Εργατικό κίνημα
Eκλογές στην EΣHEA: Oι δημοσιογράφοι ψηφίζουν

“ENΩTIKOΣ ΣYNΔIAΣMOΣ FINANCIAL CRIMES”

Γκολέμης Νάσος-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, με πολύχρονη παρουσία στον χώρο των ΜΜΕ, η συμμετοχή του στον συνδυασμό, προκάλεσε αίσθηση στον κλάδο, αφού στο παρελθόν ήταν κοντά με τον συνδυασμό της "Μαχόμενης δημοσιογραφίας" (ΚΚΕ και συνεργαζόμενοι). Συμμετέχει πρώτη φορά στον συνδυασμό.

Ζούντα Αντιγόνη-ΒΡΑΔΥΝΗ με παρουσία σε όλες τις μάχες που έχουν δοθεί στον χώρο της, στο παρελθόν εργάστηκε στον "επικοινωνία 94 FM".Συμμετέχει πρώτη φορά στον συνδυασμό.

Καλοστύπη Μιρέλλα-ΝΕΤ απερχόμενη εκπρόσωπος στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ από τη ΝΕΤ, την "καυτή" διετία της μονιμοποίησης των συμβασιούχων. Προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.Συμμετέχει πρώτη φορά στον συνδυασμό.

Λίτσης Μωυσής-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, "κομμένος" συμβασιούχος από την ΕΡΤ, είχε προηγηθεί άλλη μια απόπειρα απόλυσής του το 2004 η οποία είχε αποτραπεί με συνδικαλιστική πίεση.

Μανεσιώτης Νίκος-FM Voice, με θητεία στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σαν εκπρόσωπος της Financial Box του Τράγκα. Συμμετείχε και πρωτοστατούσε σε όλες τις σκληρές διαμάχες με την εργοδοτική πλευρά. Συμμετέχει πρώτη φορά στον συνδυασμό.

Μαυρίδης Νίκανδρος-ΗΜΕΡΗΣΙΑ,στο παρελθόν είχε σημαντικές εργασιακές διαφορές με εργασιακούς χώρους-"γαλέρες", που οδήγησαν σε δικαστικές διαμάχες. Υποψήφιος και στις εκλογές του 2005.

Μοσχονά Λήδα-συνταξιούχος, με παρουσία δεκαετιών στα συνδικαλιστικά πράγματα του χώρου, τόσο σαν εργαζόμενη, όσο και σαν συνταξιούχος.Υποψήφια και στις εκλογές του 2005.

Μπράτσος Νάσος-ERT on line, με δύο θητείες στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ από τον "επικοινωνία 94 FM", στον οποίο υπήρξε δυο φορές και πρόεδρος του τοπικού εργασιακού σωματείου, με σειρά απεργιών και άλλων επιτυχών παρεμβάσεων. Eίναι μέλος του ΣEK.

Τσιόφφι Γκουίντο-άνεργος, συμμετείχε παλαιότερα στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σαν μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, ακτιβιστής τόσο στον χώρο των ΜΜΕ, όσο και ευρύτερα (μέλος του Δικτύου για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα). Συμμετέχει πρώτη φορά στον συνδυασμό.

Τσώλη Μαρία-ΤΟ ΒΗΜΑ, ρεπόρτερ του δικαστικού ρεπορτάζ, από τα παλαιότερα μέλη του συνδυασμού και υποψήφια στις εκλογές του 2005 στην ΕΣΗΕΑ.

Χατζηγεωργίου Τάσος-ΕΡΑ, προέρχεται απο τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, υπήρξε πολεμικός ανταποκριτής και ήταν υποψήφιος του συνδυασμού από την πρώτη του εμφάνιση στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ το 2003.

O “ENΩTIKOΣ ΣYNΔYAΣMOΣ - FINANCIAL CRIMES” στηρίζει στα πειθαρχικά συμβούλια Eλ.Aνδριανού, Γιάν. Kουτσουράδη και Mιμή Tουφεξή. 

Για αντιπροσώπους στο μικτό συμβούλιο της EΣHEA τον K.Σαρρή στην “Hμερησία” και τον Ξ.Zηκίδη στην NET


«Zητήματα τιμής και αξιοπρέπειας»

Πολλοί δηλώνουν «παραξενεμένοι» με την επιλογή μου να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο “Ενωτικός Συνδυασμός - Financial Crimes”. Η απάντηση είναι απλή: Από επιλογή ή από χαρακτήρα, ουδέποτε ανήκα στις κατηγορίες των «απυρόβλητων» λόγω εκλεκτών συγγενειών και προστασίας, επομένως η συμμετοχή μου στη στήριξη των δυνάμεων της βάσης του κλάδου μας είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας απέναντι στις ποικίλες εκβιαστικές συμπεριφορές παντός είδους εμπόρων της δημοσιογραφίας - φορέων της γνωστής νοοτροπίας ότι η είδηση είναι καταναλωτικό προϊόν και ο δημοσιογράφος μπίζνεσμαν ή πλασιέ. 

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα για μια Ε.Σ.Η.Ε.Α καλύτερη και νέα σε ό,τι αφορά τους κατεστημένους συσχετισμούς μέσα στο διοικητικό της συμβούλιο, είναι ελπιδοφόρα. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε ένα καινούργιο από πλευράς Καταστατικού και δομής, ισχυρό συνδικαλιστικό όργανο, ένα Συνδικάτο Τύπου, που να καλύπτει με ενιαίο τρόπο όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στα Μ.Μ.Ε (ηλεκτρονικά και έντυπα), ανεξαρτήτως δημοσιογραφικής ειδικότητος. Άλλωστε το τοπίο έχει οριστικά αλλάξει. Η φωνή ή η γραφίδα του συντάκτη δημοσιογράφου δεν είναι πλέον εκ των ων ουκ άνευ στη διαχείριση της πληροφορίας, της είδησης, της εικόνας. Σήμερα ενημέρωση υπάρχει και χωρίς εμάς τα μέλη της Ένωσης, άρα κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την υπόσταση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας, και τη σταθερότητα στην εργασία μας. Όσοι εφησυχάζουν με την τρέχουσα κατάσταση και στηρίζουν άκριτα τους “μεγάλους” συνδυασμούς των προσωπικών συνδικαλιστικών επιτυχιών, πιστεύοντας πως θα επιβιώσουν ως δημοσιογράφοι χωρίς “παράθυρο” μόνιμα ανοιχτό, τουλάχιστον, ας υπολογίσουν πόσα τέτοια παράθυρα χωράνε σε κάθε συγκρότημα και κυρίως πόσο κοστίζει η αγορά ή η ενοικίασή τους για να έχουν βήμα άσκησης του επαγγέλματος γράφοντας στο κομπιούτερ ή μιλώντας στο μικρόφωνο. Καλή τύχη σε όλους.

Μιρέλλα Καλοστύπη
ρεπόρτερ ΝΕΤ    


«Eμείς κάναμε το πρώτο βήμα. Eσύ;»

Τώρα ταρακούνησε το σύστημα! 
Ψήφισε εναλλακτικά
Ψήφισε «Ενωτικό Συνδυασμό - Financial Crimes»
Στείλε τη δική σου φωνή στο ΔΣ!
Για να μην ξαναβγεί πρόεδρος ο Σόμπολος!
 

Συνάδελφοι,   

Να ‘μαστε πάλι μπροστά από τις κάλπες του Σωματείου μας. Λίγο πολύ όλοι μας, όπου κι αν ανήκουμε πολιτικά, είμαστε προβληματισμένοι και δυσσαρεστημένοι με την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΣΗΕΑ και θυμωμένοι γιατί διευκολύνει τον εργασιακό μεσαίωνα, στον οποίο βυθίζεται η δουλειά μας. Πολλούς από εσάς σας ακούω καθημερινώς ολοένα και εντονότερα να αγανακτείτε με την κατάσταση αυτή.     

Συνάδελφε, 

Καλή η κριτική σου, αλλά καλύτερη η δράση σου για να αλλάξει! Τώρα έχεις την ευθύνη της απόφασης. Τώρα έχεις την ευκαιρία να ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙΣ το σύστημα. Τώρα έχεις την επιλογή: «Ενωτικός Συνδυασμός-Financial Crimes».   

Μετέτρεψε την χαμηλόφωνη κριτική σου, σε δυνατή φωνή ΜΕΣΑ στην διοίκηση του Σωματείου! Φράξε το δρόμο στον MEGAεργοδοτικό κύριο Σόμπολο και στην παράταξη των γραφείων τύπου των τραπεζών (πόσα παίρνουν άραγε;) και των  ...μετανοήσαντων πρώην  σοσιαλαναρχικών! Ξήλωσε από τον 6ο όροφο της ΕΣΗΕΑ την παράγκα Ρουσσόπουλου!  Μην δώσεις συγχωροχάρτια στους Καπράνους! Πρέπει να τιμωρηθούν!         

Συνάδελφε,   

Για να πετύχουμε τους παραπάνω στόχους υπάρχει μια σημαντική προϋπόθεση: να ακυρώσουμε τους αντιπροσωπευτικούς χυλούς!    

Ας δεσμευτούν  οι άλλες αριστερές παρατάξεις ότι δεν θα ξαναψηφίσουν Σόμπολο! Εμείς την αναλαμβάνουμε. Αυτός είναι ο ΣΤΟΧΟΣ μας: 3 έδρες η Συσπείρωση + 2 η Μαχόμενη + 1 ο «Ενωτικός Συνδυασμός» ίσον προοδευτική πλειοψηφία για την αντεπίθεση στην εργοδοτική επέλαση!    

Συνάδελφοι,   

Ανένταχτοι  αγωνιστές της εργασίας και της Αριστεράς σε συνεργασία με τους Financial Crimes επιδιώκουμε αυτό που ήταν σήμερα η κύρια ευθύνη των μεγάλων αριστερών παρατάξεων. Να ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΟΥΜΕ τους δημοσιογράφους που εργάζονται για το μεροκάματο σε μια πλατιά ριζοσπαστική συμμαχία κόντρα στους δημοσιοσχεσίτες και τους διαπλεκόμενους που τα παίρνουν από παντού. Για να πάρουμε πίσω το Σωματείο μας! Για να αλλάξουμε την ζωή μας!   

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς!

Νίκος Μανεσιώτης
6977214610