Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Σύσκεψη στους Αμπελόκηπους για την οργάνωση καμπάνιας με στόχο το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων της Χ.Α. στη Μεσογείων

Σύσκεψη για την οργάνωση μεγάλης καμπάνιας με στόχο το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων της Χ.Α στη Μεσογείων πραγματοποιεί την Πέμπτη 15 Ιούνη στο Πολυδύναμο Κέντρο 7ου Διαμερίσματος, Πανόρμου 59, 7μμ, η «Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων των νεοναζί της Χρυσής Αυγής». Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν σωματεία, φορείς και συλλογικότητες της περιοχής.

Η Πρωτοβουλία έχει κυκλοφορήσει αφίσα, προκήρυξη, κείμενο υπογραφών και ψήφισμα που καλεί όλους τους τοπικούς φορείς, τις συλλογικότητες, την Αριστερά και τους εργατικούς χώρους των Αμπελοκήπων και της ευρύτερης περιοχής να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής. Σε αυτήν την κατεύθυνση έχουν ήδη αρχίσει εξορμήσεις σε εργατικούς χώρους και γειτονιές των Αμπελοκήπων. 

Πρόταση για συμμετοχή στην «Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων των νεοναζί της Χρυσής Αυγής» απεύθυνε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Άγιου Σάββα Κώστας Καταραχιάς και στη σύσκεψη φορέων και κατοίκων που έγινε την Τετάρτη 31 Μάη στο πάρκο ΚΑΠΑΨ με θέμα την αγωνιστική δράση για την προστασία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή. 

H Πρωτοβουλία δημιουργήθηκε στις αρχές Απρίλη, αμέσως μετά τη μαζική τοπική διαδήλωση στις 8 Απρίλη, που ήταν η πρώτη απάντηση στη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο φοιτητής Αλέξης Λάζαρης από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Στη ιδρυτική σύσκεψη της Πρωτοβουλίας είχαν συμμετάσχει η μητέρα του Αλέξη Λάζαρη, Μαρία Κασκαρίκα, η τοπική ΚΕΕΡΦΑ, εκπρόσωποι τοπικών σωματείων και άλλων αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών οργανώσεων.