Εργατικό κίνημα
Αττικό νοσοκομείο: Συνέλευση των εργαζόμενων

Η συνέλευση των εργαζόμενων του Αττικού, 3η στη σειρά για να επιτευχθεί νόμιμη απαρτία, μετά από εισήγηση του ΔΣ αποφάσισε ότι για σήμερα προέχει η πληρωμή των υπερωριών που εκκρεμεί εδώ και μήνες. Άλλωστε μια πρώτη νίκη σημειώθηκε ήδη αφού την τελευταία βδομάδα που είχαν ανακοινωθεί οι Συνελεύσεις πληρώθηκε επιτέλους... ο Φλεβάρης. 

Έτσι το προεδρείο του Σωματείου θα έχει αύριο συναντήσεις  με τη ΔΥΠΕ και το υπουργείο αλλά από την Τετάρτη 19/7 προχωράμε σε συνεχόμενες στάσεις εργασίας 7 με 9 πμ και Γενική Συνέλευση αμέσως μετά. Κι αυτό γιατί τα προβλήματα στο νοσοκομείο προέρχονται από την πολιτική του υπουργείου που χωρίς προσωπικό θέλει να κόβει κορδέλες νέων κλινικών (τζάμπα!) και από την ανικανότητα της διοίκησης να οργανώσει την αποτελεσματική λειτουργία του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός της διακοπής λειτουργίας του παλιού μηχανογραφικού συστήματος του νοσοκομείου χωρίς να έχει ληφθεί κανένα λογικό μέτρο για τη μετάβαση στο νέο (εκπαίδευση, τεστ, συζήτηση με τους χρήστες για τις ανάγκες που θα έπρεπε να καλύπτει) με αποτέλεσμα φοβερή γραφειοκρατική ταλαιπωρία (ουρές για τις εξετάσεις) για τους ασθενείς και οργή από τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να δουλέψουν και να εξυπηρετήσουν και ακούνε και τα βρισίδια για το νοσοκομείο (μερικοί μιλάνε και για ύποπτους «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς μετά από προσωπικές επιλογές του διοικητή..).

Στη συνέλευση πολλοί ήταν αυτοί που συμφώνησαν ότι όλα θα έπρεπε να μπουν στις διεκδικήσεις μας αλλά συμφώνησαν ότι θα γίνει αυτό από την Τετάρτη, στη νέα ΓΣ.

Σπύρος Στάικος