Από την Κατάληψη του Καπιτωλίου... στο ΜΑΡΞΙΣΜΟ

Αυτή η μάχη ξεκίνησε ενάντια σε μια νέα και ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση για την εργατική τάξη. Στο Ουισκόνσιν, ο Κυβερνήτης αποφάσισε να δοκιμάσει να χρησιμοποιήσει τα ελλείμματα της Πολιτείας σαν ένα τρόπο για να περιορίσει το δικαίωμα των δημόσιων υπαλλήλων στις συλλογικές διαπραγματεύσεις!

Παρουσίασε το αυτοαποκαλούμενο «Νομοσχέδιο Μεταρρύθμισης του Προϋπολογισμού» την 1η Μαρτίου. Δεν μας πήρε πολύ να καταλάβουμε ότι ο δύο μηνών Κυβερνήτης που έκανε καμπάνια με την υπόσχεση ότι θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας όχι μόνο σχεδίαζε να εξαφανίσει 2100 θέσεις στην Πολιτεία, αλλά και δικαιώματα που είχαν κερδηθεί με μάχες.

Το σχέδιό του ακόμα μιλούσε για περικοπές στην εκπαίδευση ύψους 834 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια! Το Πανεπιστημιακό Σύστημα της Πολιτείας θα είχε 250 εκατομμύρια περικοπές σε δύο χρόνια. Το Σύστημα των Τεχνικών Κολλεγίων θα είχε 71,6 εκατομμύρια. Η επιχορήγηση στην πόλη και τις Δημοτικές Υπηρεσίες θα έχει περικοπές 96 εκατομμύρια για το 2012. Η επιχορήγηση στις δημόσιες συγκοινωνίες θα κοπεί κατά 10%. Στην Υγεία οι περικοπές θα είναι 31 εκατομμύρια! Και η λίστα συνεχίζεται…

Αντίσταση

Αυτή είναι η τάση που υπάρχει στις Πολιτείες που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους. Αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε γιατί εκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται στις τοπικές εκλογές για να ελέγχουν τους νομοθέτες στις Πολιτείες.

Ο πρώτος που επιχείρησε να κάνει περικοπές ήταν ο Κυβερνήτης μας. Ακολούθησε το Οχάιο, η Φλόριντα, η Νεβάδα και άλλες Πολιτείες. Ο αντεργατικός προϋπολογισμός συνάντησε τρομερή

αντίσταση. Ως γηγενής κάτοικος του Ουισκόνσιν, δεν ήμουν ποτέ ξανά τόσο περήφανος για τους πολίτες μας.

Κατά τη διάρκεια των πολλών κινητοποιήσεων μας στο Καπιτώλιο στο Μάντισον, παρατήρησα ότι θα μας είχε πάρει δέκα χρόνια για να χτίσουμε αυτήν την συνδικαλιστική συνείδηση ανάμεσα στους νέους ανθρώπους. Η νεολαία ήταν εξαιρετική και καταλάβαιναν τι συμβαίνει.

Εμείς κινητοποιούμαστε, οργανώνουμε, μαθαίνουμε, μποϋκοτάρουμε και ανακαλούμε αυτούς τους τυράννους. Έχουμε μακρά παράδοση στο Ουισκόνσιν να παλεύουμε για τα δικαιώματα των εργατών.

Η αποζημίωση των εργατών και τα δικαιώματα των ανέργων ξεκίνησαν από εδώ. Το μεγαλύτερο συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων ιδρύθηκε στο Ουισκόνσιν. Μερικοί μας πιστώνουν και το Σαββατοκύριακο (40 ώρες δουλειά την εβδομάδα).

Αλληλεγγύη για πάντα! Ζήτω η Διεθνής!

Μπράιαν Βέρντιν

• Ο Μπράιαν Βέρντιν είναι καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Τεχνικό Κολέγιο του Μιλγουόκι και μέλος του Συνδικάτου των Καθηγητών (American Federations of Teachers Unions). Συμμετέχει ενεργά στο αντιπολεμικό κίνημα από τη δεκαετία του ‘70 και είναι μέλος στο τοπικό παράρτημα του Συμβουλίου για την Παγκόσμια Ειρήνη και την Ένωση «National Association for the Advancement of Colored People». Το 2002 ήταν υποψήφιος για το Κονγκρέσο με τα ψηφοδέλτια των Πράσινων του Ραλφ Νέϊντερ.