Αντιπολεμικό κίνημα
Eργαζόμενοι Δήμου Nίκαιας: Aντιπολεμική εκδήλωση

Δεκάδες εργαζόμενοι του Δήμου Νίκαιας συμμετείχαν στην αντιπολεμική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων την Παρασκευή 16 Μάρτη, με κεντρικό ομιλητή τον Τζίμι Μάσεϊ.  

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Πέτρου Κωνσταντίνου εκ μέρους της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο ο οποίος ενημέρωσε για τα συλλαλητήρια που διοργανώνονταν την επόμενη ημέρα σε πολλές χώρες του κόσμου και για το χαρακτήρα του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, σαν το σημείο όπου θα ενωθούν οι φοιτητές με τους μαθητές και τους εργαζόμενους ενάντια στην κυβέρνηση Καραμανλή. 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Θεοχάρης  πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς, ο οποίος τόνισε ότι το κίνημα πρέπει να είναι αντιμπεριαλιστικό και όχι φιλειρηνικό και ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ευθύνες και της προηγούμενης κυβέρνησης.  

Ο Δημήτρης Τσιχλάκης μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μίλησε για τη φρίκη του πολέμου στο Ιράκ, και περιέγραψε τα εγκλήματα και τα βασανιστήρια που γίνονται στο Αμπού Γκράιμπ και στο Γκουαντανάμο και έκλεισε απαγγέλλοντας μία μαντινάδα. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Νίκος Τράκας που καλωσόρισε τον Τζίμι Μάσεϊ στην Κοκκινιά την ιστορική πόλη που πάλεψε το φασισμό και τον πόλεμο με χιλιάδες θύματα. Κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο και τόνισε ότι μέσα στο αντιπολεμικό κίνημα χρειάζεται να υπάρχει ενότητα.

  Οταν πήρε το λόγο ο Τζίμι Μάσεϊ η συγκίνηση χτύπησε κόκκινο. Μίλησε για το τι σημαίνουν ιδιωτικοποιήσεις στην Αμερική και για το πώς ο ίδιος αναγκάστηκε να καταταγεί στο στρατό για να γλιτώσει από την πείνα και την ανεργία, καθώς και για όσα συνάντησε στο Ιράκ και έκλεισε καλώντας στη διαδήλωση της επόμενης ημέρας. 

Η εκδήλωσε γέμισε όλους με αισιοδοξία για τη δύναμη του παγκόσμιου αντιπολεμικού κινήματος και έκλεισε, προσφέροντας συμβολικά μία αγκαλιά λουλούδια στον Τζίμι Μάσεϊ σαν ένα μεγάλο ευχαριστώ για την επίσκεψή του στο Δήμο Νίκαιας και τη συμβολή του στο αντιπολεμικό κίνημα.