Αντιπολεμικό κίνημα
12 Iούλη: Στους δρόμους στο πλευρό της Aντίστασης

Θεσσαλονίκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επιτίθενται με εξαιρετική βιαιότητα τις τελευταίες εβδομάδες στη Γάζα για να πλήξουν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Χαμάς που εκλέχθηκε με 70% πριν από ενάμισυ χρόνο. Η αποστολή του Μπλερ ως εκπροσώπου του κουαρτέτου στη Μέση Ανατολή είναι πρόκληση! Ο δεύτερος μεγαλύτερος υπεύθυνος για τον πόλεμο στο Ιράκ δεν μπορεί να φέρει την ειρήνη στην Παλαιστίνη.
 
Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη σε αυτά τα εγκλήματα με τη στρατιωτική της παρουσία στο Αφγανιστάν τη στιγμή μάλιστα που τα δάση της χώρας μένουν ανυπεράσπιστα λόγω των περικοπών για χάρη των εξοπλισμών. Η σχεδιαζόμενη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των ΗΠΑ για την εγκατάσταση της “αντιπυραυλικής ασπίδας” στην Ευρώπη είναι άλλο ένα βήμα για να αναβαθμίσει τη συμμετοχή της στη “συμμαχία των πρόθυμων”.
 
 Καλούμε όλους τους αγωνιστές της ειρήνης να δώσουν το παρόν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 12 Ιουλίου στις 7:30 στην ΚΑΜΑΡΑ. Στην επέτειο από την έναρξη πέρσι του πολέμου του Ισραήλ στο Λίβανο, να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της Συνδιάσκεψης του Καΐρου που ανακήρυξε αυτή τη μέρα ως διεθνή μέρα αντιπολεμικής δράσης.
 Στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 12 Ιουλίου καλούν οι: Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Πρωτοβουλία Γένοβα 2001, Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση, Αριστερή Ανασύνθεση, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα.
 

Ρέθυμνο

Οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις για τον ένα χρόνο από την εισβολή στο Λίβανο ξεκίνησαν από το Ρέθυμνο την Παρασκευή 6 Ιούλη. Ηταν μια πετυχημένη διαδήλωση με δεκάδες φοιτητές, εκπαιδευτικούς, Πακιστανούς εργάτες να διαδηλώνουν κάτω από το πανό της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο. 
 
Η συγκέντρωση ξεκίνησε μπροστά στο Δημαρχείο στις 8 το απόγευμα, και ακολούθησε πορεία στην Παλιά Πόλη. Μπροστά ήταν το πανό της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο με το σύνθημα «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη έξω από το Ιράκ και την Παλαιστίνη». Εκείνη την ώρα η Παλιά Πόλη ήταν γεμάτη από κόσμο που έκανε τον απογευματινό του περίπατο, και που χειροκροτούσε τους αντιπολεμικούς διαδηλωτές. Στην αντιπολεμική διαδήλωση πήραν μέρος κι αγωνιστές που συμμετέχουν στην τοπική επιτροπή της Πρωτοβουλίας για τη κάθοδο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στις εκλογές.
 
Πριν τη διαδήλωση έγινε συζήτηση των Μαθητών της Συμμαχίας με θέμα την πάλη ενάντια στην στράτευση στα 18, το σχέδιο που έχει ο Μεϊμαράκης στο συρτάρι του γραφείου του περιμένοντας την «κατάλληλη ώρα» να το κάνει πράξη. Το αντιπολεμικό κίνημα θα μπει φραγμός στο βάθεμα της εμπλοκής της κυβέρνησης στα σφαγεία του Μπους.