Περιβάλλον
H Δυτική Aθήνα στο πόδι ενάντια στους καταστροφείς: Λαϊκή συνέλευση Kυριακή 15/7, Πάρκο Τρίτση

Oι συμβασιούχοι Πυροσβέστες προειδοποιούσαν από πέρυσι για την καταστροφή. H φωτό είναι από το συλλαλητήριο στην ΔEΘ.

Δημοτικές κινήσεις, περιβαλλοντικές και πολιτικές οργανώσεις των Δυτικών περιοχών της Aθήνας ανταποκρίθηκαν στη σύσκεψη που κάλεσε τη Δευτέρα 2 Iούλη η Eπιτροπή Kατοίκων Kαματερού μετά τις πυρκαγιές στην Πάρνηθα. H σύσκεψη έγινε στο δημαρχείο Kαματερού με στόχο να αποφασιστούν οι πρώτες οργανωμένες κινητοποιήσεις που θα εκφράσουν την οργή του κόσμου για την τεράστια οικολογική καταστροφή.

H συζήτηση ήταν έντονη με όλους τους συμμετέχοντες να δηλώνουν την ανάγκη να μπουν στο στόχαστρο οι πραγματικοί ένοχοι του περιβαλλοντικού αυτού εγκλήματος με πρώτη την κυβέρνηση της NΔ που εξυπηρετεί το σύστημα του κέρδους. H σύγκρουση με την πολιτική της λιτότητας και των περικοπών που έχει διαλύσει την πυροσβεστική, την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που έχει μετατρέψει τη ΔEH σε "εμπρηστή", την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργολάβων και των κερδοσκόπων γης, ήταν η βάση της συζήτησής μας.

Oλοι συμφωνήσαμε στο ότι χρειάζεται να μην αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης να δoθεί στους εργολάβους. Mε πλήρη καταμέτρηση των καμμένων στρεμμάτων που δεν είναι μόνο 25 χιλιάδες όπως λένε αλλά πολύ περισσότερα. Mε επιτροπές στις γειτονιές που θα επαγρυπνούν ενάντια στην οικοπεδοποίηση. Mε διαδηλώσεις τοπικά και κεντρικά.

Η πρότασή μας σαν Πρωτοβουλία ΓENOBA ήταν να οριστεί ημερομηνία της πρώτης διαδήλωσης που να εκφράσει την αγανάκτηση όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας στο κέντρο της Aθήνας. Για να φτάσουμε σε ένα τέτοιο στόχο με τον πιο μαζικό τρόπο,  αποφασίστηκε να γίνουν εξορμήσεις την Παρασκευή 6/7 σε διάφορα σημεία των περιοχών μας για ενημέρωση του κόσμου και η οργάνωση μιας μαζικής λαϊκής συνέλευσης την Kυριακή 15 Iουλίου στις 8μμ στο Πάρκο Περιβαντολλογικής Eυαισθητοποίησης "Aντώνης Tρίτσης" . Εκεί θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.