ΟΛΜΕ – ΔΟΕ

Ζητά εξουσιοδότηση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε περίπτωση που κατατεθεί νομοσχέδιο που θίγει τις αμοιβές ή τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και νέα Γενική Συνέλευση των προέδρων αμέσως μετά για τον καθορισμό του προγράμματος δράσης.

Επίσης, πήρε απόφαση για δίωρες στάσεις εργασίας(12-2 για τον πρωινό κύκλο και 2-4 για τον απογευματινό) την Παρασκευή 18/3 και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ΔΔΕ όλης της χώρας στις 12.30 το μεσημέρι. Τέλος, ζητάει από την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να καλέσει απεργία με ενδεικτική ημερομηνία τις 13 Απρίλη και απογευματινό συλλαλητήριο πριν από τη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 18 Μάρτη και η Γενική Συνέλευση των Προέδρων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μάρτη στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE (Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20) και ώρα 10 το πρωί.

Η Συνέλευση των Προέδρων της ΔΟΕ που πραγματοποιήθηκε επίσης την Δευτέρα(χωρίς όμως να έχει απαρτία) δεν κινήθηκε σε κατεύθυνση κλιμάκωσης. Στην εισήγηση του προέδρου, Κ. Μαντά απουσίαζε οποιαδήποτε αναφορά στην απεργιακή εβδομάδα που είχε εισηγηθεί το ΔΣ της Ομοσπονδίας, αλλά αποσιώπησε το ζήτημα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων παρόλο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα το πρωί. Την Τρίτη 15/3 συνεδρίασε το ΔΣ της ΔΟΕ και κάλεσε στις συγκεντρώσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις επίσης με δίωρη στάση εργασίας.

Κλιμάκωση

Οι εκπαιδευτικοί της «Τάξης μας» κυκλοφορούν προκήρυξη τονίζοντας ότι οι ηγεσίες ΟΛΜΕ-ΔΟΕ παραμένουν δραματικά πίσω από τις εξελίξεις και προτείνουν τα εξής για τις Γενικές Συνελεύσεις που ακολουθούν: «Σήμερα δίπλα στις κινήσεις για  την συνεργασία και το συντονισμό με τους εργαζόμενους γονείς και τους μαθητές μας που ξεσηκώνονται ήδη στο πλευρό μας, είναι ώρα να ξεδιπλώσουμε μια δυνατή με διάρκεια απεργία. Πρώτο βήμα στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ αποφασίζουμε τριήμερη απεργία 29-30-31 Μαρτίου με συνελεύσεις την τρίτη μέρα και πρόταση για πενθήμερη απεργία και κλιμάκωση.

Ταυτόχρονα να αποφασίσουμε τον συντονισμό από τα κάτω των ΕΛΜΕ και των συλλόγων δασκάλων, που μπορεί και πρέπει να οργανώσει την απεργία στα σχολεία. Αυτή η πρωτοβουλία και όσο θα απλώνεται μπορεί να βάλει πραγματική πίεση και στις ηγεσίες της ΟΛΜΕ, ΔΟΕ να στηρίξουν απόφαση για κλιμάκωση της απεργίας  και όχι να παρακολουθούν απλά το ημερολόγιο της κατεδάφισης του δημόσιου σχολείου και των κατακτήσεων μας με αποσπασματικές και χωρίς συνέχεια κινήσεις. Με μαζικές γενικές συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές και το συντονισμό τους, απεργιακό ταμείο και το άνοιγμα της συμπαράστασης και το χτίσιμο κοινού μετώπου με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που έτσι και αλλιώς παλεύουν στα νοσοκομεία, στους δήμους, στις συγκοινωνίες, παντού,  μπορούμε να νικήσουμε με μια δυνατή απεργία και να πετάξουμε μια για πάντα τα σχέδια της κυβέρνησης στο καλάθι των αχρήστων».