Αντίσταση στις Χωματερές: ΚΕΡΑΤΕΑ

Απαράδεκτο ήταν το θέαμα που αντίκρισαν οι πρώτοι κάτοικοι που έφτασαν στο λόφο μετά τη φυγή των τελευταίων αστυνομικών οχημάτων. Ο αρχαιολογικός χώρος είχε μετατραπεί σε…χωματερή με αποφάγια, ενώ πέντε ξύλινα φυλάκια πυροπροστασίας είχαν καεί…για να ζεσταθούν τα ΜΑΤ.

Οι εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι κάτοικοι και δημοσίευσαν πολλές εφημερίδες δείχνουν την καταστροφή σε όλο της το μέγεθος. Οι κάτοικοι της Κερατέας ξέρουν ότι θα υπάρχει συνέχεια για να μην δημιουργηθεί ο ΧΥΤΑ, αφού ο Πεταλωτής μία μέρα μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ βγήκε στα κανάλια για να τονίσει ότι η κυβέρνηση επιμένει στο σχεδιασμό της.

«Δικαίωση και συγκρατημένη αισιοδοξία για τους κατοίκους του Δήμου Λαυρεωτικής που από στιγμή σε στιγμή θα δουν τα ΜΑΤ να αποχωρούν από την πόλη της Κερατέας. Μετά από 4 μήνες αγώνα και αγωνίας για να μη γίνει ο αρχαιολογικός χώρος του Οβριοκάστρου, σκουπιδότοπος… τα νέα είναι καταρχήν ευχάριστα…», αναφέρει ένα κομμάτι της ανακοίνωσης των κατοίκων.

«Οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης εγκαταλείπουν την πολύπαθη πόλη μας αφήνοντας πίσω μια γεύση απογοήτευσης για ότι ζήσαμε αλλά και μια αίσθηση αισιοδοξίας για ότι έρχεται. Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τα κομμάτια των δρόμων μας που είχαν κοπεί στη μέση και να προσπαθήσουμε όσο είναι δυνατόν πιο γρήγορα να κλείσουμε τις πληγές που μας άνοιξε αυτός ο δίκαιος αγώνας».

Την Πέμπτη 28/4 κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των κατοίκων με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.

Διαβάστε επίσης

ΦΥΛΗ: Aυτοί μιλάνε για κέρδη εμείς μιλάμε για ζωές