Εκπαίδευση και νεολαία
Τους γκάνγκστερ στα πανεπιστήμια φέρνουν οι ιδιωτικοποιήσεις

Τις τελευταίες μέρες βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με μια διαστρέβλωση που επιχειρούν τα ΜΜΕ μαζί με την ΝΔ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Φοβούμενοι τους φοιτητικούς αγώνες που έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην διάλυση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας που έχει τσακίσει τις σχολές μας, μιλούν για ανομία μέσα στα Πανεπιστήμια και παράνομο εμπόριο ναρκωτικών. Είναι υποκριτικό να μιλάνε για ανομία και για άρση του ασύλου, οι ίδιοι που βαπτίζουν επιχειρηματία τον μαφιόζο Μακρή, γνωστό στην Αυστραλία ως gangster που εμπορευόταν ναρκωτικά. 

Η παρανομία είναι μέσα στα πανεπιστήμια αλλά κρύβεται αλλού. Κρύβεται στις εργολαβίες που έχει συνάψει το ΕΚΠΑ με την My Services Facilities, πρώην JCB -στην οποία ο Μακρής είναι βασικός μέτοχος- ύψους 4,9 εκατομμυρίων. Η εταιρία αυτή βαραίνεται με καταγγελίες εργαζομένων για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες της. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν αδήλωτες ώρες με πενιχρούς μισθούς και δέχονται απειλές κατά της ζωής τους αν τολμήσουν να κάνουν δημόσια καταγγελία. Βρίσκονται σε ένα καθεστώς ομηρίας από την υπογραφή της μιας σύμβασης μέχρι (αν δεν απολυθούν) την υπογραφή της επόμενης, για ανάγκες που είναι μόνιμες και πάγιες. Αυτό εξυπηρετεί μόνο τους εργολάβους και την πολιτική της ΕΕ που δεν επιτρέπει προσλήψεις στο Δημόσιο και όχι τους εργαζόμενους και τους φοιτητές. 

Γι’ αυτό πρέπει να παλέψουμε και να επιβάλουμε για δημόσια μέριμνα μέσα στα πανεπιστήμια για να καλύπτονται οι ανάγκες όλων μας. Με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις όλων αυτών των ετών καταφέραμε να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Τώρα ήρθε η ώρα να τα πάρουμε όλα πίσω. 

ΣΕΚ στις σχολές