Εργατικό κίνημα
ΟΤΑ: Συνεχίζουν οι παρατασιούχοι

Ένα μήνα σε αντίσκηνα έξω από το υπουργείο Εργασίας στην πλατεία Κλαυθμώνος συμπληρώνουν οι απολυμένοι συμβασιούχοι/παρατασιούχοι των ΟΤΑ που απολύθηκαν κατά χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα αφήνοντας τεράστια κενά στις υπηρεσίες των Δήμων όλης της χώρας. Την Τρίτη 29/5 την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο οι αγωνιζόμενοι απολυμένοι των ΟΤΑ στην πλ. Κλαυθμώνος είχαν καλέσει σε Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στις 30/5.

“Το μήνυμά μας απλώνεται πανελλαδικά. Στο κέντρο αγώνα των συμβασιούχων/παρατασιούχων της πλατείας Κλαυθμώνος εκατοντάδες είναι οι συνάδελφοι απ' όλη την Ελλάδα που επικοινωνούν, μας στέλνουν τα γιλέκα τους να τα κρεμάσουμε δίπλα στα δικά μας και μας στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης. Έχουμε δεκάδες συναδέλφους που έρχονται από την επαρχία κάθονται μαζί μας μια, δυο και τρεις μέρες, μας στηρίζουν, κρεμάνε το γιλέκο από την επαρχία δίπλα στο δικό μας και στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης: «Παιδιά κρατάτε γερά. Πολεμάτε και για εμάς, ο αγώνας είναι για όλους». Ξέρουμε πως για τους συναδέλφους στην επαρχία δεν υπάρχει η δυνατότητα μόνιμης παρουσίας τους στην Αθήνα. Δεν υπάρχουν ούτε τα χρήματα, ούτε η δυνατότητα χρόνου, όμως είναι πάρα πολύ σημαντικό που έχουμε όλη αυτή τη συμπαράσταση και τη στήριξη που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε”, αναφέρει η Μαργαρίτα Σελτσιώτη από το Συντονιστικό των συμβασιούχων/παρατασιούχων της πλατείας Κλαυθμώνος.

Κέντρο αγώνα

Ήδη το δικό τους κέντρο αγώνα έχουν φτιάξει οι συμβασιούχοι στην Κέρκυρα ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν η Θεσσαλονίκη, η Καρδίτσα και η Κρήτη. Μιλώντας στην ΕΑ ο Νίκος Βλάχος από τους συμβασιούχους/παρατασιούχους της Κέρκυρας που πρώτοι μετά την Αθήνα έστησαν κέντρο αγώνα έξω από το δημαρχείο της Κέρκυρας, εξηγεί πως: 

“Τα κενά είναι τεράστια σε όλους τους Δήμους της χώρας. Ο διαγωνισμός που προκήρυξαν ήταν στην ουσία ένας διαγωνισμός μαϊμού. Σε όλη την Ελλάδα άνοιξε τεράστιες τρύπες, ειδικά στον τομέα της καθαριότητας. Απολύθηκαν χιλιάδες έμπειροι εργαζόμενοι. Και μιλάμε για προσωπικό που ήταν στους δρόμους σε δουλειές πρώτης γραμμής. Στην Κέρκυρα, κλείνουμε ήδη 9 μέρες στις σκηνές έξω από το δημαρχείο. Η στήριξη που παίρνουμε από τον κόσμο είναι συγκλονιστική. Έχουμε ανοίξει βιβλίο υπογραφών ζητώντας από τον κόσμο να στηρίξει το αίτημά μας για μονιμοποίηση και αυτός όλες αυτές τις μέρες έχει πραγματικά δείξει την απόφασή του να στηρίξει τον αγώνα μας. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε μέχρι να δικαιωθούμε”, αναφέρει ο Ν. Βλάχος τονίζοντας πως θα συμμετέχουν και στην απεργιακή συγκέντρωση της Κέρκυρας στις 30/5.