ΦΥΛΗ: Aυτοί μιλάνε για κέρδη εμείς μιλάμε για ζωές

Το γεγονός ότι μια σειρά από οργανώσεις και συλλογικότητες έχουν αρχίσει να ανακινούν το θέμα ακόμα σε μια σειρά από γειτονιές στην Δυτική Αθήνα, αλλά και το Θριάσιο έχει ανοίξει την συζήτηση για την διαχείριση των σκουπιδιών σε όλα τα επίπεδα. Ηδη έχουν γίνει μια σειρά συζητήσεις, εκδηλώσεις αλλά και συνονισμοί στις γειτονιές της Πετρούπολης, του Καματερού και αλλού και προγραμματίζονται επίσης αρκετές άλλες όπως στις 8 Μάη η συζήτηση που οργανώνει ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Πετρούπολης, η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων με πρωτοβουλία της δημοτικής κίνησης Ανυπότακτη Πετρούπολη στις 15 Μάη αλλά και νέο κάλεσμα συντονισμού της Επιτροπής Κατοίκων Καματερού για τον συντονισμό των επόμενων δράσεων μας!

Παρόλες τις επιθέσεις του Δημάρχου Φυλής - Λιοσίων, Μπουραϊμη (στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Μ. Τρίτη φώναζε ότι «Οποιος είναι με την Κερατέα είναι εναντίον μας και δεν έχει θέση σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο») οι περίπου 300 κάτοικοι που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί απάντησαν αποφασιστικά ότι οι δημοτικοί άρχοντες παλιότερα και τώρα είναι με τους εργολάβους και εισπράτουν παχυλά αντισταθμιστικά οφέλη για την ύπαρξη του ΧΥΤΑ και εμείς 50 χρόνια τώρα εισπράτουμε την υποβάθμιση των ζωών μας και την αύξηση των ποσοστών καρκίνου και αναπνευστικών προβλημάτων στα παιδιά.

Γνωρίζουμε καλά ότι τα συμφέροντα που έχουμε να αντιπαλέψουμε είναι πολλά και μεγάλα! Η πρώτη μικρή νίκη των κατοίκων της Κερατέας μας δίνει δύναμη και ελπίδα και είμαστε μαζί τους! Είμαστε αποφασισμένοι αυτή την φορά μαζί με όλες τις άλλες μάχες που έχουμε να δώσουμε ενάντια στην κυβέρνηση και τα αφεντικά να παλέψουμε επίσης για:

• Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής και να αποκατασταθεί πλήρως η περιοχή.
• Να ανατραπεί ο υπάρχων περιφερειακός σχεδιασμός.
• Ενάντια στη δημιουργία εργοστασίων καύσης στη Φυλή!
• Καμιά αύξηση των δημοτικών τελών για τα κέρδη των εργολάβων των σκουπιδιών!
• Έξω οι ιδιώτες από την διαχείριση των απορριμάτων.
• Διαχείριση των σκουπιδιών με φιλικό τρόπο προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Χαρίκλεια Πετράκη, Πετρούπολη