Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Patras Ρride στις 23 και 24 του Ιούνη. Η διοργάνωση έλαβε χώρο στον Μόλο της Αγίου Νικολάου, όπου τις δύο μέρες στήθηκαν περίπτερα ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων από όλη την Ελλάδα και αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, καθώς και LGBTQI+ πρόσφυγες.
Το φετινό θέμα ήταν η διαθεματικότητα, δηλαδή η σύνδεση διαφόρων κινημάτων όπως το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, το κίνημα ενάντια στην ισλαμοφοβία και το αντισεξιστικό. Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν και τις δύο μέρες με θέματα του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος για την παιδοθεσία, την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου κ.α.
Δυο συζητήσεις τράβηξαν και ενθουσίασαν τον περισσότερο κόσμο. Η μία με τίτλο “Φυλή, φύλο, τάξη” με ομιλητές τον Γιάννο Λεβισιάνο από το City Plaza και την Δήμητρα Κυρίλλου από την LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ειδικότερα η Δήμητρα Κυρίλλου αναφέρθηκε στην καταγωγή της καταπίεσης στο ίδιο το σύστημα, αντέκρουσε την θεωρία των προνομίων που απλά κατακερματίζει το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα και στάθηκε στην τεράστια σημασία της ενότητας των καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων και των κινημάτων τους. Η δεύτερη συζήτηση ήταν αυτή για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου με ομιλήτρια την Άννα Απέργη από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, η οποία μίλησε για τις βαρύτατες ελλείψεις και προβλήματα στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ταυτότητα φύλου, όπως ο αποκλεισμός ανήλικων και έγγαμων ή το νομικό κενό για την κηδεμονία παιδιών διεμφυλικών γονέων.
Σε πανηγυρικό κλίμα η πορεία του 2ου Patras Pride βάδισε στους δρόμους της πόλης. Ένα πολύχρωμο ποτάμι 1000 ανθρώπων φώναξε συνθήματα ενάντια στο σεξισμό, την ομοφοβία, την τρανσφοβία, το ρατσισμό και τους φασίστες από την Αγ.Νικολάου ως την Γούναρη και πίσω στον Μόλο κάνοντας στάση σε όλες τις μεγάλες πλατείες του κέντρου. Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν “ανοιχτά σχολεία δίχως τρανσφοβία”, “ούτε στην Πάτρα ούτε πουθενά - τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά”, ”ενάντια στη λιτότητα και το ρατσισμό, τσακίζουμε στο δρόμο μνημόνια, σεξισμό”. Στην διαδήλωση εκτός από το πανό του ίδιου του Pride υπήρχαν αυτά του Πολύχρωμου Σχολείου, της Colour Youth, του ΣΥΔ, των Proud Seniors, των οικογενειών Ουράνιο Τόξο, της ΚΕΕΡΦΑ, της Πρωτοβουλίας για το Προσφυγικό, της ΚΑΡ, της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Τις δύο μέρες του φεστιβάλ δόθηκαν 15 φύλλα της Εργατικής Αλληλέγγύης και κόπηκαν προσκλήσεις για την γιορτή του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα Κάτω ενώ πουλήθηκαν και βιβλία του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου τόσο για το έμφυλο ζήτημα αλλά και για την Ρώσικη Επανάσταση, αποδεικνύοντας την δίψα του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος για πολιτική συζήτηση.