Η Αριστερά
Η μάχη των εκλογών: Υποψήφιοι από τις μάχες που δώσαμε μαζί

«ΑΝΤΑΡΣΥΑ δυνατή - Η ελπίδα για τις εργατικές μάχες που έχουμε μπροστά μας». Με αυτό το σύνθημα ζητάμε την στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους εργατικούς χώρους και τις γειτονιές και η ανταπόκριση είναι άμεση. 

Το εργατικό κίνημα και η νεολαία γνωρίζει την αντικαπιταλιστική αριστερά και τον ρόλο που έχει παίξει τα τελευταία δέκα χρόνια στους αγώνες σε όλα τα επίπεδα. Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών με την εκλογή για πρώτη φορά έξι κοινοτικών συμβούλων με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» είναι άλλη μία επιβεβαίωση ότι ο κόσμος ενισχύει την Αριστερά που είναι στήριγμα καθημερινά στους αγώνες του. Αναγνωρίζει σε αυτήν τη δύναμη για να μπορέσει να τους δώσει από καλύτερη θέση και νικηφόρα.

Την Αριστερά που ενάντια στις επιθέσεις οργανώνει απεργίες για προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, ενάντια στα κλεισίματα και τις ιδιωτικοποιήσεις για να τα πάρουμε όλα πίσω. Που ενάντια στο σεξισμό και τις διακρίσεις οργάνωσε την για πρώτη φορά απεργιακή 8 Μάρτη και συμμετείχε με τα συνδικάτα στο μεγαλύτερο Pride στην Αθήνα. 

Ενάντια στο ρατσισμό και την ισλαμοφοβική υστερία, από την αρχή βρέθηκε στο πλευρό των προσφύγων, πάλεψε επίμονα και συνεχίζει να παλεύει για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ανοίξουν τα σύνορα, για την ιθαγένεια και τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Στήριξε τους αγώνες για στέγαση στα κτίρια του Δήμου Αθήνας, στήριξε τους εκπαιδευτικούς στον αγώνα για να μπουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία.

Στην πρώτη γραμμή του αντιφασιστικού κινήματος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοστάτησε στο να κλείσουν τα γραφεία- ορμητήρια των νεοναζί στις γειτονιές και προεκλογικά άνοιξε την καμπάνια για να μην μπουν οι φασίστες στη Βουλή αλλά στη φυλακή, εκεί που πρέπει να είναι οι Κασιδιάρηδες και οι Μιχαλολιάκοι. 

Καλούμε όλους και όλες να δυναμώσουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά, κόντρα στις απειλές του Μητσοτάκη και τα ψέματα του Τσίπρα ότι δήθεν δεν υπάρχει εναλλακτική. Υπάρχει, είναι οι αγώνες μας και τους οργανώνουμε από τώρα!

Νίκη Αργύρη 
μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποψήφια στην Α’ Αθήνας

Στις εργατογειτονιές των Δυτικών, του 70% στο δημοψήφισμα, στις γειτονιές με μια πλούσια παράδοση αγώνων και με δυνατή αριστερά η συζήτηση έχει φουντώσει. Ο κόσμος δεν είναι ηττημένος αλλά οργισμένος και γεμάτος ερωτήματα για το πώς μπορούμε να σταματήσουμε τα ζόμπι της δεξιάς. 

Η παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτή την προεκλογική περίοδο είναι πολύ κρίσιμη. Καταρχάς για να σπάσει την ηττοπάθεια που καλλιεργείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και για να θυμίσει στους εργαζόμενους και τη νεολαία τους αγώνες που έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Διεκδικούμε από αυτόν τον κόσμο να ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί είναι η χρήσιμη αριστερά που πήρε τις κινηματικές πρωτοβουλίες. Την πρωτοβουλία να μην αφήσουμε να πατήσουν το πόδι τους στις γειτονιές μας οι δολοφόνοι νεοναζί της Χ.Α, που έχει αποτέλεσμα να παλεύουμε να μην μπουν στη Βουλή, αλλά στη φυλακή. Την οργάνωση των απεργιών για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και για μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, τους δήμους και τα σχολεία. Την οργάνωση της απεργιακής 8 Μάρτη ενάντια στις σεξιστικές διακρίσεις και για ίσα δικαιώματα των γυναικών της εργατικής τάξης. Ο κόσμος που δώσαμε μαζί όλες αυτές τις μάχες έχει εμπειρίες τι σημαίνει η ρεφορμιστική αριστερά στην κυβέρνηση και η συζήτηση είναι προχωρημένη. Διεκδικούμε να μας ψηφίσει τώρα που τα ξεπουλήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν καθαρά τα αδιέξοδα του κοινοβουλευτικού δρόμου. Οι αντικαπιταλιστικές λύσεις, η κρατικοποίηση των τραπεζών, η διαγραφή του χρέους, ο εργατικός έλεγχος είναι που μπορούν να δώσουν εργατική διέξοδο στην κρίση. Δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτές τις εκλογές θα είναι πραγματική ανάσα και στήριγμα για όλες τις οικονομικές και πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Λίλιαν Μπουρίτη 
μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποψήφια στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθήνας

Θέλουμε στις εκλογές στις 7 Ιούλη να δώσουμε φωνή με την ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλον τον κόσμο της Αριστεράς που παλεύει να κόψει το δρομο στη Δεξιά και καταλαβαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί. 

Παίξαμε ρόλο στις μεγάλες και μικρές απεργίες, όπου κι αν έγιναν στις γειτονιές μας. Από τα νοσοκομεία Παίδων στο Γουδί, μέχρι το αμαξοστάσιο της Τραμ ΑΕ στο Ελληνικό. Συσπειρώσαμε μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ μια σειρά κινήσεις εκπαιδευτικών και δημοτικών σχημάτων για να αντιμετωπίσουμε ενωτικά τη φασιστική απειλή στις γειτονιές μας. Δεν είναι τυχαίο ότι στου Ζωγράφου για παράδειγμα οι χρυσαυγίτες σημείωσαν κατακόρυφη πτώση. Δώσαμε ιδέες και χρόνο για συζήτηση στα μεγάλα ζητήματα της γυναικείας καταπίεσης, φτάνοντας στην επιτυχία της φετινής απεργιακής 8 Μάρτη. Οργανώσαμε τα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στις 16 Μάρτη διεκδικώντας σπίτια και δουλειά για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Έχουμε πολλές μάχες μπροστά μας τώρα που η δεξιά διεκδικεί να επιστρέψει και ξέρουμε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην οργάνωση της αντίστασης. Αλλά χρειάζεται να δυναμώσει κι άλλο. Οι δημοτικές εκλογές έδειξαν ότι μπορούμε και να σπάμε το αντιδημοκρατικό όριο του 3%. Με αυτόν τον αέρα θέλουμε να οργανώσουμε τους αγώνες μαζί με όλον αυτόν τον κόσμο και γι'αυτό στις 7 Ιούλη διεκδικούμε και την ψήφο του.

Κατερίνα Σεβαστάκη 
άνεργη, υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Β3 Νότιο Τομέα Αθήνας

Στον δρόμο προς τις εκλογές στις 7 του Ιούλη η μάχη ενάντια στην εγκληματική ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής είναι κορυφαία. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή παίζουν καθοριστικό ρόλο μαζί με το εργατικό κίνημα και τη νεολαία, στον αγώνα να μην μπουν στη Βουλή οι φασίστες, αλλά βαθιά στη φυλακή.

Και στο βόρειο τομέα της Αθήνας έχουμε δώσει όλο το προηγούμενο διάστημα μεγάλες μάχες μέσα στις γειτονιές ενάντια στις φασιστικές προκλήσεις. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΚΕΕΡΦΑ απευθυνόμενοι σε όλη την αριστερά, τη ΛΑΕ, το ΚΚΕ και τον κόσμο που είχε στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα σωματεία και τους φορείς των γειτονιών μας, πήραμε πρωτοβουλίες για το κλείσιμο των “γραφείων” της Χρυσής Αυγής τόσο στο Ηράκλειο Αττικής, όσο και στο Μαρούσι, πετυχαίνοντας το κλείσιμό τους! 

Οργάνωσαμε μεγάλες διαδηλώσεις μαζί με την Πακιστανική Κοινότητα στη Νέα Ιωνία ενάντια στις επιθέσεις των νεοναζί σε μετανάστες. Με συνεχή παρουσία μέσα στις γειτονιές, με διαδηλώσεις, εκδηλώσεις και αντιφασιστικες συναυλίες δίνουμε το μήνυμα ότι οι φασίστες δεν χωράνε στις γειτονιές μας!

Στην ΕΡΤ μαζί με τους εργαζόμενους και το συνδικάτο τους δώσαμε μάχη ενάντια στην προβολή της Χρυσής Αυγής από τη δημόσια τηλεόραση, φτάνοντας στο σημείο, μέσα στην προεκλογική περίοδο η ΠΟΣΠΕΡΤ να κηρύσσει στάσεις εργασίας για να μπλοκάρει απεργιακά την προβολή των νεοναζί!

Μέσα στην προεκλογική περίοδο στις 27 του Ιούνη βρεθήκαμε όλοι μαζί έξω από το Εφετείο στη δική της Χρυσής Αυγής διεκδικώντας ισόβια για τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζατ Λουκμάν. Διεκδικούμε και στις 7 του Ιούλη μια δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά αλλά και ένα δυνατό αντιφασιστικό κίνημα για να πετάξουμε τους φασίστες έξω από τη Βουλη, έξω από τις γειτονιές μας και να τους στείλουμε στη φυλακή! 

Αλεξάνδρα Μαρτίνη 
φοιτήτρια ΑΣΚΤ, ΚΕΕΡΦΑ, υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Β1 Βόρειο τομέα Αθήνας

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, από το αποτέλεσμα της δεξιάς στις εκλογές του Μαΐου, άρχισε η νεοφιλελεύθερη αντεπίθεση σε ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος. Οι μεγάλες αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων, με μπροστάρη τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Πατούλη, άρχισαν να εκβιάζουν και να κάνουν λοκάουτ κόβοντας τις εξετάσεις για τον κόσμο.

Οι καναλάρχες σέρνουν στα δικαστήρια τον ΕΔΟΕΑΠ, με σκοπό να τον εξοντώσουν. Η προσφυγή των μιντιαρχών για την κατάργηση της καταβολής 2%, που υποχρεούνται να δίνουν υπέρ του ταμείου επικουρικής ασφάλισης και περίθαλψης των εργαζομένων, δείχνει ότι υπάρχει στρατηγικό πλάνο του κεφαλαίου στο να τελειώνουν με τα... τελευταία κεκτημένα της εργατικής τάξης.

Η απάντηση του κόσμου της εργασίας, πρέπει να είναι η κλιμάκωση της ταξικής πάλης και κάθε είδους κοινωνικού αγώνα για την αντικαπιταλιστική προοπτική και την κοινωνική απελευθέρωση.

Η στήριξη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ψήφος στις ελπίδες για συσπείρωση και κλιμάκωση της εργατικής αντίστασης και αντεπίθεσης, μακριά από σεχταρισμούς και λογικές μικρομάγαζων.

Στις 7 Ιουλίου ο κόσμος πρέπει να δώσει την εκλογική μάχη τιμώντας και στηρίζοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να δώσει σε αφεντικά και – όποια επόμενη - κυβέρνηση να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν περίπατο. Την επόμενη μέρα θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια ισχυρή αντίσταση από τα κάτω με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δυνατή.

Χρήστος Κουγιτέας 
εικονολήπτης, υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην εκλογική περιφέρεια Β 'Πειραιά

Η φετινή προεκλογική περίοδος είναι γεμάτη με εργατικές αντιστάσεις, εκρήξεις και διεκδικήσεις. Από τις αρχές Μάη μέχρι σήμερα, δεκάδες χώροι και κλάδοι έχουν βγει στον απεργιακό δρόμο. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ και μόνιμοι, για προσλήψεις και οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία. Οι εργολαβικοί της ΔΕΠΑ για την μονιμοποίηση τους, οι τραπεζοϋπάλληλοι στην Εθνική και την Πειραιώς, οι εργάτες της Frigoglass, οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό – Επισιτισμό για την σύμβαση, οι εργαζόμενοι στη Σιδενόρ, στην ΕΥΑΘ, οι Ναυτεργάτες και ο κατάλογος κυριολεκτικά δεν έχει τέλος. 

Η εικόνα του τελευταίου μήνα δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η επιχειρηματολογία ότι ο κόσμος της δουλειάς τάχα  «στρέφεται προς τα δεξιά»  ή ακόμη χειρότερα «δεν καταλαβαίνει το συμφέρον του» είναι εκτός τόπου και χρόνου. Οι εργαζόμενοι όλη την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζονται και διεκδικούν, και ακόμη και μέσα στην προεκλογική περίοδο επιμένουν αγωνιστικά και αριστερά. Για να πάρουν πίσω όλα όσα μας στέρησαν τα μνημόνια, αυτά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να υλοποιήσει, αφού υποκλίθηκε στις ανάγκες του ελληνικού καπιταλισμού και όχι στις ανάγκες και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων. 

Αυτοί οι αγώνες είναι ταυτόχρονα η πραγματική ελπίδα για να βάλουμε φραγμό στις επιθέσεις που φαντασιώνεται ο Μητσοτάκης. Η εργατική τάξη είναι η δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και χρειαζόμαστε μια αριστερά που να εμπιστεύεται τον κόσμο στους χώρους δουλειάς, να τον στηρίζει στις μάχες που δίνει, να αγωνίζεται μαζί του και να ανοίγει τον δρόμο για την αντικαπιταλιστική διέξοδο. 

Αυτήν την προσπάθεια κάνουν ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων, το ΣΕΚ που τα στηρίζει, αλλά και συνολικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με αυτόν τον προσανατολισμό χρειάζεται να κινηθεί όλη η αριστερά την επόμενη περίοδο. Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει δύναμη στην προοπτική να τραβήξουμε όλη την αριστερά, σε ενωτικούς αγώνες για να κερδίσουν οι εργατικές ανάγκες, για να ανοίξει ο δρόμος για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

Τάσος Αναστασιάδης
μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Α’ Πειραιά

Πλησιάζοντας στην Κυριακή 7 Ιούλη και ενώ η ζωή του καθημερινού ανθρώπου γίνεται όλο και πιο δύσκολη, το δίπολο Μητσοτάκη – Τσίπρα ανταγωνίζεται για τις φοροαπαλλαγές που ο καθένας τους υπόσχεται ότι θα καλυτερέψουν τις ζωές μας, ενώ ετοιμάζονται να τα δώσουν όλα στο μεγάλο κεφάλαιο. Ούτε κουβέντα για επάνοδο στην προ μνημονίων κατάσταση για μισθούς και συντάξεις. Το ίδιο για τους μικρούς επαγγελματίες, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και κατάσταση στα όρια της εξάντλησης για όσους καταφέρνουν ακόμα να επιβιώνουν στο χώρο της δουλειάς.

Μέσα στην τελευταία τετραετία, με τις επιθέσεις να συνεχίζονται στην εργατική τάξη, συνεχίστηκαν και οι μάχες της αντίστασης στα μνημόνια, στα ξεπουλήματα του δημόσιου πλούτου, στους πλειστηριασμούς, στους φασίστες, στον εθνικισμό, σε παντός είδους ρατσισμό, στις πολιτικές των κλειστών συνόρων που οδήγησαν και οδηγούν χιλιάδες κόσμο στο θάνατο, στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών και του ελληνικού κεφαλαίου σε Αιγαίο και Μεσόγειο, στην πολεμοκαπηλεία και τους εξοπλισμούς. Ταυτόχρονα, ένα σωρό μάχες για να κρατηθούν οι δουλειές και η κοινωνική πρόνοια.

Κεντρικός πόλος σ’ αυτές τις μάχες ήταν, είναι και θα είναι ανυποχώρητα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Προχωράμε και επιμένουμε, με βάση το Αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα. Γιατί μόνο με τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, την έξοδο από Ε.Ε. και ευρώ,  θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τα τρωκτικά, που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε.

Ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα σημάνει ενίσχυση στη δυναμική μας, ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε να οργανώνουμε τις μάχες, με στόχο το Σοσιαλισμό: μια κοινωνία που θα έχει για κέντρο τον άνθρωπο και όχι το κέρδος.

Αθανάσιος Γ. Κολότσιος
Μηχανολόγος Μηχανικός, π. πρόεδρος ΣΜΗΒΕ 2009-2016, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΚΜ, ηθοποιός, υποψήφιος Α’ Θεσσαλονικής

“Ανάπτυξη” είναι η λέξη που βρίσκεται συνεχώς στο στόμα των υποψήφιων διεκδικητών της εξουσίας μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. 

Η ιστορία και οι εμπειρίες μας των τελευταίων χρόνων έχουν δείξει σε τι μεταφράζεται στην πράξη αυτή η λέξη: Καταστροφή του περιβάλλοντος, μπάζωμα των ρεμάτων, υφαρπαγή των παραλιών και όλων των δημόσιων χώρων, αποχαρακτηρισμός χιλιάδων στρεμμάτων δασικών εκτάσεων, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής για την πλειοψηφία των ανθρώπων.    

Στη γειτονιά μας, στη Ραφήνα, πέρσι κάηκαν 13.000 στρέμματα δάσους, τουλάχιστον 102 άνθρωποι, πάνω από 3.000 σπίτια και χιλιάδες ζώα, για τα οποία ακόμη εκκρεμούν δίκες και οι άνθρωποι περιμένουν βοήθεια. Ταυτόχρονα είμαστε αντιμέτωποι με τα σχέδια καταστροφής ενός από τα λιγοστά φυσικά ρέματα που απέμειναν στην Αττική, του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. 

Εξυπηρετώντας τα συμφέροντα επέκτασης της Cosco στον Πειραιά, πάνε να μετατρέψουν το λιμάνι της Ραφήνας στο μεγαλύτερο επιβατηγό λιμάνι της Αττικής, μετατρέποντας τη ζωή των κατοίκων της περιοχής σε κόλαση καυσαερίων-κυκλοφορικού κομφούζιου και τις παραλίες σε αποδέκτη απόνερων της ασυδοσίας των εφοπλιστών. Σε όλη τη χώρα, επιχειρησιακά σχέδια «αξιοποίησης» της παραλιακής ζώνης στο όνομα της «ανάπτυξης», μετατρέπουν τις παραλίες μας σε εύκολη λεία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Το μόνο που μπορεί να εξασφαλίσει ότι η φωνή των ανθρώπων θα εισακούεται είναι η ενεργή συμμετοχή και η κινητοποίηση από τα κάτω για να σταματήσουμε αυτές τις επιθέσεις. Σε μια περίοδο που ο Μητσοτάκης εμφανίζεται απειλώντας ότι θα επιταχύνει όλες τις επιθέσεις που υλοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν υπάρχουν σωτήρες να εμπιστευτούμε τις ζωές μας παρά μόνο εμείς οι ίδιοι και οι αγώνες μας. 

Σήμερα, όσο ποτέ, είναι επίκαιρο αυτό που φωνάζαμε στη Γένοβα “το περιβάλλον και οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη των καπιταλιστών”. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει ξεκάθαρα αυτό το αίτημα και κυρίως έχει στηρίξει στην πράξη τα κινήματα για το περιβάλλον. Η εκλογική ενίσχυσή της στις 7 Ιουλίου θα είναι δύναμη για αυτούς τους αγώνες μας.

Εμμανουέλα Τερζοπούλου 
χημικός, περιβαλλοντικό κίνημα υπεράσπισης ρεμάτων, υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής

Nα κλείσουν οι βάσεις

Τα δύο κόμματα που διεκδικούν την πρωτιά σε αυτές τις εκλογές προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο κλίμα πόλωσης. Ψεύτικο, αφού στα περισσότερα ζητήματα έχουν χαράξει όμοια στρατηγική. Δώρα στους δανειστές με τα πρωτογενή πλεονάσματα και συνέχιση της λιτότητας, συνεργασία με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο για την ΑΟΖ και φυσικά να συνεχίσει το ελληνικό κράτος να είναι από τους καλύτερους συμμάχους του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ.

Ειδικά με την απειλή του Τραμπ για πόλεμο με το Ιράν επανέρχεται το διαρκές αίτημα του να φύγουν οι βάσεις από την Σούδα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Γι’ αυτό και περισσότερο παρά ποτέ είναι αναγκαίο ένα αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, διεθνιστικό κίνημα που, αποφεύγοντας τη λογική των «ίσων αποστάσεων», θα σταθεί απερίφραστα στο πλευρό των λαών και των κινημάτων που αντιστέκονται. Σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουμε δώσει πολλές μάχες ενάντια στους πολέμους και τον εθνικισμό και έχουμε να δώσουμε συνέχεια.

Είναι μία από τις διεκδικήσεις που έχουμε και ως δημοτικό σχήμα στα Χανιά και με την επανεκλογή μας στις προηγούμενες εκλογές είναι μια εγγύηση ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και σε αυτό το επίπεδο ενάντια στις βάσεις. Οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής δεν είναι αποκομμένες ή κάτι διαφορετικό από όλα αυτά που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, στα μέτωπα, τα σωματεία και τις γειτονιές και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και μετά τις εκλογές, άσχετα με το ποιος θα βγει στην κυβέρνηση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει να είναι παρούσα στους οικονομικούς και πολιτικούς αγώνες, όπως ακριβώς έχει κάνει τα τελευταία δέκα χρόνια, από όταν ιδρύθηκε. Ο καπιταλισμός δεν διορθώνεται, ανατρέπεται, για αυτό και η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημαίνει ενίσχυση των αγώνων και ξεδίπλωμά τους μέσα στην επόμενη περίοδο, αφού ό,τι και να μας λένε η κρίση τους, οικονομική και πολιτική, έχει ακόμα πολύ δρόμο. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμά της δείχνει τον δρόμο για μια κοινωνία χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο κέντρο της αλλαγής.

Μανώλης Φιωτάκης 
τεχνικός, υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νομό Χανίων

Στις 7/7 οι κάλπες ξανανοίγουν. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι μία ευκαιρία για να δώσουμε ηχηρή απάντηση στο ποιος θέλουμε να κάνει  κουμάντο στις ζωές μας.

Όχι, δεν θέλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ενισχυμένο εκλογικά, θέλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την απάντηση που του αρμόζει από αριστερά, θέλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ καταρρακωμένο από τον κόσμο που αντιστέκεται. Από εκείνο τον κόσμο που ανάμεσα στο συμβιβασμό και στο φόβο επέλεξε να απαντήσει με ένα ηχηρό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015. Από εκείνο τον κόσμο που δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για να μη σηκώσει κεφάλι ποτέ ξανά η Χρυσή Αυγή, που δεν έπαψε να διεκδικεί το δικαίωμά του στη δωρεάν Υγεία, στη δημόσια Παιδεία, που μπήκε μπροστά στις μπουλντόζες όταν του κόβανε τα δέντρα και δεν θα διστάζει να μπει και μπροστά στα γεωτρύπανα όταν θα αρχίσουν οι οικοπεδοποιήσεις των θαλασσών.

Όχι, δεν θέλουμε την ΝΔ αυτοδύναμη και όλα τα αρπαχτικά που ακονίζουν τα μαχαίρια τους να ορέγονται τις ζωές μας. Η Δεξιά πρέπει να λάβει την απάντηση ότι απέναντί της θα έχει μια αριστερά που δεν κλείνει συμφωνίες με το ΝΑΤΟ, το Ισραήλ και τον Τράμπ. Απέναντί της θα έχει τα πιο μαχητικά κομμάτια της εργατικής τάξης, απέναντί της θα έχει την γενική απεργία, την κρατικοποίηση των τραπεζών, την διαγραφή του χρέους, απέναντί της θα έχει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.   

Tόνια Αντωνίου
μηχανικός, μέλος ΣΜΤ, υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νομό Ηρακλείου

Kόντρα στο ρατσισμό

Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δυναμώνουμε τους αγώνες μας για να τα πάρουμε όλα πίσω. 

Ενάντια στα ξεπουλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθεια της δεξιάς να επιστρέψει στο προσκήνιο, δυναμώνουμε τις ελπίδες μας ότι μπορούμε να κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες.

Η αντικαπιταλιστικη αριστερά στα Ιόνια έχει δώσει τεράστιες μάχες και έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στις απολύσεις και τα μνημόνια, τις προσπάθειες ιδιωτικοποιησης Υγείας και Παιδείας. Έχει βρεθεί στην καρδιά όλων των κινητοποιήσεων των κατοίκων ενάντια στην οικολογική καταστροφή, την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας. 

Έχει στηρίξει στην πράξη τις προσπάθειες ενός ολοκλήρου κόσμου για αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ανάλογων αμοιβών στον Τουρισμό, την αποκαλούμενη "βαριά βιομηχανία" της χώρας. Ήμασταν εκεί σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στους φασίστες, οργανώνοντάς τις και διεκδικώντας ότι τα νησιά του Ιονίου θα είναι ένας ασφαλής, φιλοξενος και ανοιχτός τόπος για όσους πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν εδώ. 

Κόντρα στο ρατσισμό και το δηλητήριο όσων μιλούσαν για Ευρώπη φρούριο, η φωνή μας για σύνορα ανοιχτά και νομιμοποιηση όλων των μεταναστών έφτασε παντού και απέδειξε στην πράξη ότι μπορούμε να ζήσουμε και να παλεύουμε όλοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες. Αυτούς τους αγώνες διεκδικούμε να ενισχύσουμε και να απλώσουμε ακόμα παραπέρα με όχημα τις εκλογές στις 7 Ιούλη. Μετά από σχεδόν μια δεκαετία επιθέσεων και μνημόνιων, τώρα περισσότερο από ποτέ δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημαίνει ότι αυτοί οι αγώνες μπορούν να είναι αποτελεσματικοί. 

Στην Ζάκυνθο όλα τα μέτωπα είναι μπροστά μας και ανοιχτά. Χρειάζεται για άλλη μια φορά να βρεθούμε όλοι μαζί απέναντι στις προσπάθειες που γίνονται στο νησί για εξορύξεις πετρελαίων που θα έχουν καταστροφικεές συνέπειες για το περιβάλλον και τις ζωές με μόνο σκοπό το κέρδος των καπιταλιστών. Το νησί έχει πλημμυρίσει σκουπίδια για άλλη μία φορά και η αντικαπιταλιστικη αριστερά χρειάζεται να εξασφαλίσει ότι θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα προς όφελος των κατοίκων και χωρίς ιδιωτικοποίηση. Παλεύοντας παράλληλα με τους χιλιάδες εργαζόμενους στον Τουρισμό για συλλογικες συμβάσεις εργασίας και συνθήκες εργασίας που δεν θα θυμίζουν Μανωλάδα. Αυτή είναι η μόνη δύναμη που μας δίνει ελπίδα ότι όχι μόνο δεν θα γυρίσουμε πίσω αλλά θα κερδίσουμε όλες τις μάχες και των προηγούμενων χρόνων και τώρα! 

Τόνια Λαχανιώτη 
ξενοδοχοϋπάλληλος, υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νομό Ζακύνθου

Στην πρώτη γραμμή

Έχουμε μπει στη τελική ευθεία για τις εκλογές της 7ης Ιούλη και στο Βόλο έχουμε πολλούς λόγους για να δώσουμε με αισιοδοξία αυτή τη μάχη και να βγάλουμε πιο δυνατή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.  

Όλα τα τελευταία χρόνια βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των αγώγων, ενάντια στη λιτότητα, τους φασίστες και τον ρατσισμό. Ο Βόλος είναι από τις πρώτες πόλεις που καταφέραμε να κλείσουμε τα γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής όπου είχαν μάλιστα εκλεγμένο βουλευτή τον υπόδικο Ηλιόπουλο, πρωτοπαλίκαρο στα τάγματα των νεοναζί. Φοιτητές, εργαζόμενοι, νεολαίοι έπειτα από μεγάλες κινητοποιήσεις δεν αφήσαμε χώρο στους φασίστες και υποδεχθήκαμε τους πρόσφυγες στην πόλη και τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας λέγοντας πως ο Βόλος είναι πόλη αντιρατσιστική.

Οι φοιτητές έδωσαν το στίγμα τους με τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις απέναντι σε κάθε μέτρο που χτυπούσε τα πανεπιστήμια, αλλά και δίπλα στους εργατικούς αγώνες και τις απεργίες των εκπαιδευτικών, της ΕΡΤ, των διοικητικών και όλων όσων αντιστέκονταν. 

Πολύ πρόσφατα ήρθαν οι εικόνες από τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην καύση σκουπιδιών από το τοπικό εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Σε μία περίοδο που η κλιματική αλλαγή παίρνει δραματικές διαστάσεις, δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν βάζοντας στο στόχαστρο τα συμφέροντα των πολυεθνικών αλλά και του Μπέου που ήταν και είναι με το πλευρό τους.

Αυτούς τους αγώνες θα χρειαστεί να θυμηθούμε, προβάλλοντας την αντικαπιταλιστική εναλλακτική. Με αυτό το τρόπο μπορούμε να φράξουμε το δρόμο στον Μητσοτάκη αλλά και στους συμβιβασμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημήτρης Στεφανάκης 
αρχιτέκτονας, υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νομό Μαγνησίας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημαίνει δύναμη για το σήμερα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις πρόσφατες τοπικές εκλογές πέτυχε να εκλέξει περιφερειακό σύμβουλο στον Έβρο και δεκάδες άλλους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους σε πολλά άλλα σημεία της χώρας. 

Το πέτυχε αυτό χάρη στο γεγονός ότι στις τάξεις της στρατεύονται χιλιάδες αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Κοιτάζοντας τα ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων σπανίως θα δει κανείς μέσα σε αυτά εργαζόμενους, φοιτητές, αγρότες, συνταξιούχους. Ο κόσμος μας γνωρίζει και μας εκτιμά γιατί μας έχουν δει στους αγώνες μαζί, έχουμε παλέψει μαζί, ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους και γι' αυτό ένα κομμάτι του μας ψήφισε τον Μάιο. 

Αλλά ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν σημαίνει μόνο τίμιοι αγωνιστές που δεν θα σε πουλήσουν στην στροφή. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι εκείνη η δύναμη, που απέναντι στις αυταπάτες για ανάπτυξη και καλύτερες μέρες, απαντάει ξεκάθαρα ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί με τη θηλιά ενός δημόσιου χρέους 360 δις ευρώ στο λαιμό μας -και ζητάει την πλήρη διαγραφή του.

Δεν είναι κάτι για το μέλλον αυτό, αφορά το σήμερα. Που θα βρεθούν λεφτά για τα νοσοκομεία, την Παιδεία, τις συντάξεις, όταν την επόμενη τετραετία θα πρέπει να πληρωθούν 44 δις ευρώ για αποπληρωμές του χρέους; Είμαστε αντιμέτωποι με ένα σύστημα που δεν θα αφήσει να ζήσουμε ούτε εμάς ούτε τα παιδιά μας που θα καλούνται να πληρώνουν τα σπασμένα των τραπεζών μέχρι το 2060. Απέναντι στους εκβιασμούς αυτών που κλείνουν τα εργοστάσια από την Πάτρα μέχρι τον Έβρο, η άμεση απάντηση που δίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι οι εργατικοί αγώνες και ο εργατικός έλεγχος. Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση όχι μόνο στις τράπεζες, που τις έχουμε χιλιοπληρώσει, αλλά και στο εργοστάσιο, να το πάρουν στα χέρια τους αυτοί που το δουλεύουν και το κρατάνε οι ίδιοι. 

Η ΝΔ απειλεί ότι θα κλιμακώσει ιδιωτικοποιήσεις και λιτότητα αλλά ταυτόχρονα συνεχίζει όλα τα ανοίγματα στην ακροδεξιά. Στον Έβρο, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή απέσυρε έναν από τους υποψηφίους του για να τον αντικαταστήσει με τον Π.Φαραντάτο, ένα απόστρατο ταγμένο στην ακροδεξιά, ήδη από το 1982 -όταν ως εύελπις είχε διατάξει συνάδελφό του να γονατίσει και να φωνάξει «Κάτω ο κομμουνισμός» και όταν αυτός αρνήθηκε τον έστειλαν στο νοσοκομείο. 

Η ΚΕΕΡΦΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την ενωτική τους δράση είναι δύναμη προκειμένου το αντιφασιστικό κίνημα να μπορέσει να βάλει φραγμό στην φασιστική απειλή, τον ρατσισμό και την άνοδο της ακροδεξιάς, όπως έχουμε αποδείξει με μια σειρά από κινητοποιήσεις στην Αλεξανδρούπολη και στον Έβρο. 

Γιώργος Μποτσίδης
μέλος ΔΣ Ε.Κ Έβρου, υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νομό Έβρου

Διεθνιστική φωνή

Τη λέξη “ανάπτυξη” επαναλαμβάνουν στα προγράμματα τους η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόμενοι και οι δύο φοροαπαλλαγές και κίνητρα για τους πλούσιους που θα ανοίξουν τάχα θέσεις εργασίας. 

Στη Θράκη γνωρίζουμε πολύ καλά που έχουν οδηγήσει αυτού του είδους οι πολιτικές που πάντα στο όνομα της “ανάπτυξης” εφάρμοσαν όλα αυτά τα χρόνια η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τελευταίος ο ΣΥΡΙΖΑ: κλεισίματα εργοστασίων, αποψίλωση της υπαίθρου, μαζική μετανάστευση αγροτών και εργατών είτε μόνιμα είτε εποχικά στις χώρες της ΕΕ για να μπορέσουν να θρέψουν τις οικογένειές τους, καταστροφή του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτής της “αναπτυξιακής πολιτικής” εντάσσονται και τα σχέδια που αφορούν τις εξορύξεις υδρογονανθράκων από μεγάλες πολυεθνικές γύρω από τις οποίες οξύνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και αφορούν τις άρχουσες τάξεις αυτών των χωρών. Το ελληνικό κράτος με τον άξονα Ελλάδα-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ και τις πλάτες των ΗΠΑ, κηρύσσει μονομερώς τις δικές του ΑΟΖ και από την άλλη ο τουρκικός καπιταλισμός διεκδικεί το δικό του μερίδιο σε αυτήν τη μοιρασιά.

Οι λαοί δεν έχουν τίποτε να κερδίσουν ούτε από την “ανάπτυξή” τους ούτε από τους ανταγωνισμούς τους, επιλογές που ο Μητσοτάκης απειλεί να συνεχίσει και να κλιμακώσει σε ένα δρόμο που του άνοιξε η προσαρμογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  σε όλες τις βασικές επιλογές της άρχουσας τάξης. 

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου κάθε ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεταφράζεται σε δύναμη για τους αγώνες της εργατικής τάξης και ενίσχυση της διεθνιστικής της φωνής κόντρα στους μεταμνημονιακούς “μονόδρομους” λιτότητας αλλά και τα πολεμοκάπηλα σχέδια των από πάνω. 

Τζεμαλή Μηλιαζήμ 
δάσκαλος, επικεφαλής της “Ανταρσίας στην Ξάνθη” και υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νομό Ξάνθης

Είμαι τσιγγάνος και στον Ασπρόπυργο που μένω έχω δει τα ποντίκια να δαγκώνουν παιδάκια δύο ετών. Αν έρθετε στον Ασπρόπυργο και δείτε τη βρωμιά που υπάρχει από την χωματερή θα φύγετε όπως ήρθατε. Kαι έρχεται ο Μητσοτάκης και υπόσχεται να βάλει χιλιάδες αστυνομικούς στις γειτονιές δήθεν για την προστασία μας, για την ασφάλειά μας. Από που θα τα βρει, από τα λεφτά που δόθηκαν για τους τσιγγάνους από την ΕΕ και ποτέ δεν καταλήγουν σε αυτούς; 

Και ο Τσίπρας υποσχόταν το 2015 πριν έρθει στην εξουσία ότι θα δώσει στους νέους εργασία, θα αυξήσει τις συντάξεις στους ηλικιωμένους, αλλά το μόνο που έδωσε ήταν τα 200 ευρώ. Αντί να κάνει σπίτια για τους τσιγγάνους στον Ασπρόπυργο έβγαλε και έδωσε στους μαθητές από ένα τετράδιο. Η κόρη μου η Κωνσταντίνα είναι στην τετάρτη δημοτικού και είμαι περήφανος, γιατί εγώ τα γράμματα δεν τα έμαθα στο σχολείο, τα έμαθα στο πεζοδρόμιο γιατί είμαι μικροπωλητής από την παιδική μου ηλικία. Αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον. 

Βασίλης Μπέκος
μικροπωλητής, υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην περιφέρεια Δυτικής Αττικής

Η καταστροφική προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στις ανάγκες των αφεντικών έδωσε τη δυνατότητα στον Μητσοτάκη να διεκδικεί την κυβέρνηση, με τις διάφορες αναλύσεις να ρίχνουν την ευθύνη στον κόσμο. 

Στην πραγματικότητα, παρά τους ευσεβείς πόθους των από πάνω, χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας συγκρούστηκαν όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε βήμα συμβιβασμού της κυβέρνησης. Από το υγειονομικό κίνημα που δεν έχει σταματήσει να παλεύει απεργιακά για μαζικές προσλήψεις και Υγεία για τις ανάγκες μας, τους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές που συγκρούστηκαν με τον Γαβρόγλου ενάντια στην υποβάθμιση της Παιδείας μέχρι τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παλεύουν για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και εργατικά δικαιώματα. 

Αυτοί οι εργατικοί αγώνες πλάι στις πολιτικές διεκδικήσεις, για την απομόνωση και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, για ανοιχτά σύνορα, για πραγματική ισότητα των γυναικών, αλλά ακόμα και τα κινήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, επιβεβαιώνουν πως οι αντιστάσεις συνεχίζονται και δείχνουν ποια είναι η δύναμη που μπορεί να τσακίσει τις επιθέσεις των από πάνω.

Στις 7 Ιούλη διεκδικούμε να ενισχυθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η αντικαπιταλιστική αριστερά που όχι μόνο στήριξε και οργάνωσε αυτούς τους αγώνες, διεκδικώντας την κοινή δράση της αριστεράς, αλλά και που αναδεικνύει τη γνήσια εργατική εναλλακτική του αντικαπιταλιστικού προγράμματος, πέρα από τα αδιέξοδα αυτού του συστήματος. Απέναντι στη σύγκλιση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για μια πολιτική αιματοβαμμένων πλεονασμάτων και εθνικής ομοψυχίας επιμένουμε στη διαγραφή του χρέους, στις κρατικοποιήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργατών, στη διεθνιστική αλληλεγγύη των εργατών. Δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημαίνει δύναμη στους αγώνες μας, για την κοινωνία των αναγκών μας, και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών. 

Λουίζα Γκίκα
αγροτική ιατρός, Συντονιστικό νοσοκομείων, υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νομό Ιωαννίνων

Όχι στον εθνικισμό

Οι απόψεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έρχονται σαν απάντηση στις απάνθρωπες επιλογές ενός συστήματος σε κρίση. Απέναντι στην φτώχεια, τον πολεμο, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τους φασίστες, την καταπίεση ανάλογα με το φύλο και την σεξουαλικότητα, την οικολογική καταστροφή, υπάρχουν οι αγώνες.

 Οι αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας που, απέναντι στον ψεύτικο ρεαλισμό ότι όλα τα παραπάνω είναι αναπόφευκτα, προτάσσουν τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων κόντρα στα κέρδη των καπιταλιστών. 

Μπορούμε να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, χρηματοδότηση για την Παιδεία και την Υγεία, αν γίνει διαγραφή του χρέους, ρήξη με την ΕΕ, κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων υπό κοινωνικό και εργατικό έλεγχο. Να ανοίξουν τα σύνορα και να μπορούμε να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες που βλέπουμε με παγωνιά ή καύσωνα να περπατάνε από τα μονοπάτια για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Να σταματήσουν οι εθνικισμοί που προσπαθούν να προκαλέσουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και να επεκτείνουν απέναντι στους συμπολίτες μας της τουρκικής μειονότητας. Να σβήσουν μια για πάντα οι νεοναζί.

Όποια και να είναι η επόμενη κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει αγώνες σκληρούς και ενωτικούς. Αυτό θέλει να εκφράσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την συμμετοχή της στις εκλογές.

Θράσος Τζιάρας
χημικός σε φαρμακοβιομηχανία, υποψήφιος  με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νομό Ροδόπης