Εργατικό κίνημα
Συμβασιούχοι Δήμων και YΠ.ΠO.: Στάση Εργασίας, 21 Ιούνη

Στάση Εργασίας από τις 11πμ εώς το τέλος της βάρδιας την Πέμπτη 21 Ιούνη  αποφάσισε η ΠΟΕ ΟΤΑ. Την ίδια ημέρα καλεί στις 12μ συγκέντρωση στα Γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Η ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε την κινητοποίηση μετά και την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για τους Συμβασιούχους και διεκδικεί ουσιαστικές κλαδικές αυξήσεις, άμεση νομοθετική λύση στο πρόβλημα της τακτοποίησης των Συμβασιούχων, αντιμετώπιση των απολύσεων στις δημοτικές επιχειρήσεις, και υπογραφή ΣΣΕ για το 2007 για το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου και υλοποίηση της πρότασης της ομοσπονδίας για ένταξη στα ΒΑΕ στο σύνολό της. 

Την ίδια ημέρα, Πέμπτη 21 Ιουνίου συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία,  ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού ΥΠ.ΠΟ την Παρασκευή 15 Ιουνίου.  Την ίδια ημέρα θα κάνουν συγκέντρωση στις 11πμ στο ΥΠΠΟ και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Την περασμένη εβδομάδα, την Τετάρτη 13 Ιούνη είχαν πραγματοποιήσει και άλλη 24ωρη απεργία καθώς και συγκέντρωση στα δικαστήρια όπου δικάζονταν υποθέσεις ασφαλιστικών δεκάδων εργαζομένων, ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία στο ΥΠ.ΠΟ. Επίσης την Κυριακή 17 Ιουνίου έγινε 24ώρη απεργία σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι και παρέμειναν κλειστοί.

Ο κοινός αγώνας όλων των συμβασιούχων είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να κάνει πράξη το αίτημα εκατοντάδων χιλιάδων συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μία κοινή απεργιακή κινητοποίηση αυτήν την Πέμπτη μπορεί να γίνει η αρχή, για να ξαναπιάσουν όλοι οι συμβασιούχοι το νήμα του αγώνα που θα εκφράσει την οργή τους και θα πετάξει στα σκουπίδια τις αποφάσεις των δικαστηρίων και την ίδια την κυβέρνηση των ψεμάτων.