Ξεκινώντας από την αντίσταση στο εντατικοποιημένο πρόγραμμα της σχολής, οι φοιτητές/τριες του τμήματος Ηλεκτρολόγων (ΗΜΜΥ) συνεχίζουμε εδώ και 2 βδομάδες την κατάληψη παλεύοντας ενάντια στην υποχρηματοδότηση, τις απολύσεις καθηγητών και τον κατακερματισμό των πτυχίων μας. Το Υπουργείο σχεδιάζει με τον νόμο Γαβρόγλου τριτοβάθμια εκπαίδευση του ανταγωνισμού, της εντατικοποίησης, της «αυτοχρηματοδότησης» και των ιδιωτών. Όπως βλέπουμε και με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, δεν φτιάχνει «αναβαθμισμένα» ιδρύματα, αλλά Πανεπιστήμια για λίγους.
Η κατάληψη έγινε γρήγορα κέντρο συζήτησης όλων των φοιτητών. Κόσμος που έμπαινε πρώτη φορά στις διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου και διεκδικούσε, μέχρι και κόσμος που μέσα από το συντονιστικό της κατάληψης οργάνωνε να φτάσει η απόφαση του συλλόγου σε όλους και μιλούσε σε μαζικά ακροατήρια. Αυτή η κίνηση λειτούργησε προωθητικά.
Μαζική κατάληψη
Μετά τις πρώτες πέντε ημέρες κατάληψης οργανώσαμε την πιο μαζική συνέλευση των τελευταίων χρόνων με 150 άτομα, όπου μαζικά οι συμφοιτητές στήριξαν το πλαίσιο της κατάληψης, κόντρα στις απειλές των καθηγητών ότι θα χαθεί το εξάμηνο ή ότι η ύλη είναι διδακτέα, κόντρα και στην δεξιά που έκανε μάταιη προσπάθεια να καθορίσει την συζήτηση. Και όλα αυτά σε μια σχολή που δεν είχε ιστορικό αγώνων. Η κατάληψη θα συνεχίσει ως την Πέμπτη όπου θα οργανώσουμε ξανά γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου για να αποφασίσουμε πώς προχωράμε.
Οι ηλεκτρολόγοι δεν είμαστε μόνοι, τρεις ακόμη φοιτητικοί σύλλογοι (Πολιτικοί Μηχανικοί, Αρχιτεκτονική και Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης) βρίσκονταν την προηγούμενη βδομάδα σε καταλήψεις με παρόμοια αιτήματα με τα δικά μας. Την Πέμπτη 1/11 όλοι μαζί κάναμε κατάληψη της πρυτανείας, όπου ο πρύτανης έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται καν για τα προβλήματά μας. Την επόμενη μέρα (2/11) έγινε Παμφοιτητική πορεία στο κέντρο του Βόλου με δεκάδες φοιτητές (κυρίως Ηλεκτρολόγους) και αμέσως μετά συντονιστικό καταλήψεων όπου συζητήθηκε πως τραβάμε και τις υπόλοιπες σχολές του Βόλου στον αγώνα μαζί μας. Ακολούθησε στο κατειλημμένο κτήριο εκδήλωση-συζήτηση. Το βράδυ συνεχίστηκε με μουσική, μπαρ και πολύ κόσμο, για τα έξοδα του φοιτητικού συλλόγου.
Ως μέλη του ΣΕΚ παίζουμε ρόλο στο να ανοίξει αυτή η μάχη πέρα από τα όρια της σχολής μας. Το ότι οι Ηλεκτρολόγοι παλεύουμε κόντρα στην υποχρηματοδότηση και τον νόμο Γαβρόγλου μας βοήθησε να συντονιστούμε με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους και να ανοίξει μια συνολικότερη κουβέντα για το φοιτητικό κίνημα.
Το επόμενο ραντεβού πρέπει να είναι η συμμετοχή μας στην απεργία στις 14 του Νοέμβρη. Η εικόνα των φοιτητών και των φοιτητριών που παλεύουν χρειάζεται να μεταφερθεί στους εργατικούς χώρους και να βρεθούμε μαζί την ημέρα της απεργίας. Το Πολυτεχνείο, αμέσως μετά, είναι ευκαιρία να μιλήσουμε για την δύναμη των φοιτητών και της εργατικής τάξης, για την επαναστατική αριστερά. Και τέλος η συζήτηση για την Γερμανική Επανάσταση που οργανώνουμε στις 23 Νοέμβρη ανοίγει την προοπτική που πρέπει να έχουν οι αγώνες μας για να νικήσουμε.