Εργατικό κίνημα
Σκαραμαγκάς: Ξανά στο πόδι

Με στάσεις εργασίας απαντάνε οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην πρόκληση της εταιρείας να προχωρήσει την προηγούμενη εβδομάδα στην ομαδική απόλυση 12 συναδέλφων τους.  Στην Γενική Συνέλευση που έγινε την Τρίτη 5 Ιούνη 1.203 εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ των κινητοποιήσεων και μόνο 7 κατά!

Το πρόγραμμα των στάσεων εργασίας περιλαμβάνει από δύο τρίωρες στάσεις από την Τετάρτη 6 Ιούνη μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιούνη σε πρωινή και απογευματινή βάρδια. Τα πρωινά την ώρα έναρξης της στάσης ( 7πμ) θα πραγματοποιείται και αποκλεισμός της πύλης του Ναυπηγείου. Επίσης οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ακόμη ότι όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις δεν θα πραγματοποιείται καμιά εργασία Σάββατο ή Κυριακή και καμιά υπερωριακή απασχόληση όλο το 24ωρο. 

Οταν ανακοινώθηκαν οι απολύσεις την Πέμπτη 31 Μάη οι εργαζόμενοι προχώρησαν άμεσα σε στάσεις εργασίας. 

Η εταιρεία που έχει πάρει τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά εκβιάζει με τις απολύσεις στα παζάρια της με την κυβέρνηση για τις καινούργιες παραγγελίες. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου «στην επιχειρηματική διαμάχη κυβέρνησης-εταιρείας οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούμε να μπούμε στη μέση και να γίνουμε μοχλός πίεσης κανενός. Το δικαίωμα στην εργασία είναι αδιαπράγματευτο. Οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο.»