Μετά την πετυχημένη απεργία της 8 Μάη στο χώρο του τύπου και των ΜΜΕ η ίδια εικόνα επαναλήφτηκε και στην πανεργατική απεργία της 15 Μάη. Ούτε δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές εμφανίστηκαν στα κανάλια ούτε εφημερίδες δούλεψαν στις 15 Μάη. Το αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν δεδομένο εξ αρχής, γιατί η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ δεν είχε καμιά διάθεση να κηρύξει 24ωρη απεργία, είχε αρκεστεί στην κήρυξη μιας στάσης εργασίας.
Ομως, το σκάνδαλο με τα ομόλογα είναι τεράστιο και η οργή των δημοσιογράφων και όλων των εργαζόμενων στο χώρο του τύπου το ίδιο μεγάλη με όλων των εργαζόμενων. Το ΤΣΠΕΑΘ, το ταμείο των εργαζόμενων στον τύπο έχει πληγεί σκληρά από την κερδοσκοπία των «δομημένων» ομολόγων, με 130 εκατομμύρια ευρώ ζημιά. Ολες οι ενώσεις στο χώρο του τύπου πήραν απόφαση για 24ωρη απεργία στις 15 Μάη. Και κάτω από αυτές τις πιέσεις η ηγεσία Σόμπολου στην ΕΣΗΕΑ που δεν ήθελε με τίποτα να στενοχωρήσει τον Καραμανλή και τον Ρουσόπουλο πήρε απόφαση για 24ωρη απεργία.
Ρόλο σε αυτή την έκβαση έπαιξαν και οι Financial Crimes που πριν ακόμα και την Πρωτομαγιά, με τις συνεχείς ανακοινώσεις, περιοδείες και παρεμβάσεις τους έβαζαν το ζήτημα της συμμετοχής στην πανεργατική απεργία της 15 Μάη.