει ανάπτυξη και υποδέχεται επενδυτές. Μέσα στους 'επενδυτές' είναι ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης, ο Μαρινάκης, αυτοί που φιλοδοξούν να ισοπεδώσουν το δημόσιο χώρο και να επιβάλουν τη σιγή του τρόμου και της εκμετάλλευσης. Η σημερινή εκδήλωση κι όσα ακολουθήσουν μπορούν να συμβάλουν στην αντιστροφή της κατάστασης”.

Aκολούθησε πλούσια συζήτηση με παρεμβάσεις από μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Ν.Φιλαδέλφειας, της ΟΡΜΑ, των Οικολόγων Πρασίνων, του Συλλόγου Δασκάλων "Αριστοτέλης", της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Εργατικής Αλληλεγγύης, αλλά κι από οργανωμένο στην Original φίλαθλο της ΑΕΚ. 

Η εκδήλωση καθ' όλη τη διάρκειά της δεχόταν επιθέσεις από τραμπούκους που βρίσκονταν έξω από το κτίριο και προκαλούσαν φωνάζοντας συνθήματα, πετώντας πέτρες, σπάζοντας τα τζάμια της εισόδου κλπ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αγωνιστών κι αγωνιστριών. 

Μεγάλο βήμα

“Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα, αλλά χρειάζεται συνέχεια. Χρειάζεται ενιαιομετωπική απάντηση από τα σωματεία και την αριστερά της περιοχής με απεργία και διαδήλωση” ήταν η τοποθέτηση του Στέλιου Μιχαηλίδη από την Εργατική Αλληλεγγύη και μέλους της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η αστυνομία άφησε ανενόχλητους τους τραμπούκους να ξετυλίξουν το δολοφονικό τους έργο, ενώ επέδειξαν πλήρη αδιαφορία στον σοβαρό ξυλοδαρμό ενός μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ενός δημοσιογράφου του Ιnfowar σε κοντινό στενό. Οι δράστες έφυγαν ανενόχλητοι, ενώ οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα τα θύματα του ξυλοδαρμού! 

Η προσπάθεια να διαλυθεί η εκδήλωση δεν πέρασε. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε κανονικά και οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που την παρακολούθησαν, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Φιλαδέλφειας με συνθήματα όπως "Η Φιλαδέλφεια ξέρει από προσφυγιά - έξω οι τραμπούκοι από τη γειτονιά", "Η πόλη ανήκει στο λαό κι όχι στο συμφέρον το καπιταλιστικό", "Τέρμα πια στις αυταπάτες - ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες". Ήταν ίσως η πρώτη σχετική εκδήλωση που ολοκληρώνεται τα τελευταία τρία χρόνια.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της μετά το τέλος της εκδήλωσης, τονίζει μεταξύ άλλων: “Θα συνεχίσουμε. Μέχρι η πόλη και οι γειτονιές ν' ανήκουν πραγματικά στους κατοίκους τους. Η δημοκρατία δεν χαρίζεται, κατακτιέται. Γνωρίζουμε ότι η σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όμως, είμαστε αποφασισμένοι και αποφασισμένες αυτή τη μάχη να τη δώσουμε. Άλλωστε, η μαχόμενη αριστερά και ο κόσμος του κινήματος δεν φοβήθηκαν και δεν φοβούνται ούτε μπροστά στα αφεντικά, ούτε μπροστά στους μπράβους τους. Ούτε στην Κερατέα, ούτε στις Σκουριές, ούτε στην παραλία, ούτε στο λιμάνι, ούτε στο Κερατσίνι, ούτε στην Φιλαδέλφεια.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε χτες ένα βήμα για να αποδείξει ότι ο φόβος σπάει στο δρόμο. Και απέδειξε ότι με αποφασιστικότητα και μαζικότητα, δεν θα επιβληθεί η μαφία του όποιου αφεντικού, δεν θα επιβληθεί ο φασισμός της φίμωσης και της απαγόρευσης της ελευθερίας σε καμία περιοχή. Χαιρετίζουμε τους ανθρώπους που έκαναν αποφασιστικά αυτό το βήμα, σπάζοντας τον φόβο στην πράξη”.