Υπουργείο Οικονομίας

4ωρη στάση εργασίας από τις 11πμ έως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για κλιμάκωση του αγώνα αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις νέες επιθέσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση με περικοπές αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου και των κονδυλίων προς το ταμείο τους. Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στο στόχαστρο των μέτρων κυβέρνησης-τρόικας πέρσι και συνεχίζουν να αποτελούν στόχο των συνεχώς επικαιροποιημένων μνημονίων. Ηταν όμως και οι πρώτοι που ξεκίνησαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας οδηγώντας στις μεγάλες Πανεργατικές της περασμένης χρονιάς, κάτι που μπορούν να επαναλάβουν τώρα.

Μαζικά

Στη διαδήλωση της Παρασκευής 15 Απρίλη συμμετείχαν μαζικά οι εργαζόμενοι στο Γενικό Λογιστήριο, καθώς και εκατοντάδες ακόμα εργαζόμενοι από άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών όπως το ΚΕΠΥΟ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οι εργαζόμενοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είχαν κατέβει και με πανό που έγραφε “Να ανατρέψουμε το μνημόνιο τώρα!”.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, οι εργαζόμενοι προχωρούσαν σε καθημερινές γενικές συνελεύσεις όπου αποφάσιζαν τα επόμενα βήματά τους. Την τελευταία μέρα, ένα μεγάλο κομμάτι εργαζόμενων αναρωτιόταν ποια θα είναι η συνέχεια και συζητούσε αν μετά την απεργιακή διαδήλωση θα γινόταν νέα συνέλευση για να αποφασίσει η βάση των εργαζόμενων το πώς και το πότε θα κλιμακωθεί ο αγώνας. Μπορεί οι ηγεσίες του Σωματείου και της Ομοσπονδίας να μην κάλεσαν νέα συνέλευση και να ανακοίνωσαν επί τόπου ότι η συνέχεια θα δοθεί μετά το Πάσχα, το γεγονός όμως ότι οι εργαζόμενοι ήταν εξοργισμένοι με τις νέες επιθέσεις και συζητούσαν για την απεργιακή συνέχεια, ανοίγει το δρόμο για νέες κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Η συμμετοχή στην διαδήλωση της Πρωτομαγιάς είναι το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.