Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Η δίκη της Χρυσής Αυγής: Κατάμεστη η εκδήλωση για τα δύο χρόνια της δίκης

Ιδιαίτερα ενημερωτική ήταν η εκδήλωση που οργανώθηκε από την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα για τα δύο χρόνια της δίκης της Χρυσής Αυγής, στο κατάμεστο Gagarin 205, που παραχωρήθηκε δωρεάν γι’ αυτόν τον σκοπό.

Στο πάνελ της εκδήλωσης μίλησαν αναλυτικά και για όλες τις πτυχές της δίκης οι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης από την πολιτική αγωγή των Αιγύπτιων ψαράδων, οι οποίοι μίλησαν για την ιστορική εγκληματική παρουσία της ΧΑ και την συγκάληψή της από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για δεκαετίες.

Η Ελευθερία Τομπατζόγλου και η Χρύσα Παπαδοπούλου δικηγόροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, περιέγραψαν το πώς η δολοφονία Φύσσα ήταν η στιγμή που η ΧΑ αντιμετωπίστηκε για πρώτη φορά ως εγκληματική οργάνωση από τις διωκτικές αρχές και εξέθεσαν τα στοιχεία που προέκυψαν στην δίκη για την κάλυψη που παρείχε η ΕΛ.ΑΣ. στην ΧΑ. 

Η Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος μέλος του Golden Dawn Watch, περιέγραψε την στάση των ΜΜΕ τόσο σε σχέση με την ίδια την επί δεκαετίες δραστηριότητα της ναζιστικής οργάνωσης, όσο και σε σχέση με τις διώξεις και την κάλυψη της δίκης, παρουσιάζοντας και τα σοβαρά προβλήματα που έχει η διεξαγωγή της διαδικασίας στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. 

Τέλος ο Κώστας Παπαϊωάννου, πρώην γεν. γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα δικαιώματα του ανθρώπου, αναφέρθηκε στην «θεσμική αμεριμνησία» για την νεοναζιστική οργάνωση, την «έμφοβη δικαιοσύνη» απέναντι σε μια Χρυσή Αυγή που αποδεδειγμένα είχε διασυνδέσεις με την ΕΛ.ΑΣ. σε υψηλότατα επίπεδα, καθώς και στην «αμφιθυμία» του πολιτικού συστήματος που αποσκοπεί στον προσεταιρισμό ψηφοφόρων από το ναζιστικό μόρφωμα.

Στη συναυλία που ακολούθησε έπαιξαν οι Σπυριδούλα, ΜC Yinka, Radio Sol, Sadomas και Λόγος Απειλή.