Σταθερή δουλειά για όλους: Κινητοποίηση Κίνησης Κοινωφελούς Εργασίας Ηρακλείου 23/5

23/5, Ηράκλειο Κρήτης

Στις 23 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο κινητοποίηση την οποία καλούσε η Κίνηση Κοινωφελούς Εργασίας Ηρακλείου, την στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Τσίπρα, ενώ στην κινητοποίηση βρίσκοταν με πανό το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (παράρτημα Ηρακλείου). 

Όπως μας είπε η Μιρέλα, εργαζόμενη στην κοινωφελή εργασία: “Είμαστε εργαζόμενοι με 8-μηνη σύμβαση και δεν προβλέπεται μέχρι στιγμής η ανανέωσή της”. Επίσης τόνισε πως οι εργαζόμενοι δεν είναι γραμμένοι σε σωματείο παρά τις προσπάθειες τους να γραφτούν σε σωματεία του Ηρακλείου. Πρόκειται για εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων (βιβλιοθηκονόμοι, εργαζόμενοι στο πράσινο, καθαριστές/ριες, κ.α) οι οποίοι καλύπτουν βασικές ανάγκες στους χώρους τους. 

Όπως είπε και η ιδια “Σήμερα ακουστήκαμε αρκετά αλλά χρειάζεται στην επόμενη κινητοποίηση να είμαστε περισσότεροι, προχωράμε με επόμενο στόχο την οργάνωση πανελλαδικής κινητοποίησης το επόμενο διάστημα”. Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους/ες, η ίση αμοιβή για ίση εργασία, η παράταση του προγράμματος μέσω του οποίου έχουν προσληφθεί, η υπογραφή ΣΣΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ για τους αντίστοιχους κλάδους και ειδικότητες, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση, καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας καθώς και εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, επίδομα ανεργίας για όλους τους εργαζόμενους στο διάστημα ανεργίας. Τέλος ζητούν την τροποποίηση του άρθρου 103, ενός νόμου που δυσκολεύει την μονιμοποίηση προσωπικού. 

Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε διαδήλωση η οποία τελικά άλλαξε διαδρομή καθώς η αστυνομία δεν επέτρεπε να περάσει η διαδήλωση από δρόμο ο οποίος ήταν παράλληλος με την προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν άλλη μια απόδειξη πως οι αγώνες συνεχίζονται διαρκώς ακόμα και μέσα στις εκλογές. Με αυτή την προοπτική οργανώνουμε την μάχη για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας λεηλάτησαν την περίοδο των μνημονίων και της συνεχιζόμενης λιτότητας. Με έμπνευση από τους αγώνες της τάξης μας μπορούμε να τα πάρουμε όλα πίσω.