Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Δίκη νεοναζί

Την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη γίνεται η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής Γ. Ανδράσκελα και Π. Ρουμελιώτη, οι οποίοι το καλοκαίρι του 2000, είχαν επιτεθεί στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο. Η δίκη έχει αναβληθεί πέντε φορές. 

Στις 17 Ιούνη 2000 μία συμμορία 8 ατόμων όρμησαν τραμπούκικα στο Μαρξιστικό Βιβλιωπολείο σπάζοντας και κραυγάζοντας «είμαστε Ναζί θα σας κάψουμε, ζήτω ο φασισμός». Κατέστρεψαν ράφια, βιβλία και τη τζαμαρία του βιβλιοπωλείου ενώ απείλησαν τους εργαζόμενους με μαχαίρι. Η επίθεση ήταν οργανωμένη. Νωρίτερα την ίδια μέρα στις 17 Ιούνη η ίδια ομάδα είχε επιτεθεί στην Ομόνοια σε μέλη του ΣΕΚ που διακινούσαν την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη, με κλωτσιές και μπουνιές και φωνάζοντας «Χάιλ Χίτλερ». Το ίδιο είχε γίνει και το προηγούμενο βράδυ στην πλατεία της Κυψέλης. Λίγες μέρες μετά στις 30/6, προχώρησαν σε μία ακόμα επίθεση στην Κυψέλη τραυματίζοντας και στέλνοντας στο νοσοκομείο δύο μέλη του ΣΕΚ. 

Για τις επιθέσεις στην Ομόνοια και στην Κυψέλη στις 30/6 υπάρχουν φωτογραφίες, οι οποίες ενώ δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη και στην Ελευθεροτυπία χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια για να ασκηθεί δίωξη σε βάρος των δύο φασιστών που αναγνωρίστηκαν. Ο Γ. Ανδρασκέλας υπηρετούσε τότε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας ως ειδικός φρουρός και εξακολουθεί να υπηρετεί στην αστυνομία. Ο Π. Ρουμελιώτης έχει ήδη καταδικαστεί για το μαχαίρωμα ενός μαθητή στο Μοναστηράκι πριν από μερικούς μήνες επειδή φορούσε αντιφασιστική κονκάρδα. 

Απαιτούμε να σταματήσει η ασυλία των νεοναζί και να καταδικαστούν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.