Φοιτητικά συλλαλητήρια

Στη διαδήλωση συμμετείχαν με τα πανό τους οι φοιτητές του Πολυτεχνείου (Μεταλλειολόγοι, Ναυπηγοί, Μηχανικοί και ΣΕΜΦΕ), της Ιατρικής, της Οδοντιατρικής και η ΟΛΜΕ. Ακόμα, φοιτητές από άλλες σχολές πλαισίωσαν τα παραπάνω μπλοκ αφού δεν είχαν διεξαχθεί πολλές συνελεύσεις λόγω δυσκολιών, όπως η κακοκαιρία των αρχών της προηγούμενης εβδομάδας και το μποϊκοτάζ από ΔΑΠ-ΠΑΣΠ.

«Πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα τις συνελεύσεις. Είναι κρίσιμη η συγκυρία. Η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν βάλει στο μάτι και τις σχολές και τα σχολεία. Είναι καλό που έχουν κατέβει και καθηγητές σήμερα. Χρειάζεται να βγουν όλοι οι φοιτητές στο δρόμο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και τη διάλυση των πανεπιστημίων», μας δήλωσε η Μαρία από το ΣΕΜΦΕ.

Νέο συλλαλητήριο ετοιμάζεται για την Πέμπτη 17/3 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Γενικές Συνελεύσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί στην Νομική, στο Μαθηματικό, στη Φιλοσοφική Αθήνας για την Τετάρτη 16/3.

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη μετά από κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων του Παιδαγωγικού και των Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων. Συμμετείχαν 150 φοιτητές και κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο για συμπαράσταση στους μετανάστες απεργούς πείνας.