Τα αίσχη του Ψωμιάδη

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε μετά την καταδίκη του Ψωμιάδη για μείωση προστίμων σε «πρατηριούχο» που τελικά ήταν γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Το Έθνος της Κυριακής γράφει «γνωστό στέλεχος της ΝΔ στη δυτική Θεσσαλονίκη, για οκτώ χρόνια δημοτικός σύμβουλος Ευόσμου με τον «γαλάζιο» δήμαρχο Παναγιώτη Αλεξανδρίδη, μέλος της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα της ΝΔ και άνθρωπος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου την περίοδο που ήταν βουλευτής και στη συνέχεια του Παναγιώτη Ψωμιάδη από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας, ήταν ο «πρατηριούχος» Χρίστος Καραγιαννίδης στον οποίο ο τότε νομάρχης εξαφάνιζε τα πρόστιμά του. Μάλιστα ο τότε δήμαρχος Ευόσμου είχε ορίσει τον «πρατηριούχο» στη διάρκεια της θητείας του ως υπεύθυνο για να διαχειρίζεται και τα... ευρωπαϊκά προγράμματα». Ο Καραγιαννίδης είχε καταδικαστεί πολλές φορές για νοθεία καυσίμων.

Ο Γιάννης Κούτρας το μόνο που έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι να βγει ανοιχτά και να καταγγείλει ότι «η καταδίκη και το σκάνδαλο αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου. Εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις. Δεν είναι η εξαίρεση. Η παράταξη Ψωμιάδη είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά».

Δεν πρόλαβε να τελειώσει την τοποθέτησή του και μέλη της «γαλάζιας» παράταξης θυμήθηκαν ότι «εκτός από παράταξη της διαφθοράς και των σκανδάλων είναι και παράταξη της βίας, των τραμπουκισμών και του παρακράτους», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Άρχισαν να απειλούν και να τον σπρώχνουν. Τα δελτία του Άλτερ και του Άλφα μετέδωσαν τους τραμπουκισμούς το ίδιο βράδυ, ενώ πολλές εφημερίδες (Μακεδονία, Αγγελιοφόρος, Ελευθεροτυπία κ.α) είχαν λεπτομερείς αναφορές στο γεγονός. (Μπορείτε να δείτε βίντεο στο sekonline.gr).

Είναι φανερό ότι χιλιάδες κόσμος της Θεσσαλονίκης ήθελε να δει κάποιον που να βγει και να καταγγείλει καθαρά αυτήν «την πολιτική και το σύστημα που γεννά «Ψωμιάδηδες», όπως υποστηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.