Εργατικό κίνημα
Με το «Νυστέρι» σε Ιπποκράτειο και ΕΝΙΘ

Εκλογές πραγματοποιούνται στο Σωματείο των εργαζόμενων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 6 Ιούνη. Το ΝΥΣΤΕΡΙ, η πρωτοβουλία των αντικαπιταλιστών εργαζόμενων στην Υγεία, συμμετέχει στις εκλογές στο Ιπποκράτειο με την παράταξη Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή.

Υποψήφιοι στις εκλογές στο Ιπποκράτειο με την Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή θα είναι οι: Τασούλα Βαχτσεβάνη-συμβασιούχος ΟΑΕΔ στο ακτινολογικό, Κώστας Γκένος-νοσηλευτής στο γαστρεντερολογικό, Γιάννης Κούτρας-γιατρός ακτινολόγος, Μήνα Σπανού-συμβασιούχος ΟΑΕΔ στο ακτινολογικό και Αναστασία Χατζηνικολοπούλου-χειρίστρια ακτινολογικού.

Εκλογές θα πραγματοποιηθούν και στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) την τρίτη 12 Ιούνη.

Μιλώντας στην ΕΑ ο Γιάννης Κούτρας γιατρός στο Ιπποκράτειο και υποψήφιος στις εκλογές τόνισε: “Οι εκλογές στην ΕΝΙΘ και στο Ιπποκράτειο έρχονται σε μια περίοδο που ο κόσμος στα νοσοκομεία δεν έχει σταματήσει να παλεύει με αιχμή τους επικουρικούς και τους συμβασιούχους και τον αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων. Ειδικά με κεντρικό αίτημα τις μαζικές μόνιμες προσλήψεις έχουν γίνει μια σειρά από κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα.

Οι δυνάμεις του Νυστεριού μέσα από τη συμμετοχή τους στο Συντονιστικό των Νοσοκομείων πανελλαδικά έχουν δώσει τη μάχη σε όλα τα Καραβάνια της Υγείας στηρίζοντας μια σειρά από κινητοποιήσεις και παίρνοντας και επιπλέον πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε όλες τις μάχες τοπικά νοσοκομείο το νοσοκομείο, όπου ξεσπάνε αγώνες.

Την Τετάρτη 30/5 κατεβαίνουμε στην Πανεργατική Απεργία και ταυτόχρονα προσπαθούμε να οργανώσουμε τον κόσμο μέσα στο νοσοκομείο ο οποίος θέλει να δώσει τη μάχη με αγωνιστικούς όρους. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο συγκροτήσαμε την Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή και καλούμε τους συναδέλφους στις εκλογές την ερχόμενη Τετάρτη 6 Ιούνη να μας στηρίξουν σε αυτή την προσπάθεια”.

Σύσκεψη όλων των δυνάμεων που αναφέρονται στο Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (ΕΚΑ) πραγματοποιείται την Τετάρτη 30/5 στις 7μμ στο νοσοκομείο Γεννηματάς για να συγκροτθεί ένα δυνατό ανατρεπτικό ψηφοδέλτιο και στη Θεσσαλονίκη. Το ΝΥΣΤΕΡΙ, που είναι από τις ιδρυτικές δυνάμεις του ΕΚΑ, θα δώσει το παρών και σε αυτή τη μάχη θέλοντας να συσπειρώσει τις πιο αγωνιστικές και ανατρεπτικές δυνάμεις των νοσοκομειακών γιατρών.