Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
“Συνεργείο”: Ξεκίνησε η δίκη

Ξεκίνησε στις 6/2 η δίκη για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο στις 10/7/2013, μια εμβληματική επίθεση της οποίας ηγήθηκαν και συμμετείχαν οι βουλευτές Λαγός και Μίχος. Η υπόθεση είχε θαφτεί στο «αγνώστων δραστών» παρά το άφθονο υλικό που υπήρχε για την ταυτοποίηση των 9 κατηγορούμενων και ανασύρθηκε μετά από κατακραυγή. Είναι μια από τις 32 υποθέσεις που συνεκτιμώνται στη μεγάλη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε είναι ο Παναγιώτης Δριμυλής, θύμα της επίθεσης. Όπως αναφέρει η σελίδα της πολιτικής αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος jailgoldendawn.com: «Περιέγραψε την επίθεση ως αιφνιδιαστική και οργανωμένη, ταυτοποίησε τα μέλη της ομάδας ως υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, αναγνώρισε σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την ώρα της επίθεσης από περίοικο τον κατηγορούμενο Μίχο και γνωστοποίησε στο δικαστήριο τα μηνύματα του Λαγού πριν και μετά την επίθεση: “Ήρθαμε και τους γαμήσαμε“, “Τους κοπανήσατε; Και βέβαια ναι“, “Πήραμε τους προσαχθέντες και φύγαμε“.

Ο μάρτυρας αναγνώρισε περαιτέρω σε φωτογραφίες που του επιδείχτηκαν (από βίντεο στο youtube) την πομπή των χρυσαυγιτών λίγο πριν φτάσουν στο Συνεργείο με τη συνοδεία αστυνομικών ΔΙΑΣ. Η υπεράσπιση Λαγού προσέβαλε ως πλαστό το συγκεκριμένο βίντεο, αλλά το δικαστήριο κατόπιν επισκόπησής του απέρριψε την ένσταση και επέτρεψε τη χρήση των φωτογραφιών».

Η δίκη συνεχίζεται στις 20/2.