Εργατικό κίνημα
Εργαζόμενοι δήμου Νίκαιας: Μία ακόμα νίκη στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Μετά από 13 ημέρες πετυχημένων κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι του Δήμου Νίκαιας, κατάφεραν μία ακόμα νίκη στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ο Δήμαρχος Νίκαιας, την Τρίτη 29 Μάη μετά από συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων αναγκάστηκε να δεσμευτεί εγγράφως ότι μέχρι την Παρασκευή 1η Ιούνη θα υπογράψει τις ειδικότητες των συμβασιούχων της Δημοτικής Επιχείρησης για να προχωρήσει η διαδικασία μονιμοποίησής τους. 

Ολες αυτές τις ημέρες οι εργαζόμενοι του Δήμου, προχώρησαν σε αποχή από την εργασία τους ενώ την Δευτέρα και Τρίτη 21-22 Μάη κατέβηκαν σε 48ωρη απεργία. Μόνιμοι και συμβασιούχοι, έκαναν καθημερινές περιφρουρήσεις στο γκαράζ, με αποτέλεσμα να μην βγει ούτε ένα απορριμματοφόρο. Ολη την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν καθημερινές συγκεντρώσεις στο Δημαρχείο όπου συζητούσαν για την πορεία του αγώνα τους, ενώ έκαναν μαζική κατάληψη στο γραφείου του Δημάρχου. Η ενότητα μονίμων και συμβασιούχων,  οδήγησε τελικά το   Δήμαρχο σε υποχώρηση και έσπασε τις απειλές και τις συκοφαντίες, που εξαπέλυσε εναντίον τους προσπαθώντας να τους απομονώσει. 

 Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η Εργατική Αλληλεγγύη. Κυκλοφόρησε προκήρυξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους που μοιράστηκε και στους εργαζόμενους του Δήμου Κορυδαλλού. Οπως αναφέρει η προκήρυξη: «ο αγώνας χρειάζεται να συνεχιστεί με τη μορφή της απεργίας διαρκείας. Μόνο έτσι μπορεί να μπει η πραγματική πίεση στην Δημοτική Αρχή, που κράτησε επιθετική στάση όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στους συμβασιούχους καταθέτοντας ακόμα και στα δικαστήρια ότι είναι «άχρηστοι και περιττοί». Αλλά και να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να παλεύουν ενάντια στις περικοπές, διεκδικώντας επαρκή χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για υπηρεσίες δωρεάν για τις ανάγκες των δημοτών και όχι των επιχειρήσεων».