Εξω οι φασίστες απο όλες τις γειτονιές

Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του περιοδικού την Δευτέρα 11/4 ήταν αρκετή για να καταλάβουμε ότι είναι προπαγανδιστές της Χρυσής Αυγής και οπαδοί του Ναζισμού. Εγκαιρα την επόμενη μέρα το πρωί μια ομάδα από μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από την δημοτική αρχή την ακύρωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης αλλιώς θα υπήραν κινητοποιήσεις και αντισυγκέντρωση. Μετά από αρκετές συζητήσεις και συνενοήσεις η Δημοτική Αρχή στηριζόμενη και σε παλιότερο αντιρατσιστικό-αντιφασιθστικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης έκανε δεκτό το αίτημά μας και αφαίρεσε την αίθουσα από τους φασίστες. Δυο μέρες μετά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όλοι επιβεβαίωσαν ότι είναι σε ισχύ το ψήφισμα που δεν επιτρέπει, σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους της Πετρούπολης, την προπαγάνδα και την διακίνηση ρατσιστικών και φασιστικών ιδεών.

Λίγες μέρες μετά, την Μεγάλη Τετάρτη, στους Αγίους Αναργύρους, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ μαζί με μέλη της τοπικής εφημερίδας «Δημοτικές Υποθέσεις» κάναμε αντιρατσιστική εξόρμηση στην λαϊκή αγορά της περιοχής. Αιτία ήταν η τραμπούκικη επίθεση φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής μερικές μέρες πριν σε αδειοδοτημένο τζαμί στα Μυκονιάτικα. Στην εξόρμηση βρήκαμε κόσμο που γνώριζε το συμβάν και μας επικρότησε για την πρωτοβουλία μας. Ταυτόχρονα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι το πρόβλημα για την υποβάθμιση των γειτονιών μας είναι τα μέτρα της κυβέρνησης, οι περικοπές, οι απολύσεις, τα κλεισίματα σχολείων και νοσοκομείων και όχι οι μετανάστες!

Μετά την εξόρμηση σβήσαμε φασιστικά συνθήματα που είχαν γραφτεί στην γειτονιά.

Το επόμενο διάστημα έχουμε αποφασίσει σε συντονισμό και με άλλες κινήσεις και αγωνιστές να οργανώσουμε τις επόμενες δράσεις μας στην περιοχή καθώς και μια αντιρατσιστική συγκέντρωση στην γειτονιά και να ξεσηκώσουμε όλο τον κόσμο για να δείξουμε ξεκάθαρα ότι αυτοί που δεν χωράνε στις γειτονιές μας είναι οι φασίστες.