Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ μετά την απεργιακή διαδήλωση στις 29/6, δεν μπόρεσε να καταλήξει σε απόφαση με αποτέλεσμα το σταμάτημα των καταλήψεων και την κυκλοφορία ξανά των σκουπιδιάρικων στις γειτονιές. Στη συνεδρίαση από τα 11 μέλη της Ε.Ε ήταν παρόντα τα 10.
Η πρόταση του προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ, Ν. Τράκα, μίλαγε για κύκλο γενικών συνελεύσεων και σύγκληση των Δ.Σ των σωματείων και στη συνέχεια Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, απ' όπου θα έβγαινε η απόφαση για το τί μέλει γενέσθαι. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από την παράταξη του προέδρου Συνδικαλιστική Ανατροπή (3 ψήφους) και τη ΔΑΚΕ (2 ψήφους).
Προτάσεις για συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων ήρθαν από τα αριστερά, οι οποίες όμως κι αυτές άθροισαν 5 ψήφους.
Η πρόταση της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), που πήρε 3 ψήφους, μίλαγε για 24ωρη απεργία, για την επόμενη μέρα, Παρασκευή 30 Ιουνίου, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου Γενικό Συμβούλιο και αν την Τρίτη 4 Ιουλίου δεν έχουν γίνει οι πληρωμές των συμβασιούχων – παρατασιούχων, νέα απεργία την επόμενη μέρα, Τετάρτη 5 Ιουλίου.
Το ΜΕΤΑ πρότεινε κι αυτό 24ωρη απεργία την επόμενη μέρα, αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο και συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου το βράδυ της Κυριακής, ή το πρωί της Δευτέρας για τη συνέχεια. Η πρότασή του πήρε 2 ψήφους.
Τη λύση στο αδιέξοδο της Ε.Ε να τη δώσουν “οι χιλιάδες συμβασιούχοι και μόνιμοι που ενωμένοι απέργησαν, περιφρούρησαν πανελλαδικά τις καταλήψεις και διαδήλωσαν απανωτά κατά χιλιάδες στα συλλαλητήρια” λέει το δίκτυο εργαζομένων στους ΟΤΑ, “Σκουπιδιάρα”. “Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες να υλοποιήσουν την πρόταση για γύρο γενικών συνελεύσεων, διεκδικώντας αποφάσεις που να δίνουν συνέχεια στον αγώνα μας με απεργίες και καταλήψεις” τονίζει σχολιάζοντας την κατάληξη της Ε.Ε.
Στρίμωξαν την κυβέρνηση
Οι εργαζόμενοι των δήμων, με δύο βδομάδες ανυποχώρητων κινητοποιήσεων, κατάφεραν και στρίμωξαν την κυβέρνηση, αναγκάζοντάς την να ψηφίσει τροπολογία που παρατείνει τις συμβάσεις μέχρι το Μάρτιο του 2018 και να μιλάει για 2.500 προσλήψεις, συν όσες ζητήσουν οι δήμαρχοι που θα πρέπει να καταθέσουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό μέχρι το τέλος του μήνα. Να θυμίσουμε ότι αρχικά με την απόφαση το Ελεγκτικού Συνεδρίου, θεωρείτο δεδομένος ο “ξαφνικός θάνατος” των συμβασιούχων.
Ωστόσο οι εργαζόμενοι δίκαια δηλώνουν ότι δεν τους ικανοποιεί η τροπολογία της κυβέρνησης που αφήνει ανοιχτά μια σειρά ζητήματα. Τι θα γίνει με τους χιλιάδες εργαζόμενους που δεν θα συμπεριληφθούν στις 2.500 προσλήψεις; Ποιός θα είναι ο αριθμός που θα καταθέσουν οι δήμαρχοι ως ανάγκες τους σε προσωπικό; Ποιός μπορεί άλλωστε να τους εμπιστευτεί, όταν ένα μεγάλο τους κομμάτι, έπαιξε ανοιχτά απεργοσπαστικό ρόλο κι αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη ανοίξει την πόρτα στους ιδιώτες; Κάποιοι απο αυτούς ήδη έχουν ξεκινήσει τις απολύσεις αφού η ίδια η εγκύκλιος δεν διευκρινίζει πότε αρχίζει η παράταση ή η νέα σύμβαση. Αλήθεια, ποιός εγγυάται ότι και η τροπολογία, παρότι ψηφισμένη στη Βουλή, δεν θα “κολλήσει” στο Ελεγκτικό Συμβούλιο που είναι αρμόδιο για να υπογράφει τα εντάλματα πληρωμών;
Αν έφτασαν την κυβέρνηση μέχρι εδώ, με τη συνέχεια των κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι μπορούν να τα κερδίσουν όλα. Δηλαδή μόνιμη και σταθερή δουλειά με τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου για το σύνολο των συμβασιούχων, που ξεπερνούν τις 10.000. Και να ανοίξουν το δρόμο και για τους συναδέλφους τους στους υπόλοιπους κλάδους που αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα.
Μετά από σχεδόν μια δεκαετία μνημονίων, δεν υπάρχει κομμάτι του δημόσιου τομέα που να μην ταλαιπωρείται από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες να μισομπαλώνονται με συμβασιούχους. Μάλιστα η μνημονιακή “γραμμή” του 1 προς 5, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτούμενους, που έχει φέρει τα πράγματα σε αυτό το σημείο, σκληραίνει ακόμα πιο πολύ με το νέο μνημόνιο που μιλάει για μηδενικές προσλήψεις την επόμενη διετία.
Ο αγώνας των δήμων λοιπόν είναι μια μάχη που τα βάζει με τον ίδιο το μνημονιακό κορσέ κι ανοίγει τον δρόμο για όλους. Είναι ένας αγώνας που πρέπει να συνεχίσει και να απλωθεί.
Μαζική συμμετοχή και την τελευταία μέρα
Την περασμένη Πέμπτη 29/6, χιλιάδες διαδηλωτές απεργοί των δήμων και συμπαραστάτες τους αψήφησαν τον καύσωνα και τη θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους 40 βαθμούς. Ήταν η μέρα που η ΠΟΕ ΟΤΑ είχε κηρύξει 24ωρη απεργία για δεύτερη συνεχόμενη Πέμπτη και η ΑΔΕΔΥ καλούσε με παναττική στάση εργασίας τους εργαζόμενους του δημοσίου στο πλευρό των συμβασιούχων συναδέλφων τους. Δεκάδες δημοτικά αμαξοστάσια σε όλη τη χώρα παρέμεναν για δεύτερη βδομάδα υπό κατάληψη. Η ΠΟΕ ΟΤΑ είχε απορρίψει την τροπολογία του Σκουρλέτη και επέμενε στις κινητοποιήσεις προτείνοντας τη δική της πρόταση νόμου.
Η ανάγκη για κλιμάκωση ήταν το βασικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στους απεργούς, τόσο αυτούς που συγκεντρώθηκαν στην πλ.Καραϊσκάκη, όσο και αυτούς που ενώθηκαν μαζί τους στην Ομόνοια και στη συνέχεια βάδισαν στη Βουλή.
“Οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν” μας λέει ο Βασίλης από το δήμο Θεσσαλονίκης που μαζί με δεκάδες συναδέλφους του κατέβηκε στην Αθήνα για τη διαδήλωση. “Η τροπολογία δεν μας καλύπτει καθόλου. Αφήνει τους περισσότερους απ' έξω, τους πετάει στο δρόμο. Δεν υπάρχουν θαύματα και σωτήρες. Μόνο με έναν δυναμικό αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε. Οι δήμοι ανήκουν στους δημότες και δεν πρέπει να καταλήξουν στα χέρια των εργολάβων”.
Σε κοινό μήκος κύματος και η Ειρήνη, επίσης συμβασιούχος στο δήμο Θεσσαλονίκης. “Η τροπολογία δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Αφήνει πάρα πολλά παραθυράκια στους εργολάβους. Φάνηκε από την πρόθεση του Μπουτάρη. Έβγαλε χτες τους ιδιώτες κι ευτυχώς που ήμασταν κάποιοι άνθρωποι και το σταματήσαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε”.
Σχετικά με την τροπολογία της κυβέρνησης μίλησε στην Ε.Α και η Κατερίνα, συμβασιούχος στο δήμο της Αθήνας: “Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την παράταση που μας δίνουν. Η προκήρυξη που βγήκε για προσλήψεις θα είναι κλειστή. Πάρα πολλοί συνάδελφοι είμαστε εκτός, γιατί δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα μόρια που ζητάνε. Η μάχη δεν έχει τελειώσει. Τον Μάρτη του 2018 που λήγει και η νέα παράταση θα έχουμε πάλι το ίδιο πρόβλημα”.
“Να μην κάνουμε πίσω”
“Θεωρώ ότι δεν πρέπει να κάνουμε πίσω” τονίζει ο Γιώργος Ορτανζόγλου, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Ν.Φιλαδέλφειας. “Είναι σημαντικό ο αγώνας να συνεχιστεί και να απλωθεί και σε άλλες ομοσπονδίες. Η υπόθεση των συμβασιούχων αφορά και τους συναδέλφους στην Υγεία και την Παιδεία αλλά κι όλο το εργατικό κίνημα. Να ανοιχτούμε για να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο κίνημα που θα διεκδικεί μαζικές προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά”.
Μια σειρά οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς διαδήλωσαν στο πλευρό των απεργών. Ανάμεσά τους η δημοτική κίνηση “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”, με πανό που έγραφε “Μονιμοποίηση όλων – Διαγραφή του χρέους”, ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια με τα μέλη του να κρατάνε πικέτες συμπαράστασης στην απεργία και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων με δεκάδες απεργούς από τη δημόσια Υγεία.
Μιλήσαμε με τη Μαρία Χαρχαρίδου, από το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΑ Γεννηματάς. “Κάναμε χτες εξόρμηση στο νοσοκομείο για τη σημερινή στάση εργασίας κι έχουμε κατέβει σήμερα στη διαδήλωση συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα που δίνουν οι συμβασιούχοι. Πρέπει να νικήσουν για να ανοίξει ο δρόμος να νικήσουν όλοι οι συμβασιούχοι και στους δικούς μας χώρους”.
22/6, Εργαζόμενοι του δήμου Ζωγράφου στην απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ
“Η Σκουπιδιάρα”: Να συνεχίσουμε την απεργία
Ανακοίνωση για το θάνατο της Ντανιέλας Πρελορέντζου εξέδωσε και το δίκτυο εργαζομένων ΟΤΑ “Η Σκουπιδιάρα”. Μεταξύ άλλων λέει:
“Για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θρηνούμε συνάδελφο. Μια συνάδελφο που πάλεψε για να κρατηθεί στην δουλειά μέσα από άγχη και αγωνίες για το πώς θα θρέψει τα παιδιά της και είχε κερδίσει δικαστικά το δικαίωμα στην δουλειά. Κανονικά μια γυναίκα που θα έπρεπε σε αυτή την ηλικία να είναι σε σύνταξη και να απολαμβάνει τους κόπους μια ζωής (..οι μνημονιακές πολιτικές την είχαν καταδικάσει να δουλεύει μέχρι τα 67), έτρεχε μέσα σε συνθήκες καύσωνα, σε υπερεντατικοποιημένη εργασία για να μαζευτούν τα σκουπίδια.
Σε μια σκληρή δουλειά, εντατικοποιημένη, και αυτές τις μέρες κάτω από την πίεση και τις κραυγές όλων αυτών που ήθελαν να τελειώνουν με την απεργία.
Αλήθεια τι λένε οι νόμοι τους, τα συντάγματα και οι εργατικές νομοθεσίες για αυτές τις συνθήκες εργασίας, χωρίς προστασία, σε υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς γιατρό στο χώρο εργασίας. Υπάρχει νομοθεσία για το τι γίνεται σε συνθήκες καύσωνα και για ευπαθή άτομα; Που είναι τώρα τα κανάλια, οι δήμαρχοι και οι εισαγγελείς που τρέξανε από την πρώτη μέρα να την πέσουν σε έναν απεργιακό αγώνα που είχε δίκιο και πάλευε να δώσει λύσεις απέναντι σε αυτές τις άθλιες συνθήκες, με προσωπικό που να καλύπτει τα κενά, με έναν κόσμο που να μην αγωνιά για το αν, αύριο θα έχει να ταίσει τα παιδιά του.
Για όλους εμάς είναι καθαρό οι μνημονιακές πολιτικές σας δολοφονούν! Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, να δυναμώσουμε την πάλη για εργασία με ανθρώπινους όρους στους χώρους δουλειάς, με αξιοπρεπείς αποδοχές και ασφάλιση, με εφαρμογή και τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Να ξαναπιάσουμε το νήμα του δίκαιου αγώνα μας, για μόνιμη και σταθερή εργασία. Ενάντια, στις μνημονιακές πολιτικές, που απλώνουνε μαζί με τις περικοπές, την εντατικοποίηση, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ελαστικές σχέσεις και τις επικίνδυνες για τις ζωές μας, συνθήκες εργασίας”.
Η νεολαία του Ζωγράφου είχε μαζική παρουσία στη κηδεία της Ντανιέλας
Ο λόγος στους συνάδελφους της Ντανιέλας
Κι εκεί που οι κυβερνητικοί πανηγύριζαν για τη λήξη της απεργίας στους ΟΤΑ και τα παπαγαλάκια συνέχιζαν να εκτοξεύουν λάσπη στους απεργούς, ήρθε ο θάνατος της Ντανιέλας Πρελορέντζου, να αποκαταστήσει με τραγικό τρόπο την αλήθεια, για τις συνθήκες εργασίας των εργατών καθαριότητας.
Η Ντανιέλα Πρελορέντζου ήταν 62 ετών, μητέρα 4 παιδιών. Εργαζόταν ως οδοκαθαρίστρια στο δήμο Ζωγράφου. Έπαθε ανακοπή καρδιάς μέσα στο αμαξοστάσιο του δήμου, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, που είχε πάει να αναλάβει βάρδια. Η κανονική της βάρδια ήταν πρωινή. Είχε δουλέψει και την προηγούμενη. Την θερμότερη μέρα του χρόνου, μια γυναίκα 62 ετών έπρεπε να δουλέψει πρωί βράδυ μαζεύοντας σκουπίδια “με αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία”, όπως καλούσαν δήμαρχοι, κυβερνητικοί και παπαγαλάκια, μετά την απεργία.
Η Ντανιέλα Πρελορέντζου κηδεύτηκε το πρωί της Τρίτης 4/7 στο νεκροταφείο Ζωγράφου. Εκατοντάδες έδωσαν το παρών. Συνάδελφοί της, συνδικαλιστές από δήμους όλης της Αττικής, συμμαθητές και συμμαθήτριες των παιδιών της, συγγενείς και φίλοι, μέσα σε ένα βουβό, ηλεκτρισμένο κλίμα, συνόδεψαν την Ντανιέλα στην τελευταία της κατοικία.
Μια μέρα πριν είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι ένας ακόμα εργάτης καθαριότητας, συμβασιούχος στο δήμο Θεσσαλονίκης, χαροπαλεύει στην εντατική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, μετά από σοβαρό ατύχημα εν ώρα εργασίας στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
Μιλήσαμε με την Ειρήνη Πυλαρινού, μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Ζωγράφου για τις συνθήκες μέσα στις οποίες η εργαζόμενη έχασε τη ζωή της.
“Μετά το τέλος της απεργίας η διοίκηση του δήμου Ζωγράφου, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά, άσχετα αν είχαν βάρδια ή όχι. Μίλησε για αναστολή αδειών και απείλησε ότι όποιος δεν εμφανιστεί για δουλειά θα περάσει από πειθαρχικό.
Η Ντανιέλα καλέστηκε να κάνει συνοδεία απορριμματοφόρου. Να πηγαίνει δηλαδή με τη σκούπα και το φαράσι εκεί που μαζεύουν τους κάδους, να καθαρίζει το χώρο γύρω από αυτούς. Δέχτηκε τηλεφώνημα στο σπίτι της να πάει για δουλειά, ανέφερε ότι ήταν αδιάθετη και η απάντηση που πήρε από τον επόπτη είναι ότι είναι εντολή της διοίκησης να πάνε όλοι για δουλειά, αλλιώς θα γίνει αναφορά. Πήγε. Ήταν τριπλοβάρδια αν σκεφτείς ότι καθάρισε τη Λαϊκή της Πέμπτης, δούλεψε και το πρωί της Παρασκευής και πήγαινε ξανά για δουλειά τα μεσάνυχτα, με καύσωνα. Φυσιολογικό να νιώσει αδιαθεσία που μάλιστα τη δήλωσε. Και μιλάμε για μια συναδέλφισσα με φιλότιμο που ποτέ δεν είχε αρνηθεί να δουλέψει.
Ενώ είχε έρθει στις 29/7/2017 εγκύκλιος που έλεγε ότι λόγω της υπερβολικής θερμοκρασίας έπρεπε να ληφθούν μέτρα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο που είχαν προβλήματα υγείας, δυστυχώς δεν πάρθηκε κανένα μέτρο αφού μια γυναίκα 62 χρονών (που όπως ακούστηκε έπαιρνε χάπια για την πίεση) στάλθηκε στη δουλειά.
Με δεδομένη την τραγική έλλειψη προσωπικού, την ειδικά καταπονητική εργασία που κάνουν οι εργάτες καθαριότητας, τις διπλοβάρδιες, την έλλειψη υποδομών την εντατικοποίηση και το άγχος της μνημονιακής καθημερινότητας πώς να μην συμβούν τα χειρότερα;
Σκληρές συνθήκες
Μιλάμε πάντα για ένα χώρο υποτιμημένο όπως αυτός της καθαριότητας που επικρατούν συνθήκες δουλειάς ιδιαίτερες σκληρές, που δουλεύουν και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας κι όπου δεν υπάρχει κανένα δυστυχώς «προστατευτικό δίχτυ».
Η διοίκηση αναφέρει ότι δεν γνώριζε τα προβλήματα υγείας της συναδέλφου.
Υπάρχει όμως γιατρός εργασίας κι έχουν καταγραφεί τα δεδομένα υγείας πολλών συναδέλφων και της εκλιπούσας, όπως παραδέχεται και η ίδια η δήμαρχος στην ΕφΣυν.
Στην ίδια συνέντευξη η δήμαρχος λέει ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Είναι τήρηση των μέτρων ασφαλείας οι τρεις βάρδιες για έναν άνθρωπο 62 ετών μέσα στον καύσωνα ενώ δηλώνει αδιάθετος; Αυτό προβλέπει η νομοθεσία για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων; Κι όταν μια διοίκηση καλεί όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως προβλημάτων υγείας και μάλιστα με την επιβολή πειθαρχικού αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι παραβιάζονται οι κανόνες ασφαλείας των εργαζομένων;
Είναι λοιπόν όλα μαζί… Τα προβλήματα των εργαζόμενων στους δήμους είναι διογκωμένα από τις πολιτικές της κυβέρνησης και τα μνημόνια. Οι διοικήσεις ακολουθούν πιστά αυτές τις πολιτικές. Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο. Άλλωστε δεν είναι το πρώτο περιστατικό. Δεκάδες συνάδελφοι και ειδικά στην καθαριότητα έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα εργασίας τα τελευταία χρόνια. Και τώρα ένας ακόμα συνάδελφος χαροπαλεύει στη Θεσσαλονίκη.
Όλες αυτές τις μέρες των καταλήψεων των συμβασιούχων εκτοξεύτηκε τεράστια λάσπη και μένος ενάντια στους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Φτιάχτηκε λοιπόν το κλίμα για να έρθει η διοίκηση και να επιβάλλει το “όλοι στη δουλειά” με καύσωνα. Οι εργαζόμενοι όμως δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε τις ζωές μας για να μην έχουν πολιτικό κόστος οι Διοικήσεις του κάθε δήμου. Οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, το προσωπικό γερασμένο, οι υποδομές χάλια, τα οχήματα κακοσυντηρημένα η προστασία για τους εργαζόμενους μηδενική. Οι συνάδελφοι έδωσαν αγώνα τον Φλεβάρη για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, γάντια, μάσκες κλπ. Είχε περάσει σχεδόν όλος ο βαρύς χειμώνας χωρίς αυτά. Και τους κατηγορούσε η διοίκηση ότι όλα γίνονται για αντιπολιτευτικούς λόγους. Δεν αποτελεί έκπληξη ο θάνατος της συναδέλφου. Γίνονται ατυχήματα καθημερινά που δεν αναφέρονται καν.
Ο θάνατος της εργαζόμενης όμως θέτει με τραγικό τρόπο και το θέμα των αυξημένων συνταξιοδοτικών ορίων. Πως γίνεται μια γυναίκα 62 χρονών να δουλεύει ακόμα και μάλιστα σε έναν τέτοιο τομέα. Θα έπρεπε να είναι ήδη συνταξιούχος.
Θα πρέπει ν’ αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για το θάνατο της Ντανιέλας.
Κι εμείς πρέπει ν΄ αγωνιστούμε για ν’ αποτρέψουμε κι άλλους τέτοιους θανάτους.
Πρέπει ν’ αγωνιστούμε για να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια σε συνθήκες που δεν θα μας σκοτώνουν”.
Στέλιος Μιχαηλίδης
BΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 24ωρη απεργία 6/7 και πανελλαδική συγκέντρωση
24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν εξαγγείλει στις 6 Ιούλη, οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι. Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10πμ στην πλατεία Συντάγματος.
Οι εργαζόμενοι του ΒσΣ, πρόγραμμα που κι αυτό υπάγεται στους δήμους, παίρνουν τη σκυτάλη από τους συναδέλφους τους στην καθαριότητα, διεκδικώντας να μπει τέλος στον εμπαιγμό 3.500 εργαζομένων με “την αναγνώριση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων του ΒσΣ σε αορίστου χρόνου”. Τονίζουν δε ότι οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη υπηρεσία “εργάζονται ανελλιπώς επί 15 συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων”.
Δημοτικό Βρεφοκομείο
Το πρωί της Τρίτης 4/7, οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. 85 εργαζόμενοι παρατασιούχοι χάνουν τη δουλειά τους κι άλλοι 19 θα τους ακολουθήσουν στο τέλος του μήνα.
“Καμίνης και Σκουρλέτης στέλνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα της ανεργίας 85 εργαζόμενους του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας” λέει η ανακοίνωση της “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” και καλεί τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις: “Μόνο με μαζικές απεργίες διαρκείας και καταλήψεις θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει και τους Δημάρχους να μην προχωράνε σε απολύσεις”.