Δημοτικές εκλογές
Νίκαια: "Ανταρσία στην Κοκκινιά" - Εκδήλωση 12/6

Πλατεία Περιβολάκι, Νίκαια, 12 Ιούνη

Ανοιχτή Εκδήλωση στην πλατεία Περιβολάκι της Νίκαιας πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη 12 Ιουνίου το δημοτικό σχήμα “Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης”, λίγες μέρες μετά την επανεκλογή του για δεύτερη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας Ρέντη και πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. 

Ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν η Κατερίνα Θωίδου, επικεφαλής και δημοτική σύμβουλος Νίκαιας και η Τασούλα Δημητριάδου, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων 12ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας. 

Η Κατερίνα μίλησε αρχικά για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, τονίζοντας ότι η δεύτερη εκλογή της Ανταρσία στην Κοκκινιά στο Δημοτικό Συμβούλιο αναδεικνύει ότι η αντικαπιταλιστική αριστερά έχει παγιωθεί ως μία αναγνωρίσιμη δύναμη που μπορεί να κάνει τη διαφορά με τις ενωτικές της πρωτοβουλίες. Τόνισε ότι ενόψει των βουλευτικών εκλογών έχουμε να δώσουμε μάχες με κλιμάκωση των αγώνων μέσα στην προεκλογική περίοδο και κοινή δράση και εκλογική παρέμβαση της αριστεράς πέρα από το ΣΥΡΙΖΑ, σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.     

Στις μάχες που έχουμε να δώσουμε την επόμενη περίοδο στη Νίκαια αναφέρθηκε η Τασούλα, για να μην αφήσουμε να μετατραπεί ο Δήμος ακόμα περισσότερο σε ανταποδοτική επιχείρηση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το χώρο της Παιδείας. Το επόμενο διάστημα ο Δήμος μαζί με το υπουργείο έχουν αποφασίσει να στοιβάξουν τα  προνήπια σε κοντέινερ στις αυλές των σχολείων, ενώ τα σχολικά κτίρια ρημάζουν και τα σχολεία έχουν γεμίσει χορηγούς αφού η δημοτική αρχή δεν διεκδικεί χρήματα. Τόνισε ότι  σαν “Ανταρσία στην Κοκκινιά” κάναμε ένα άνοιγμα στον κόσμο της αριστεράς, ο οποίος μας στήριξε και τώρα συνεχίζουμε ενωτικά ενάντια στην καταπίεση, την καταστροφή του περιβάλλοντος, το ρατσισμό, το φασισμό. 

Στη συνέχεια το λόγο πήραν η Φιλιώ Φραγκάκου, εργαζόμενη στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας που μίλησε για την μεγάλη απεργία του σωματείου ενάντια στις απολύσεις των καθαριστριών, η Μήτση Μπάμπακου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός που θύμισε τις μάχες του αντιφασιστικού κινήματος στην πόλη και τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ίδρυση της ΚΕΕΡΦΑ, ο Λεωνίδας Κοντουδάκης από την ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας, η Διονυσία Πυλαρινού από το ΣΕΚ.