Γράμματα και σχόλια
ΛA.O.Σ: Xέρι-χέρι με τον Eμφιετζόγλου

Δήλωση υποστήριξης στο φασιστικό ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη έκανε την περασμένη εβδομάδα ο επιχειρηματίας-μεγαλοεργολάβος  Πρόδρομος Εμφιετζόγλου πρόεδρος της «Μηχανικής ΑΕ». Οπως δήλωσε, βρισκόμενος σε πάνελ σε εκδήλωση στην Ξάνθη, στηρίζει ΛΑΟΣ για εθνικούς λόγους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Εμφιετζόγλου προχώρησε σε ένα γενικότερο εθνικιστικό παραλήρημα, κατηγορώντας ούτε λίγο ούτε πολύ όλα τα κόμματα για εθνική προδοσία, εκτός φυσικά από το κόμμα του Καρατζαφέρη που το χαρακτήρισε μία πατριωτική φωνή που πρέπει να μπει στη βουλή «μία φωνή αντίστασης που δεν θα κάνει υποχωρήσεις και συμβιβασμούς».     

Η «Μηχανική ΑΕ» είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες. Δραστηριοποιείται γύρω από την κατασκευή μεγάλων εμπορικών κέντρων μέχρι πολυκατοικιών, ενώ έχει «χτυπήσει» μία σειρά από μεγάλα έργα, όπως ύδρευση, κατασκευή δρόμων, επέκταση γραμμών του ΟΣΕ. Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2007 η «Μηχανική ΑΕ» δήλωσε αύξηση καθαρών κερδών στο ύψος του 19%. Μεγάλο κομμάτι της πίτας της κερδοφορίας της οφείλεται στην ανάληψη μεγάλων έργων στα Βαλκάνια, στη Ρωσία και την Ουκρανία. Πρόσφατα άρχισε να δραστηριοποιείται και στην Αίγυπτο. 

Ο Καρατζαφέρης δε διστάζει να εμφανίζεται ως υποστηρικτής των φτωχών και των αδυνάτων. Προσπαθεί να προβάλει το  ΛΑΟΣ  σαν το κόμμα που δήθεν συγκρούεται με το κατεστημένο και  παλεύει ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη λαθροχειρία. Οταν δημοσιεύτηκαν τα  «πόθεν έσχες» των πολιτικών, ο Καρατζαφέρης αποκαλύφθηκε ότι είναι ο πιο πλούσιος πολιτικός με εκατομμύρια καταθέσεις στην τράπεζα και 37 ακίνητα στην ιδιοκτησία του.  

Η ομολογία του Εμφιετζόγλου αποδεικνύει και στην πράξη, ότι το ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα που στηρίζεται από τους καπιταλιστές για να χύνει το ρατσιστικό του δηλητήριο κατά των μεταναστών, να συκοφαντεί τους αγώνες και τα κινήματα όπως έκανε στη διάρκεια των φοιτητικών καταλήψεων και να λειτουργεί ως θερμοκήπιο φασιστών. Από ότι φαίνεται οι νοσταλγοί του Χίτλερ και οι θαυμαστές του Λεπέν, προσπαθούν να αντιγράψουν κάθε τακτική των Ναζί. Από τη μία να τάσσονται φραστικά υπέρ του λαού και από την άλλη να έχουν τη στήριξη της άρχουσας τάξης για να εξυπηρετούν τα δικά της συμφέροντα.

Δεν είναι μόνο ψεύτες αλλά και επικίνδυνοι. Η απομόνωση του ΛΑΟΣ και η αποκάλυψη του πραγματικού φασιστικού του χαρακτήρα είναι άμεσο καθήκον για την Αριστερά. Οι χουντικοί και οι χρυσαυγίτες και όλος ο συρφετός που έχει μαζέψει ο Καρατζαφέρης, πρέπει να μείνουν εκεί που ανήκουν. Στους υπονόμους της ιστορίας και όχι στα έδρανα της βουλής.