Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Όλοι μαζί στις 15 Σεπτέμβρη

Ανοιχτή σύσκεψη για την οργάνωση του αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου και της συναυλίας στις 15 Σεπτέμβρη, καλεί η ΚΕΕΡΦΑ. Η σύσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, 7μμ, στον Πολυχώρο «Ρομάντζο» (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια). Η σύσκεψη σηματοδοτεί την τελική ευθεία της προετοιμασίας για το μεγάλο συλλαλητήριο.
Ήδη, για τις 15 Σεπτέμβρη, με συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 5μμ και συναυλία στο Σύνταγμα στις 7μμ, έχουν καλέσει συνδικάτα και φορείς: ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΙΝΑΠ, ΠΣΕΠ Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθήνας, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “Η Ενότητα”, Αφγανική Κοινότητα Μεταναστών και Προσφύγων, Δίκτυο Αφρικανικών οργανώσεων, Κοινότητα Ενωμένων Αφγανών Ελλάδος, Κοινότητα Μπανγκλαντές στην Ελλάδα, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής, Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων των νεοναζί, ΚΕΕΡΦΑ Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
Στο συλλαλητήριο-συναυλία μεταξύ των μουσικών και των καλλιτεχνών που θα πάρουν μέρος είναι οι: Αγγελική Τουμπανάκη, Ναταλία Ρασούλη, Mc Yinka, Usurum, Jerom Kaluta and the Movement Orchestra, Illegal Operation, Υακίνθη Λάγιου, κ.ά.
Παντού
Κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα όπως στη Θεσσαλονίκη, τη Πάτρα, τα Γιάννενα, τα Χανιά, το Ηράκλειο κ.α. Χιλιάδες αφίσες και προκηρύξεις έχουν κολληθεί και μοιραστεί σε πάνω από πενήντα γειτονιές στην Αττική και σε δεκάδες εργασιακούς χώρους ενώ μεγάλη ανταπόκριση είχαν οι εκδηλώσεις και οι άλλες δράσεις της ΚΕΕΡΦΑ μέσα στον Ιούλη.
Η πρωτοβουλία για τις 15 Σεπτέμβρη ενισχύεται από τις διεθνείς εξελίξεις, καθώς αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα και οργανώσεις ξεσηκώνονται παντού αυτό το διάστημα ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες. Ο Ιούλης έκλεισε με μεγάλες διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις στην Ιταλία, από τη Νάπολη μέχρι το Παλέρμο της Σικελίας, ενάντια στους αποκλεισμούς πλοίων με πρόσφυγες από τα ιταλικά λιμάνια, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κλείσιμο των συνόρων και όλες τις ρατσιστικές πολιτικές της ιταλικής κυβέρνησης με πρωτεργάτη τον ακροδεξιό υπουργό Εσωτερικών Σαλβίνι.
Στις 13 Σεπτέμβρη στην Αυστρία, συνδικάτα, οργανώσεις όπως η Πλατφόρμα για μια Ανθρώπινη Πολιτική Ασύλου και άλλες κινήσεις καλούν μεγάλη διαδήλωση στη Βιέννη ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη λόγω της αυστριακής προεδρίας. Στις 15 Σεπτέμβρη, το αυστριακό και γερμανικό αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα συντονίζονται με κινήσεις όπως το Aufstehen gegen Rassismus! (Ξεσηκωθείτε ενάντια στο Ρατσισμό) από τη Γερμανία και την Πλατφόρμα για μια Ανθρώπινη Πολιτική Ασύλου από την Αυστρία να οργανώνουν κοινή διαδήλωση στο Πασάου στα γερμανοαυστριακά σύνορα ενάντια στο κλείσιμο των συνόρων και τα ρατσιστικά μέτρα των κυβερνήσεων των δύο χωρών. Ενώ και στις 29 Σεπτέμβρη στη Γερμανία, το Aufstehen gegen Rassismus! και άλλες οργανώσεις καλούν διαδήλωση στο Αμβούργο ενάντια στο ακροδεξιό AfD.