Σαρωτική ήττα υπέστη η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής στην προσπάθειά της να ποινικοποιήσει την αντιφασιστική συνδικαλιστική δράση της ΠΟΣΠΕΡΤ. H ναζιστική συμμορία αποκαλύπτοντας τον απεργοσπαστικό της ρόλο, είχε καταφύγει στα δικαστήρια ενάντια στην απόφαση των εργαζομένων να μπλοκάρουν με στάση εργασίας την προβολή των ομιλιών του Μιχαλολιάκου και των υπόλοιπων νεοναζί, κάθε φορά που αυτές έμπαιναν στο πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Απόρριψη
Με απόφασή του τελικά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τα αιτήματα της αγωγής που είχε καταθέσει η Χρυσή Αυγή εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ. Οι νεοναζί απέτυχαν την ανακήρυξη της απεργίας σε παράνομη και καταχρηστική, τη διακοπή της και την απαγόρευσή της στο μέλλον, την επιβολή χρηματικής ποινής ύψους 5.000 ευρώ και την κράτηση του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Π. Καλφαγιάννη κάθε φορά που θα παραβιαζόταν η απόφαση. Αντί αυτών το δικαστήριο επέβαλε στη Χρυσή Αυγή την καταβολή της δικαστικής δαπάνης των 400 ευρώ υπέρ της ΠΟΣΠΕΡΤ.
“Ετούτη η απόφαση δικαιώνει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους συμπαραστάτες τους, που έδωσαν μάχη για να σταματήσει η σκανδαλώδης προβολή της ναζιστικής οργάνωσης... Η απόφαση για την ΠΟΣΠΕΡΤ δίνει το σήμα ότι οι χρυσαυγίτες δεν χωράνε πουθενά εκτός από τη φυλακή” αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ σε σχετική της ανακοίνωση.
“Νίκη της δημοκρατίας” χαρακτηρίζει την απόφαση η ΠΟΣΠΕΡΤ και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη δικαίωση των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης, να υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την ελευθεροφωνία”.