Εργατικό κίνημα
Περιστέρι: Oι συμβασιούχοι του Δήμου δίνουν μάχη

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο στο Περιστέρι. Ο Παχατουρίδης κι η παρέα του αποφάσισαν να απολύσουν τους συμβασιούχους. Για την ακρίβεια, μονιμοποιεί 30 συμβασιούχους από τους 161 και τους υπόλοιπους τους μεταφέρει σε μια δημοτική επιχείρηση. Καταργεί τη σύμβαση αορίστου χρόνου και τους προσλαμβάνει με 18μηνη σύμβαση, χωρίς να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους. 

Για να περάσει πιο εύκολα αυτή την επίθεση, επέλεξε να μονιμοποιήσει κάποιους από το ΔΣ του συλλόγου των συμβασιούχων, εφαρμόζοντας τη γνωστή τακτική του «διαίρει και βασίλευε». Η τακτική του δεν πέρασε. Αντίθετα, η «ανεξάρτητη» δεξιά παράταξη βρέθηκε μπροστά σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα. Είχαν έρθει όλοι οι συμβασιούχοι του Περιστερίου, συνάδελφοί τους από το δήμο Αιγάλεω, όλες οι αριστερές παρατάξεις και ανένταχτοι αγωνιστές. Μπήκαμε όλοι στην αίθουσα και διακόψαμε τη διαδικασία. Ο Παχατουρίδης για άλλη μια φορά είχε φέρει τους «φουσκωτούς» για να φυγαδεύσει τον εαυτό του και τους δημοτικούς του συμβούλους, όπως κι έγινε. Οι συμβασιούχοι έκαναν κατάληψη μέχρι τις 5 το απόγευμα της επόμενης μέρας. 

Την Παρασκευή 29/6 έγινε νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Ελειπαν δυο δημοτικοί σύμβουλοι του Παχατουρίδη και έτσι δεν μπορούσε να βγάλει πλειοψηφία. Οπότε κι επιστρατεύτηκε το γνωστό κόλπο του ανώνυμου τηλεφωνήματος για «βόμβα» για να μην γίνει η συνεδρίαση. Κατά τη γνώμη μας, αυτό δείχνει πόσο στριμωγμένος είναι ο δήμαρχος κι η παράταξή του. 

Μετά την αποχώρηση των αστυνομικών οι συμβασιούχοι κι οι συμπαραστάτες τους συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα να αποφασίσουμε τη συνέχεια. Το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ φρόντισαν να φέρουν στελέχη τους για να ανοίξουν την προεκλογική τους καμπάνια στο Περιστέρι. Αφού τέλειωσαν, μια συμβασιούχος σηκώθηκε κι είπε «φτάνει πια με τους λόγους, τα τελευταία εφτά χρόνια που δουλεύω εδώ έχω δει στη πράξη ποιος με στηρίζει και ποιος όχι».

Οι συμβασιούχοι οργανώνονται. Και ο κόσμος στο Περιστέρι αρχίζει να το μαθαίνει και να συμπαραστέκεται. Η συνέχεια θα δοθεί την Τρίτη 3/7 στις 8 μμ στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.