Εργατικό κίνημα
ΜΚΟ PRAKSIS: “Έκανες παιδί; Απολύεσαι!”

Αυτές φαίνεται να είναι οι “ευαισθησίες” της κατα τ'άλλα ανθρωπιστικής ΜΚΟ Praksis, απέναντι στις εργαζόμενές της. Τον Οκτώβριο του 2017, η συγκεκριμένη ΜΚΟ προέβη στην απόλυση εργαζόμενης νέας μητέρας. Όταν η εργαζόμενη ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της, πληροφορήθηκε προφορικά από την διοίκηση της Praksis ότι μπορεί να λείψει από τα καθήκοντά της για ένα τετράμηνο με άδεια μητρότητας “χαριστικά”. Όταν όμως, μετά το πέρας του τετράμηνου, επικοινώνησε ξανά με την εργοδοσία, πληροφορήθηκε ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στην πρότερη θέση της κι ότι οδηγείται στην ανεργία. H εργαζόμενη κατέθεσε αγωγή εναντίον της εργοδοσίας, η οποία εκδικάζεται αυτή την Πέμπτη 1/3, στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 

Παναττική στάση εργασίας έχει προκηρύξει την ίδια μέρα το σωματείο εργαζομένων στις ΜΚΟ, το ΣΒΕΜΚΟ, από τις 9πμ μέχρι τις 2μμ και καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις 9πμ στα δικαστήρια. Με ψηφίσματά τους, μια σειρά σωματεία εργαζομένων δηλώνουν τη συμπαράστασή τους. 

“Το ΣΒΕΜΚΟ στηρίζει τον αγώνα της μητέρας συναδέλφισσας με όλα τα μέσα μέχρι την τελική επιστροφή της στην εργασία της και δεν θα σταματήσουμε μέχρι τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας για όλες τις εργαζόμενες στον κλάδο” υπογραμμίζει στο κάλεσμά του και ενημερώνει ότι: 

“Η απόλυση εγκύου είναι παράνομη και καταχρηστική. Οι έγκυες και νέες μητέρες προστατεύονται από απόλυση για όλο το διάστημα της εγκυμοσύνης και για 1,5 ακόμη χρόνο μετά από αυτό. Κάθε νέα μητέρα δικαιούται υποχρεωτική άδεια μετ’ αποδοχών 17 εβδομάδων και επιπλέον άδεια διάρκειας έως και έξι μηνών, με επίδομα από τον ΟΑΕΔ.

Οι μητέρες εργαζόμενες δικαιούνται για το θηλασμό και τις αυξημένες φροντίδες που απαιτούνται για την ανατροφή του παιδιού επί χρονικό διάστημα 2 ετών από τον τοκετό, είτε να διακόπτουν την εργασία τους για μια ώρα κάθε ημέρα, είτε να προσέρχονται αργότερα, είτε να αποχωρούν νωρίτερα κατά μία ώρα κάθε ημέρα. Ύστερα από συμφωνία των μερών η μείωση του χρόνου εργασίας μπορεί να ορίζεται σε δύο ώρες επί ένα χρόνο μετά τον τοκετό.

Κάθε νέα μητέρα έχει το δικαίωμα να λάβει άδεια ανατροφής παιδιού άνευ αποδοχών. Κάθε εργαζόμενη έχει δικαίωμα να αποφασίσει τι θα κάνει με το σώμα της, χωρίς την απειλή απόλυσης”.