Εργατικό κίνημα
ΑΔΕΔΥ: 11 Μάη Απεργία για τους συμβασιούχους

Στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο στις 11 Μάη και πανελλαδικό συλλαλητήριο αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά και μαζικές προσλήψεις. 

Η απόφαση για την πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση πάρθηκε τη Δευτέρα 30/4, στη σύσκεψη που οργάνωσε το τριτοβάθμιο συνδικάτο με τις ομοσπονδίες κλάδων που εργάζονται συμβασιούχοι. Ο Αντώνης Σκαρπέλης, γραμματέας του Πανελλήνιου Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ, συμμετείχε στη σύσκεψη και μεταφέρει στην Εργατική Αλληλεγγύη:

“Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η οργάνωση κινητοποιήσεων πάνω στο ζήτημα της ελαστικής εργασίας. Έγινε μεγάλη συζήτηση για τους τρόπους που μπορεί να οργανωθεί ο αγώνας για μόνιμες προσλήψεις.

Στην παρέμβασή μας διεκδικήσαμε τη συμπαράσταση των μονίμων συναδέλφων με την οργάνωση κοινών κινητοποιήσεων, όπως επίσης να πάρει απόφαση η ΑΔΕΔΥ για να γράφονται οι συμβασιούχοι στα πρωτοβάθμια σωματεία. 

Η σύσκεψη αποφάσισε ότι θα στηρίξει το αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία κηρύσσοντας πανελλαδική στάση εργασίας στις 11 Μάη, από τις 12μες μέχρι λήξη ωραρίου. Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη 1μμ στα Προπύλαια. Σημαντικό ότι αρκετοί τοποθετήθηκαν για την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων αμέσως μετά τη στάση εργασίας. Έπεσαν ιδέες όπως το να οργανωθούν οι 'Παρασκευές των συμβασιούχων', δηλαδή απεργιακή κινητοποίηση κάθε Παρασκευή ειδικά για τη διεκδίκηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς”.