Αντιπολεμικό κίνημα
Γιάννης Σηφακάκης - Συντονιστής της Συμμαχίας "Σταματήστε τον πόλεμο": Μάχη για να τιμωρηθούν οι ένοχοι των απαγωγών και των υποκλοπών

Πριν από δύο χρόνια, τον Ιούλη του 2005, μυστικοί πράκτορες της Ελλάδας και της Βρετανίας απήγαγαν, ανέκριναν και βασάνισαν 28 τουλάχιστον μετανάστες από το Πακιστάν που ζούσαν στα Πετράλωνα και στα Γιάννενα για να διερευνηθεί η σχέση τους με τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο εκείνο το διάστημα.

Μέσα σ' αυτά τα δύο χρόνια, η ελληνική κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε για να κουκουλώσει το σκάνδαλο των απαγωγών. Ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, αλλά και ο διάδοχός του, Β. Πολύδωρας, δήλωναν κατ' επανάληψη ότι οι απαγωγές είτε δεν έγιναν ποτέ, είτε ότι έγιναν από άλλους ομοεθνείς τους που ακολουθούν αυτές τις πρακτικές, μια που οι απαγωγές είναι "το εθνικό χόμπυ των Πακιστανών", όπως δήλωναν χυδαία οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης! Ο Βύρων Πολύδωρας μάλιστα, δήλωνε τότε υποκριτικά ότι θα παραιτηθεί, αν αποδειχτεί ότι οι απαγωγές έγιναν πραγματικά.

Οι ελληνικές αρχές προσπάθησαν με την συνεργασία της Πακιστανικής Πρεσβείας (που λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι της Χούντας του Μουσάραφ στην Ελλάδα) να τρομοκρατήσουν και, όταν δεν έπιασε αυτό, να δωροδωκήσουν τους απαχθέντες για να αλλάξουν τις καταθέσεις τους. Έστησαν ολόκληρη σκευωρία σε βάρος του ανθρώπου που πρωτοστάτησε στην καταγγελία των απαγωγών, του Τζαβέντ Ασλάμ προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, με στόχο να τον απελάσουν σε κάποιο Γκουαντανάμο και να του κλείσουν το στόμα…

Δεν τα κατάφεραν! Ο Τζαβέντ Ασλάμ αθωώθηκε κάτω από την πίεση ενός μαζικού κινήματος αλληλεγγύης που στάθηκε αταλάντευτα στο πλευρό του απαιτώντας την τιμωρία των υπεύθυνων για τις απαγωγές. 

Σήμερα, έρχεται το πόρισμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που απορρίπτει την πρόταση του Εισαγγελέα να μπει η υπόθεση των απαγωγών στο αρχείο, αναγνωρίζει ότι οι απαγωγές έγιναν και ζητάει την παραπέρα ανάκριση για τις ευθύνες των ελληνικών αρχών και των συνεργατών τους σ' αυτήν την υπόθεση. Είναι μια σαφής δικαίωση όλων αυτών που καταγγέλει τόσο καιρό η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και οι συμπαραστάτες της. 

Και ταυτόχρονα, ένα καλό προηγούμενο ενάντια στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με ανακριτές και δικαστές να κλείσουν επίσης στα γρήγορα (χωρίς να αξιοποιούν το πλούσιο ανακριτικό υλικό και χωρίς να καταλογίζουν ευθύνες για τους υπεύθυνους) και το δεύτερο μεγάλο σκάνδαλο παραβίασης των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας, αυτό των υποκλοπών της Vodafone. 

Η μάχη για να τιμωρηθούν οι ένοχοι των απαγωγών και των υποκλοπών παραμένει ένα ανοικτό μέτωπο με την κυβέρνηση. Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία, όλους τους αγωνιστές της Ειρήνης και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων που χτυπιούνται "από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας", να δώσουμε αυτή τη μάχη μαζί.