ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ: Εκλογές στο Σωματείο

“Αντιμετωπίσαμε μεγάλο πόλεμο από την πλειοψηφία στο απερχόμενο ΔΣ για να μην κατέβουμε στις εκλογές, χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα για να μας εμποδίσουν αλλά απέτυχαν”, μας είπε ο Θωμάς Κωλονιάτης, “Τελικά είχαν δίκιο να φοβούνται οι συμβιβασμένες με την κυβερνητική πολιτική δυνάμεις στο συνδικάτο ότι η βάση θα τους στείλει μήνυμα αντίστασης. Και τώρα να φοβούνται περισσότερο, γιατί σε όλα τα ζητήματα και τις διαπραγματεύσεις, όπως για τη νέα ΣΣΕ, δε θα είναι μόνοι τους για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι χωρίς να ρωτούν τη βάση των εργαζόμενων όπως έκαναν όλα αυτά τα χρόνια.

Η επιτυχία του Νέου Κινήματος Αλλαγής δείχνει ότι οι συνάδελφοι θέλουν αγώνα. Είμαστε μια παράταξη με μόλις τρία χρόνια ζωής, συμμετείχαμε δεύτερη φορά στις εκλογές του συνδικάτου. Αλλά μέσα σε αυτό το διάστημα παλέψαμε για όλα τα ζητήματα. Για να μην απολυθεί κανείς, για να αναγνωριστεί η εργασιακή σχέση των εργαζόμενων του Τροχαίου Υλικού με τη ΕΝΑΕ, για κατάργηση της συμφωνίας πώλησης των ναυπηγείων στην Αμπού Ντάμπι Μαρ, για ενιαίο εθνικοποιημένο ναυπηγείο κάτω από εργατικό έλεγχο που θα φτιάχνει χρήσιμα πράγματα για την κοινωνία, για αυξήσεις στους μισθούς, γενικά για όλα όσα συμφέρουν τους εργαζόμενους, για ένα αγωνιστικό συνδικάτο που θα οργανώνει τους αγώνες. Ετσι μας εμπιστεύθηκαν οι συνάδελφοι.

Να σημειώσω ότι στο νέο ΔΣ του Σωματείου, θα συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του, μία συναδέλφισσα εκλεγμένη με το Νέο Κίνημα Αλλαγής. Είμαστε περήφανοι που και σε αυτό το επίπεδο κάναμε τη διαφορά”.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν τα εξής: Για το ΔΣ, Συνδ/κη Αλλαγή (ΠΑΣΚΕ) 645 ψήφοι και 7 έδρες, ΝΚΑ 144 ψήφοι και 2 έδρες, ΕΕ (ΠΑΜΕ) 136 ψήφοι και 1 έδρα, ΔΑΚΕ 135 ψήφοι και 1 έδρα. Για τα συνέδρια του ΕΚΠ και της ΠΟΕΜ, Συνδ/κη Αλλαγή 587 ψήφοι και 6 αντιπρόσωποι στο κάθε συνέδριο, ΕΕ 153 ψήφοι και 2 αντιπρόσωποι στο κάθε συνέδριο, ΝΚΑ 143 ψήφοι και 1 αντιπρόσωπος στο κάθε συνέδριο, ΔΑΚΕ 134 ψήφοι και 1 αντιπρόσωπος στο κάθε συνέδριο.